0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny partnerskabsaftale om Esbjerg Svømmeklub som talentudviklingsmiljø

08-11-2018

Aftalen er den sjette af slagsen, som blev underskrevet ifm. DM Junior i Esbjerg.

Af: Nora Thomsen

Partnerskabet mellem Esbjerg Svømmeklub, Esbjerg Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i en udvikling af et værktøj til monitorering af klubbens talentudvikling, kompetenceudvikle træningsmiljøets trænere samt bidrage til at styrke samspillet mellem træningsmiljøerne i Vest- og Sydjylland.

 

Med dagens aftaleunderskrift i Svømmestadion Danmark indgår Esbjerg Svømmeklub, Esbjerg Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

- Esbjerg Svømmeklub har gennem mange år vist sig som et af landets stærke talentudviklingsmiljøer, hvori juniorsvømmere har løftet sig til internationalt seniorniveau. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os til at være med til at styrke og videreudvikle træningsmiljøet i Esbjerg og den vest- og sydjyske talentudvikling med en fælles ambition om at opnå en stærkere sammenhæng mellem junior- og seniorsvømning på internationalt niveau i dansk svømmesport, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

- International high performance, viden, innovation og kompetence samt talentfulde klubmiljøer udgør sammen tre af fire strategiske pejlemærker i vores sportslige strategi og handleplan for udvikling af dansk svømmesport. Alle tre områder adresseres i vores nye partnerskab i Esbjerg og har stor betydning for, at vi kontinuerligt kan tage kampen op med vores stærke internationale konkurrenter. Sammen med gode partnere som Esbjerg Svømmeklub og Esbjerg Kommune har dansk svømning nu en solid platform i forhold til at stå bedre rustet i den konkurrence – på kort såvel som på lang sigt.

Formand for Esbjerg Svømmeklub, Jørgen Rathschau Sørensen, ser flere vigtige aspekter i partnerskabsaftalen.

- I Esbjerg Svømmeklub tror vi på, at denne aftale vil tjene, styrke og sikre både talent- og elitesvømmearbejdet i Esbjerg og omegn med det formål, at vores klub fastholdes som en af de førende svømmeklubber i Danmark. Vi er stolte over, at Esbjerg Kommune og Esbjerg Svømmeklub er blevet enige om en fælles vision for talent- og elitearbejdet indenfor svømning, som vil få afgørende betydning for svømmeklubbens sportslige udvikling på længere sigt. Vi er også glade for at nyde godt af Dansk Svømmeunions faglige kompetencer og målrettede involvering i såvel vores som de omkringliggende svømmeklubber, udtaler formand for Esbjerg Svømmeklub, Jørgen Rathschau Sørensen.

Også formanden for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, May-Britt Andrea Andersen, ser positivt på partnerskabet.

- I Esbjerg Kommune lægger vi vægt på at skabe gode vilkår for eliteidrætten, og derfor er vi stolte over at skrive under på den første partnerskabsaftale med Esbjerg Svømmeklub og Dansk Svømmeunion. Det giver Esbjerg Svømmeklub et endnu stærkere fundament og løfter talentudviklingen. Det er en fælles indsats i aftalen at skabe et attraktivt miljø, hvor der er plads til at udvikle sig som talent, siger udvalgsformanden.

Parterne bag partnerskabsaftalen torsdag eftermiddag. Fra venstre: Stefan Andersen (bestyrelsesmedlem i Esbjerg Svømmeklub), Brian D. Marshall (klubchef i Esbjerg Svømmeklub), May-Britt Andrea Andersen (formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune) og Lars Jørgensen (formand i Dansk Svømmeunion). Foto: Dansk Svømmeunion 

Partnerskabsaftalen er toårig og afsluttes således ved udgangen af oktober 2020.

Med aftalen har Dansk Svømmeunion nu indgået i alt seks partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer (Slagelse, Helsingør, Vejle, Køge, Ballerup og Esbjerg) og én partnerskabsaftale om High Performance Miljø (Aalborg). P.t. ligger der ydermere én aftale, hvor indholdet er på plads, og hvor der blot mangler at blive sat en underskrift fra klubberne/kommunerne.

Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017 - 2020. 

For yderligere information kontakt:
May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune, telefon: 53 10 50 09.
Anna Bach Kristensen, elitekoordinator, Esbjerg Kommune, mobil: 21 52 74 14.
Jørgen Rathschau Sørensen, formand for Esbjerg Svømmeklub, mobil: 40 78 33 50.
Brian D. Marshall, klubchef, Esbjerg Svømmeklub, mobil: 22 73 69 64.
Thomas Stub, talentansvarlig, Dansk Svømmeunion, mobil: 20 62 13 50.

Foto til redaktionelt brug kan frit downloades her


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger