0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Københavns kanaler krydret med stjernestøv ved LEN Europa Cup

25-08-2018

Europas bedste åbent vand-svømmere fyldte lørdag Kbh's kanaler ved 5. afdeling af LEN Cup. 


Dansk Svømmeunion afholdte i samarbejde med Københavns Kommune for fjerde gang LEN Europa Cup, hvilket fungerer som startskuddet til den store svømmefest - TrygFonden Christiansborg Rundt. 


34 af Europas topsvømmere stod klar på pladsen foran Den Sorte Diamant, da startskuddet til den seks kilometer lange svømmetur i Københavns kanaler lød.
Seks danske svømmere var udtaget til at repræsentere Danmark ved Europa Cuppen: Frederik Jessen (Lyseng IF), Mads Holm (Nakskov Svømme Klub), Peter Mandrup Madsen (AGF Svømning), Anna Brendstrup (JGI/A6), Jackie Gade (Aalborg Svømmeklub) og Lærke Toft Ruby (JGI/A6). Formålet med de danske svømmeres deltagelse er ifølge den danske landstræner for åbent vand-svømning, Thomas Stub, at svømmerne skal have så meget international erfaring som muligt. Landstræneren ser erfaring som nøglen til succes ved kommende internationale konkurrencer i åbent vand for de unge, danske svømmere.

Lærke Toft Ruby fra JGI/A6 blev den bedst placerede dansker, da hun i tiden 1.14.28 slog ind i sjette hurtigste tid for kvinderne. Skønt tiden er en del fra den vindende italiener, var det alligevel en glad Lærke Toft Ruby, der steg op af vandet:

- Det gik faktisk meget bedre end forventet. Jeg havde som mål at følge med de bedste, koste hvad det koste vil. Jeg har nu deltaget tre gange ved Europa Cuppen, og jeg føler virkelig, at jeg fik flyttet mit niveau med min præstation i dag. Det er jeg rigtig glad for.

I spidsen for afholdelsen af LEN Europa Cup står Flemming Sørensen, der er meget tilfreds med eventen.

- Det er gået over alt forretning, og vi har haft flere deltagere end tidligere. Jeg tror i høj grad, det skyldes, at vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger på eventen de seneste år. Det er meget positivt, at vi endnu en gang har deltagerforøgelse.

- Det er yderst glædeligt, at det er lykkedes os at tiltrække nogle af de absolut største stjerner indenfor åbent vand-svømning, blandt andet sommerens dobbelte EM-guldvinder, Kristóf Rasovszky. Mange svømmere ønsker at prøve sig af mod de bedste, så forhåbentlig kan vi lykkes med at tiltrække dem igen, og så er jeg sikker på, at vi næste år vil have en endnu mere seværdig event at kunne præsentere interesserede for.

Europa Cuppen i hjertet af København udgør det femte af i alt seks afsnit fordelt over hele Europa. På herresiden vandt den ungarske forhåndsfavorit, Kristóf Rasovszky efter et tæt sprintopgør.
På kvindesiden var der mindre spænding om sejren, da italienske Alisa Tettamanzi kom i mål mere end et minut hurtigere end sine konkurrenter.
 

Resultater for herrerne

Placering

  Navn

Tid

1.

Kristóf Rasovszky (HUN)

01:07:43

2.

Roman Kozhevnikov (RUS)

01:07:44

3.

Pasquale Sanzullo (ITA)

01:07:45

 

Resultater for kvinderne

Placering

  Navn

Tid

1.

Alisa Tettamanzi (ITAL)

01:11:52

2.

Ellen Olsson (SWE)

01:13:07

3.

Maria Babkina (RUS)

01:13:10

 

Samtlige resultater ved LEN Europa Cup kan ses her.

Billeder til fri redaktionel brug kan downloades her. Kreditering: Jesper Westley.


LEN Europa Cup, TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten på én dag
Lørdagens svømmefest i hjertet af København rummer foruden LEN Europa Cup også TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten.

Klokken 10.00 startede dagens store trækplaster, TrygFonden Christiansborg Rundt. Her deltager motionister og elitesvømmere, der individuelt skal svømme to kilometer rundt i de københavnske kanaler.

Senere på dagen får TrygFonden Christiansborg Rundt et lille hvil, hvor Krüger Stafetten afholdes. Her svømmer et hold bestående af fire svømmere hver 500 meter og tilbagelægger derved samme distance som svømmerne på den individuelle tur – i alt to kilometer.

Ønsker du at følge med i den begivenhedsrige dag, kan du med fordel følge med på www.svoem.dk, TrygFonden Christiansborg Rundt – Copenhagen Swim på Facebook og Dansk Svømmeunion på Instagram.

For yderligere information om LEN Europa Cuppen i København kan Flemming Sørensen, ansvarlig for LEN-Cup afholdelsen i København, kontaktes på mobil: 23 44 23 41.

For yderligere information om TrygFonden Christiansborg Rundt i København kan eventleder hos Dansk Svømmeunion, Caroline Kleemann Falster, kontaktes på mobil: 61 12 81 87.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger