0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fantastisk svømmefestival i hjertet af København hele lørdag

25-08-2018

Flere tusinde motionssvømmere oplevede Christiansborg fra vandsiden lørdag.


Lørdag kunne Københavns borgere og turister i byen opleve flere tusinde motionssvømmere i kanalerne rundt om Christiansborg. Det kunne de i forbindelse med at Dansk Svømmeunion i samarbejde med Københavns Kommune afholdte den årlige svømmefestival TrygFonden Christiansborg Rundt.

Og der var i sandhed tale om en ægte svømmefestival i hjertet af København, da tre åbent vand-aktiviteter blev afholdt fint flettet ind i hinanden.
Knap 4.200 svømmere var forud for dagens begivenhed tilmeldt den friske svømmetur enten individuelt eller som del af en stafet. Et antal – som sætter ny rekord for eventen med cirka 100 deltagere.
Det faktiske antal svømmere som gennemførte dagens løb blev på 3.650 (100 hold i Krüger Stafetten og 3.250 svømmere på den individuelle svømmetur). Således er der altid tilmeldte, som ikke dukker op på selve dagen. 

Det helt store flagskib, TrygFonden Christiansborg Rundt, havde denne gang 3.700 tilmeldte svømmere, som skulle ud på en frisk to kilometers svømmetur rundt om Christiansborg.


Også i år var Københavns overborgmester, Frank Jensen, frisk på at forestå åbningstalen af den store svømmefest. Og på slaget 10.00 sendte overborgmesteren det første af i alt 69 heats afsted i Havnebassinet ud for Den Sorte Diamant. Det skete til flere hundrede publikummers begejstrede klapsalver.

Med cirka 65 svømmere i hvert heat, som blev sendt afsted med fem minutters interval, var der konstant svømmere at se i vandet rundt om Slotsholmen.

Midt på dagen blev der gjort ophold i den individuelle svømning for at sende Krüger Stafetterne afsted. Her deles den samme rute af fire mand, som tilbagelægger hver cirka 500 meter. Krüger Stafetterne, som havde 110 hold tilmeldt, blev sendt afsted over fem heats i tidsrummet 13.20 – 13.40. Herefter tog TrygFonden Christiansborg Rundt atter over, og på den måde blev de mange åbent vand-svømmere sendt afsted i god ro og orden.


Den sidste planlagte time blev eventen dog udfordret af vejrguderne som pludselig bød på kraftig regn og truende mørke skyer. Derfor valgte arrangørerne at samle de sidste to heats til ét i håbet om at kunne nå at afvikle alle heats før et eventuelt uvejr med lyn og torden ville kræve øjeblikkelig evakuering.
Og heldigvis lykkedes det at få samtlige heats i mål om end den sidste halve time af dagens program blev med særdeles kraftig regn over stævnepladsen.  

Heldigvis var det kun den sidste stund af en lang festlig svømmedag som blev berørt af regnen og langt størstedelen af deltagerne nåede at opleve en skøn svømmetur rundt om Christiansborg i dejligt vejr og endda solskin i flere timer.


Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå, som altid, ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads. Og mens der i havnebassinet og kanalerne blev svømmet afsted i forskellige tempi og varierede stilarter, kunne publikum på pladsen hygge med lækre frokostretter og Krügers cupcakes.

For børn var der mulighed for at prøve kræfter med livredningsaktiviteter og udspring i havnebassinet. Endvidere blev der i ”Respekt for vand”-loungen ved pladsens livreddertårn givet autografer af landsholdssvømmerne Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA), Maj Howardsen (Sigma Swim Allerød), Josefine B. Pedersen (MK31/VAT CPH) og Sara Sylvest (KVIK Kastrup).
Sammen med TrygFonden benyttede Dansk Svømmeunion således lejligheden til at sætte fokus på det vigtige budskab om altid at have Respekt for vand. Det gjorde de også ved at have kystlivreddere samt førnævnte landsholdssvømmer Maj Howardsen til at svømme parvis afsted i kanalerne medbringende havtasker. Med denne aktivitet ønskede arrangørerne her at betone vigtigheden af altid at svømme sammen med en makker i åbent vand og at bære en havtaske både for synlighedens skyld og som sikkerhed.
 

Vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2018
Mens det for størsteparten af de mange deltagere udelukkende handlede om den gode svømmeoplevelse i et tempo, hvor også omgivelserne kunne nydes, var der dog enkelte svømmere, som havde et andet primært formål med turen – de ville være blandt de hurtigste på dagen. Nedenfor fremgår vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2018.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2018 blev på damesiden:
Nr. 1: Fränzi Heinrich, 24,29 (Tyskland).
Nr. 2: Lærke Ruby (JGI/A6), 24,31.
Nr. 3: Anna Brendstrup (A6), 24,33.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2018 blev på herresiden:
Nr. 1: Nicklas Frach, 21,46 (Tyskland). Nicklas vandt også i 2017.
Nr. 2: Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød), 22,01.
Nr. 3: Óli Mortensen (Hovedstadens Svømmeklub), 23,38.

(For at kunne vinde TrygFonden Christiansborg Rundt skal man være tilmeldt enten herrernes eller damernes eliteheats som afholdes som dagens sidste heats).

 

Se alle resultater fra TrygFonden Christiansborg Rundt på Sportstiming.

83 år og alderspræsident for niende gang i træk ved TrygFonden Christiansborg Rundt
Dansk Svømmeunion hædrer hvert år den ældste herre- og damesvømmer. Dette også for at markere, at åbent vand-svømning ikke kun er for de unge og hurtige svømmere, men at det bestemt også kan være et frisk motions-tilbud til den ældre generation. 
I år gik hædren på herresiden til 83-årige Sune Frederiksen. Det er ikke mindre end niende gang i træk, at den 83-årige motionssvømmer fra Roskilde Svømning får titlen som alderspræsident. Og faktisk er det i år 10. gang at han deltager. Hvilken fantastisk præstation.

Uhelbredeligt syg af kræft og alligevel frisk på to kilometer åbent vand-svømning som 80-årig
Ældste damesvømmer blev Lis Petersen, som ikke tidligere har deltaget ved TrygFonden Christiansborg Rundt. Lis Petersen er 80 år og fra Brøndby Øster. Udover at det er en virkelig flot præstation i sig selv at kunne svømme to kilometer i åbent vand som 80-årig, knytter der sig også det helt særlige til historien om Lis Petersen, at hun er uhelbredeligt syg af kræft på stemmebåndet, men ikke vil lade sig stoppe heraf før kroppen for alvor siger fra. En rørende og livsbekræftende historie.

110 tilmeldte hold ved Krüger Stafetten 2018
Også den festlige firemands-stafet, Krüger Stafetten, blev et tilløbsstykke i år. Her var ikke mindre end 110 hold tilmeldt.
Deltagerne i Krüger Stafetten svømmer præcis den samme rute som svømmerne på den individuelle distance. Her er de to kilometer blot inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den længere individuelle svømmetur ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.

Vinderne af Krüger Stafetten 2018 blev:
Nummer 1: Bjarnes Badedyr – 23,42.
Nummer 2: ”Nakskov er også en del af Danmark” – 23,44.
Nummer 3: SvømmeSpecialisten – 23,49.


Resultater
Resultater fra Krüger Stafetten fremgår af Sportstiming.

Europas stærkeste svømmere kæmpede om topplaceringer fra morgenstunden
Lørdagens store arrangement bød fra morgenstunden på åbent vand-svømning i kanalerne for nogle af Europas stærkeste åbent vand-svømmere. Her blev der allerede fra klokken 08.30 kæmpet bravt om topplaceringer i LENs (det europæiske svømmeforbunds) Europa Cup på seks kilometer blandt de i alt 34 deltagere. Med til start var også seks danske svømmere, som primært var med for at opnå international stævneerfaring.
Resultater fra LENs Europa Cup i København, som udgør femte af i alt seks afsnit, fremgår ligeledes af Sportstiming

 

Billeder til fri redaktionel brug kan downloades her ved kreditering: Foto: Jesper Westley.


Dansk Svømmeunion har afholdt dagens tre aktiviteter i samarbejde med LEN, Københavns Kommune og By & Havn.

Tak til TrygFonden og KrügerVeolia.

Også tak til:
REMA1000, DSV, Craft, Speedo, Svømmespecialisten, Dansk Erhverv, SwimEars, Egekilde, Naki Consulting og Nybolig.

Uden økonomisk støtte og samarbejde med både sponsorer og samarbejdspartnere, kan et arrangement som dette ikke løftes af Dansk Svømmeunion.


Kontaktpersoner:
Caroline Kleemann Falster, eventleder på TrygFonden Christiansborg Rundt, Dansk Svømmeunion, mobil: 61 12 81 87.
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.


Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange af dagens deltagere vil være med igen til næste år, når der atter bydes velkommen til TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten. Som altid afholdes denne begivenhed den sidste lørdag i august måned – således lørdag den 31. august i 2019.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger