0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Salling Fondene bag opgradering af det sportslige set-up for de bedste svømmere

04-05-2018

Unionen og Team Danmark opgraderer den faglige ekspertise inden for fysisk træning.

Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion har netop indgået aftale med Gorm Rasmussen om ansættelse i en projektstilling som fysisk træner i dansk svømmesport. Sammen med Sportsafdelingens trænere, landsholdssvømmernes klubtrænere og Team Danmarks øvrige eksperter, skal Gorm være med til at styrke den kontinuerlige udvikling af danske svømmere til højeste internationale niveau gennem omsætning af viden og ekspertise til fysisk træning i praksis. 


Dansk Svømmeunions nye kollega, Gorm Rasmussen.
Foto: Dansk Svømmeunion. 

I Dansk Svømmeunion er der glæde over ansættelsen af Gorm Rasmussen som fysisk træner, og de perspektiver, der er i opgraderingen af det sportslige set-up. 

- Vi glæder os meget over, at vi sammen med Team Danmark har fået mulighed for at opgradere vores ekspert set-up inden for fysisk træning. Det er et fagområde, hvor vi har identificeret potentiale for fortsat udvikling af den gængse praksis omkring svømmerne set i forhold til vores internationale konkurrenter - både i omfang og indhold, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

- Med Gorm Rasmussen som en del af vores team i Sportsafdelingen får vi en ny profil, der kan bidrage med andre kompetencer, end det dansk svømmesport allerede kan trække på. Gorm vil med en meget velfunderet kandidatgrad i idræt, med særlig ekspertise inden for neurofysiologi, biomekanik, koordination og motorisk kontrol, samt med en praktisk baggrund inden for blandt andet styrkeløft, kunne bidrage med nye vinkler og perspektiver på fysisk træning i svømning. Vinkler og perspektiver, der skal være med til ruste dansk svømmesport til den fortsatte og stadig stigende benhårde internationale konkurrence.


I juni 2017 modtog Team Danmark en donation fra Salling Fondene på 50 mio. kroner til den fortsatte udvikling af dansk eliteidræt. Det er midler fra den donation, der har muliggjort ansættelsen af Gorm Rasmussen.

 

- Den nyeste viden og ekspertise bliver stadig mere afgørende i international eliteidræt. Derfor glæder jeg mig over, at vi via midlerne fra Salling Fondene med ansættelsen kan være med til at give den fysiske træning endnu et løft hos de bedste danske svømmere. Vi kommer fortsat til at have tæt dialog omkring den fysiske træning, og ansættelsen giver nye muligheder for at udvikle kvaliteten af den fysiske træning på både NTC og i de andre elitemiljøer i dansk svømning, siger Lone Hansen.

For Gorm Rasmussen er stillingen i Dansk Svømmeunion en oplagt mulighed for at fokusere yderligere på individualisering og niveau differentiering i svømmernes træning.

- Jeg ser frem til at samarbejde med svømmerne og mine nye kollegaer. Svømmerne har alle forskelligartede træningsbaggrunde, skadeshistorikker, kropsbygninger og erfaring med landtræning. Deres behov er derfor også meget forskelligartede. I kraft af min baggrund håber jeg at kunne bidrage til udviklingen af simple og praktiske værktøjer, der kan benyttes til individualisering og niveau differentiering af landtræning således svømmerne kan komme endnu tættere på deres maksimale sportslige potentiale.  

Gorm Rasmussen bliver en del af Dansk Svømmeunions Sportsafdeling i Idrættens Hus i Brøndby.
Projektstillingen som fysisk træner forløber i perioden 1. maj 2018 – 31. december 2020.

For yderligere information:
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60.
Lone Hansen, direktør, Team Danmark, mobil: 60 38 25 27.
Gorm Rasmussen, fysisk træner, Dansk Svømmeunion, mobil: 28 12 62 11.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 






Cookieindstillinger