0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Søg støtte i DIF og DGI’s foreningspulje

06-07-2018

Nu kan idrætsforeninger søge økonomisk støtte i DIF og DGI’s foreningspulje på 45 millioner kroner.

Af: Anna Jørgensen

Puljen uddeles hvert år og har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling.

 

Skal skabe bedre muligheder og oplevelser i idrætsforeningerne.

Formålet med DIF og DGI’s foreningspulje er at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Fællesskaber, hvor helt almindelige danskere i hele landet mødes året rundt, får demokrati og deltagelse ind under huden, oplever glæden ved idræt, lærer hverdagens sociale normer og knytter bånd til andre på kryds og tværs af alle øvrige skel.

Midlerne fra puljen skal hjælpe foreningerne i hverdagen og skabe rum til udvikling. Det kan eksempelvis være til initiativer, som støtter op om DIF og DGI’s fælles vision, ”Bevæg dig for livet”, der går ud på at få flere idrætsaktive danskere og få flere til at dyrke idræt i en forening.
 

Midlerne skal bruges lokalt

Ved behandlingen af ansøgningen vil der blive taget hensyn til, at puljens midler skal ud at virke i mange forskellige foreninger fordelt i hele landet. Det er samtidig en forudsætning, at de ansøgte midler bruges lokalt hos de foreninger, som har fået tildelt disse midler. Der er en ny mulighed for ansøgning fra foreningen, hvis en ansøgning afvises.
 

Én ansøgning med ét formål pr år

Det er foreninger organiseret i DIF og DGI, der kan søge puljen, og der kan søges til et enkelt overordnet formål per ansøgning. Hver forening (det vil sige hvert CFR-nummer), kan ikke få godkendt mere end én ansøgning i et kalenderår. 

Foreninger med flere afdelinger, altså flerstrengede foreninger, har dog mulighed for at få godkendt én ansøgning per afdeling per år. Det samlede tildelte beløb til den enkelte flerstrengede forening kan som udgangspunkt ikke blive større end 500.000 kroner.
 

Det praktiske

På Dansk Svømmeunions hjemmeside kan I læse mere om foreningspuljen, inddelingen af puljer, tilskudsbetingelser, ansøgningsfrister samt finde inspiration til, hvad der kan søges støtte til. I kan desuden finde svar på ofte stillede spørgsmål samt en beskrivelse af, hvordan man ansøger om midlerne via www.medlemstal.dk

Læs mere på www.svoem.org/foreningspuljeHar I spørgsmål om puljen kan konsulent hos DIF og DGI’s foreningspulje, Trygve Laub Asserhøj, kontaktes på e-mail: taa@dif.dk eller telefon: 4326 2173. 
I er også velkomne til at kontakte jeres regionale udviklingskonsulent, som I finder her.

Vi håber i Dansk Svømmeunion, at puljen kan hjælpe jer på vej med projekter og aktiviteter, som styrker jeres forening. Baggrund
Regeringen, DF, S, SF og RV vedtog den 30. november 2017 en politisk aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner årligt, som foreningslivets hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger. Aftalen følger af, at politikerne stoppede en svindelramt ordning med lokale aftaler om uddeling fra spillehals-/automatmidler i 2015. For at nedbringe de administrative udgifter har DIF og DGI valgt at gå sammen og lægge deres midler (cirka 45 millioner kroner årligt) i en fælles pulje, DIF og DGI’s foreningspulje. Puljen løber foreløbig fra 2018 til og med 2021, hvorefter den evalueres politisk med fokus på, om midlerne er anvendt efter intentionen i aftalen.


 


Cookieindstillinger