0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre danske svømmere sikkert videre til semifinaler i mandagens indledende afsnit

06-08-2018

Thea Blomsterberg sætter dansk juniorrekord i 200 m brystsvømning.

Af: Nora Thomsen

I mandagens indledende afsnit ved EM 2018 i Glasgow stod tre danske svømmere klar, da indledende 200 m brystsvømning for damer blev sat i gang.
Rikke Møller Pedersen, Kolding Svømmeklub/NTC, der er forsvarende Europamester på distancen, bliver her noteret for tiden 2.25,73 og er med den tid sikkert videre til aftenens semifinaler som hurtigste svømmer.

For Thea Blomsterberg, som ved disse mesterskaber har debut ved et internationalt seniormesterskab, bliver det til en helt forrygende indledende 200 m brystsvømning. Her formår den blot 16-årige svømmer fra Sigma Swim Birkerød at forbedre sin danske juniorrekord med 1.85 sekunder i tiden 2.25,98. En fabelagtig præstation af den unge dansker, som nu er klar til aftenens semifinaler som samlet nummer to. Oven på det flotte resultat udtalte Thea Blomsterberg til Dansk Svømmeunion:

- Det er bare så sindssygt det her. Jeg tror, at det går så godt (i løbet, red.), fordi der ingen forventninger er til mig, hvor jeg derimod til EM Junior følte, at alle forventede noget stort af mig. Her kunne jeg bare være fuldstændig afslappet, og svømme som jeg har trænet til uden noget pres på, og det var virkelig rart.

Også 21-årige Anna Wermuth var med i samme indledende løb mandag morgen, og her blev der bestemt også leveret stærk svømning. Således bliver svømmeren fra Hovedstadens Svømmeklub noteret for en flot personlig rekord i tiden 2.27,78.
Tiden er så god, at Anna Wermuth bliver samlet nummer 12. Her bliver svømmeren imidlertid ramt af to-nationsreglen, der siger, at kun to svømmere fra samme nation kan gå videre til semifinalerne. Og da Rikke Møller Pedersen og Thea Blomsterberg er videre til semifinalerne, stopper Anna Wermuths deltagelse på denne distance her.
Den stærke personlige rekordtid forbedrer Anna Wermuths rangering med 13 pladser sammenlignet med startlistens udgangspunkt.

Senere i mandagens indledende afsnit var der 100 m rygsvømning for damer på programmet. Også her stillede Danmark til start med tre svømmere.
Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub/NTC, som er forsvarende Europamester på denne distance, tilbagelægger de 100 meter i tiden 59,99 og er sikkert videre til aftenens semifinaler som samlet nummer tre.

Også 18-årige Julie Kepp Jensen var med på denne distance mandag morgen. For svømmeren fra JGI/A6 bliver det til tiden 1.01,87 og en samlet placering som nummer 25. Her rykker danskeren således otte pladser op på rangeringslisten i forhold til startlistens udgangspunkt.

Endelig var også Victoria Bierre fra Gladsaxe Svøm GSC/NTC i konkurrence på samme distance, og hun noteres for tiden 1.02,55 og slutter som nummer 30.

Danmark var også med til start i mandagens indledende 1500 m fri for damer.
Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, svømmer de 1500 meter i tiden 16.48,05 og bliver samlet nummer 10 og dermed 2. reserve til tirsdagens finale.

For Hovedstadens Svømmeklubs Maria Grandt bliver det til en placering som samlet nummer 12 i tiden 16.54,92.


Se alle resultater her.


I mandagens finaleafsnit er følgende danske svømmere opsamlende i konkurrence:

100 m rygsvømning, damer, semifinaler: Mie Ø. Nielsen.
200 m brystsvømning, damer, semifinaler: Rikke Møller Pedersen og Thea Blomsterberg.

Finaleafsnittet begynder klokken 18.00 (dansk tid).


Programoversigt
Startlister
EM-program med dansk deltagelse.
Læs meget mere om EM 2018 på den officielle EM-side her

Hvornår svømmes der indledende og finaler?
Indledende afsnit 3. – 6. august: 10.30 (dansk tid).
Indledende afsnit 7. – 9. august: 10.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 3. – 6. august: 18.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 7. – 8. august: 17.30 (dansk tid).
Finaleafsnit 9. august: 17.45 (dansk tid).

Tidsforskellen er én time.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med nyt fra EM. Det være sig pressemeddelelser og videoklip på nyhedssitet SvømmeSport www.svoem.dk samt opslag på Instagram og Facebook.

#EMSVØM
#Glasgow2018
#RespektForVand

Pressekontakt under EM er sportschef Lars Green Bach, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger