0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny Hjælpeinstruktøruddannelse er på vej

31-05-2018

 

Svømmeinstruktører starter ofte som hjælpeinstruktører. Giv de 12-16 årige hjælpeinstruktører i din klub en fordel og send dem på den nye uddannelse.

Af: Anders Korsager Nielsen

den gode hjælpe.... 5.jpg

Hjælpeinstruktører i svømning spiller en vigtig rolle i forhold til at skabe et aktivt og motiverende undervisningsmiljø i svømmeklubben.Foto: Henrik M. Kaarsholm

I mange svømmeklubber er børn med til undervise børn. Fra bassinkanten udgør de i rollen som hjælpeinstruktører en vigtig brik i at få mest muligt ud af svømmetimen. Ofte er de blevet hjælpeinstruktør, fordi de selv er gode til at svømme.

Rollen som hjælpeinstruktør handler dog om mere end selv at være god til at svømme. Det handler også om at være smilende, lærevillig, imødekommende, samtalende og om at kigge folk i øjnene.

En god hjælpeinstruktør kan igangsætte og formidle aktiviteter og øvelser, så svømmerne får lyst til mere. Men de skal klædes på til det, og netop den opgave er et fokuspunkt i samarbejdet mellem Dansk Svømmeunion og DGI Svømning.

Fremtidens instruktører starter som hjælpeinstruktører 

At være hjælpeinstruktører er nemlig ikke bare et spørgsmål om at være tilstede i svømmehallen. En god hjælpeinstruktører har mange vigtige funktioner. Men vi kan ikke forvente, at børn og teenagere mellem 12 og 16 år selv er i stand til udfylde rollen uden at blive guidet. Dog kan vi sagtens forvente, at de er lærevillige og har lyst til at blive klædt på til opgaven.

”Vi har derfor en vigtig opgave i at kvalificere og dygtiggøre disse unge undervisere,” siger Lars Bo Larsen fra Dansk Svømmeunion.

”Kommende instruktører starter ofte som assistenter, og den faglige dygtiggørelse bør starte allerede ved hjælpeinstruktøren. Desto tidligere uddannelse starter, desto bedre og stærkere fagligt fundament,” siger Johan Lisberg Jensen fra DGI Svømning.

Tager én weekend at blive hjælpeinstruktør 

Hvis din svømmeklub gerne vil medvirke til at give din hjælpeinstruktører et stærkt fagligt fundament, kan du fra 1. august 2018 sende dem på en hjælpeinstruktøruddannelse.

I løbet af én weekend kan kommende eller nye hjælpeinstruktører få en grundlæggende introduktion til grundfærdigheder, aktiviteter og svømmestilarter og lære at omsætte teori til praksis.

10 svømmeklubber har pilottestet en ny hjælpeinstruktøruddannelse, som Dansk Svømmeunion og DGI Svømning står bag. Blandt de 10 klubber, der var med til at pilotteste uddannelsen var Lystrup Svømning, som er landets næststørste svømmeklub med 4.500 medlemmer.

Alle roller uanset alder har værdi

Formanden i Lystrup Svømning, Camilla Jørgensen, er ikke i tvivl om værdien af at sende de unge trænerspirer på uddannelse.

”Som foreningsleder vælger jeg altid at sende klubbens hjælpeinstruktører på uddannelse. At prioritere uddannelse til de ofte nystartede hjælpeinstruktører skaber et lærerigt udgangspunkt og forståelse for, at hjælpeinstruktørrollen handler om langt mere end selv at være god til at svømme,” siger Camilla Jørgensen, der har 30 års svømmeerfaring som svømmer, hjælpeinstruktør, instruktør og nu formand.

Jo tidligere man inddrager og finder en værdi i alle roller i en forening, jo mere får man ud af den enkelte

Camilla Jørgensen, formand Lystrup Svømning

Hvis man oplever, at en ung hjælpeinstruktør står og hænger, er det fordi, de ikke er blevet guidet ordentligt til at udføre rollen,” siger Camilla Jørgensen, der selv startede som hjælpeinstruktør.

Nye undervisere SKAL på kursus 

Klubben har tradition for at uddanne al personale, og Lystrup Svømning havde i alt fire deltagere med på pilotuddannelsen. I Lystrup Svømning er det ikke et valg at blive uddannet. Nye undervisere SKAL simpelthen på uddannelse.

”Uddannelse kvalificerer, styrker dem og gør, at de tror mere på sig selv. Det betyder, at en ung hjælpeinstruktør mere mod på at stå i spidsen for en øvelse og prøve nye ting. De kan mere og tør mere.”

Uddannelsen bliver tilgængelig fra 1. august 2018. Det tager 15 timer fordelt på to weekenddage at tage uddannelsen. Du skal være mellem 12 og 16 år. Man kan deltage på hjælpeinstruktøruddannelsen fra det år, hvor man fylder 12 år.

 


 


Cookieindstillinger