0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Livredderakademi skydes i gang!

30-07-2018

20 deltagere er klar til tre dages intensiv livredderundervisning i morgen.

Af: Caroline Kleemann Falster

Når Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning i morgen skyder Livredderakademiet i gang for anden gang nogensinde, bliver det med 20 deltagere fra 12 forskellige svømmeklubber! Livredderakademiet bliver afholdt på TrygFonden Kystlivrednings Uddannelsescenter i Hvidovre, samt på strandene ved Køge Bugt. Deltagerne på kurset er nuværende eller kommende instruktører i svømmeklubber.

 

Formålet med akademiet er at give deltagerne mulighed for at møde Danmarks bedste livreddere og sammen med dem gennemføre et intensivt forløb med livredning. Herudfra kan klub og underviser i fællesskab igangsætte og udvikle livredningsaktiviteter i klubben.

 

Indholdet på kurset er en fed blanding af livredningsaktiviteter i åbent vand og i bassin og undervisningen forestås af TrygFonden Kystlivrednings instruktører!
Deltagerne på akademiet får således mulighed for at afprøve rescueboards, redningstorpedoer, førstehjælp, konkurrencelivredning, livredningscases som minder om livredningssituationer fra det virkelige liv og ikke mindst en masse teambuilding og samarbejde på tværs af klubber.

Derudover skal deltagerne besøge et rigtig livreddertårn, og få en snak med livredderne som er på vagt og være i praktik som livredder.

Det bliver intense tre dage med masser af indhold og action, og når deltagerne går fra akademiet på torsdag bliver det et åbent-vand livredderbevis samt en livredningspakke med livredningsudstyr rigere. Livredningspakken består blandt andet af to redningskranse, 2 oppustelige rescue boards og to redningstorpedoer, som skal med hjem til klubben og bruges til at lave livredningsaktiviteter i svømmeklubben.

 

I løbet af efteråret vil samtlige deltagende klubber modtage et opfølgende besøg af en konsulent fra Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning for at samle op på akademiet og give sparring til klubben.

 

Følgende klubber har deltagere på Livredderakademiet:

Hobro Svømmeklub
Helsingør Svømmeklub
Roskilde Svømning
Lyseng I.F., Svømmeafd.
Hobro Svømmeklub
Vejle Svømmeklub
Slangerup Svømmeklub
Varde Svømmeklub
Randers Gymnastiske Forening
Nyborg Svømmeklub
Sigma Swim Birkerød
Snejbjerg Svømmeklub

 

For yderligere information om Livredderakademiet, kan I kontakte: Michael Iwersen, Uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, e-mail: miw@svoem.dk, mobil: 3035 8188 


 


Cookieindstillinger