0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions formand stopper efter 24 års engagement i dansk svømmesport

21-04-2018

Kjeld Egebo Larsen hædres i den anledning med priser fra Dansk Svømmeunion og DIF. 

Af: Nora Thomsen

I forlængelse af Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag i Idrættens Hus blev der holdt afskedsreception for Kjeld Egebo Larsen, der har valgt at stoppe som formand. I alt 24 år er det blevet til for Kjeld som politisk involveret frivillig i Dansk Svømmeunion.

Kjeld Egebo Larsen har været med i Dansk Svømmeunion (tidligere Dansk Svømme- og Livredningsforbund/DSLF) i en årrække - de første mange år som økonomiansvarlig og siden 2012 som unionsformand.

Forud for engagementet på forbunds-/unionsniveau var gået en række år, hvor Kjeld stiftede bekendtskab med svømning takket være børnenes aktive interesse herfor. Det førte til formandsposten i Hillerød Svømme- og Livredningsforening i en seks-årig periode.
Posten som klubformand i Hillerød Svømme- og Livredningsforening blev i 1993 skiftet ud med en plads i DSLF’s forretningsudvalg som økonomiansvarlig.

Som økonomiansvarlig har Kjeld arbejdet dygtigt og ansvarligt og med en særlig evne til at kunne forklare økonomi, budgetter og lidt vanskeligere problemstillinger på en måde, så alle kunne forstå det. Kjeld fik i april 2001 Dansk Svømmeunions æresbevis fordi han med stor dygtighed var lykkedes med at hente en stor sponsor hjem til forbundet.

Kjeld var med, da DSLF var ramt af den såkaldte svømmekrise - også kaldet en af dansk idræts største konflikter nogensinde. Timingen var skidt, da unionen var i færd med at flytte kontor fra Kolding til Farum, skifte personale og udarbejde strategiplaner. Forud for svømmekrisen var unionen således dybt engageret i et større visionsprojekt – projekt Helhedsrådgivning, som var understøttet af DIF og Team Danmark. Dette projekt var grundlaget for den udvikling, der har kendetegnet Dansk Svømmeunion lige siden.

Kjeld har altid arbejdet dygtigt og analyserende med opgaverne. Når han har sat sig nogle mål, er han altid gået flittigt og vedholdende efter dem. Altid har han været en holdspiller og en fantastisk sparringspartner, når der har været særlige udfordringer. At samarbejde med Kjeld har været på én gang sjovt og alvorligt, og det har altid været givende. Hans humor har mange gange været med til at løse ellers fastlåste situationer.

Med Kjeld ved roret har der været orden i tingene. Fundamentet og økonomien har således altid udgjort grundlæggende elementer i Kjelds filosofi. Men så har der også været plads til at komme endnu videre.

Kjeld har stået i spidsen som formand i seks år med fortsat flot stigende udvikling i Dansk Svømmeunion: Fantastiske sportslige resultater, afholdelse af store events med to gange EM på kortbane på dansk grund, livrednings- og åbent vand-udvikling, udvikling af nye undervisningsmaterialer og meget mere.

Ved dagens afskedsreception blev den netop aftrådte formand overrasket med overrækkelse af Dansk Svømmeunions æresmedlemskab. Det var den nyvalgte formand, Lars Jørgensen, der stod for overrækkelsen som sin første officielle formandsopgave.

Kjeld Egebo Larsen modtog hædren med stor glæde og takkede for anerkendelsen.

- Tak for de smukke ord, Lars. Det har været en fornøjelse at være med på denne rejse som det har været siden 93, hvor Dansk Svømmeunion var 4,5 medarbejder og havde en omsætning på omkring fem millioner til i dag, hvor vi har 37 medarbejdere og en omsætning på næsten hundrede millioner. Og vi vinder medaljer ved næsten alle internationale mesterskaber. Det har været en enorm spændende rejse. Der har også været nogle buler på vejen undervejs, og der har været udfordringer. Men det der har fået mig til at vedblive med at være med på rejsen i så mange år, det er, at det har været sjovt og værd at bruge så meget tid på, som jeg har brugt, og det skyldes igen primært, at jeg har mødt så mange spændende mennesker. Og de mennesker, det er jo jer, der sidder her og nogle andre, der ikke er tilstede i dag.


Kjeld Egebo Larsen (t.v.) side om side med den nu nye formand, Lars Jørgensen, ved Kjeld Egebo Larsens afskedsreception. Copyright: Michael Vienø.

Om prisen SVØM æresmedlemskab
SVØM æresmedlemskab er den absolut højest opnåelige anerkendelse i SVØM. Som påskønnelse til personer, der i en årrække har ydet en ganske enestående og betydningsfuld indsats for svømmesporten – heriblandt i øverste SVØM-regi.
Som æresmedlem kan udnævnes ledere, hvad enten disse har været beskæftiget som amatører (frivilligt ulønnet) eller professionelle (ansatte). 


Se her tidligere modtagere af SVØM æresmedlemskab.

DIFs ærestegn overrakt Kjeld Egebo Larsen af DIF-formand Niels Nygaard
Med ovenstående hæder til Kjeld Egebo Larsen var det imidlertid slet ikke slut med overrækkelse af priser.
Således tog formand for DIF, Niels Nygaard, ordet og fremlagde sin og DIFs fælles tak til Kjeld for mange års godt samarbejde. Der var stor ros fra DIF-formanden, som afsluttede sin tale med at overraske Kjeld med DIFs ærestegn.
 
Kjeld takkede også her for den flotte anerkendelse og sagde blandt andet:

- Tak Niels. Det har været en fornøjelse i de år at få lejlighed til at lære også DIF at kende og Team Danmark og de store organisationer. Jeg er glad for, hvis I synes, at vi også har sat et fingeraftryk ind imellem. Det har vi forsøgt på, når vi syntes, det var fornuftigt, og vi har også støttet jer i de situationer, hvor vi var enige med jer, og hvor der måske var andre, der var mindre enige. Jeg har været rigtig glad for det samarbejde med dig og med hele din bestyrelse og administrationen i DIF.


Kjeld Egebo Larsen (t.v.) og formand for DIF, Niels Nygaard, ved Kjeld Egebo Larsens afskedsreception lørdag. Copyright: Michael Vienø.

Om prisen DIF ærestegn
DIFs ærestegn gives til personer, der har ydet dansk idræt særlige og betydningsfulde tjenester, eller som har gjort sig særlig fortjent af Danmarks Idrætsforbund, eksempelvis gennem mange års uegennyttige arbejde inden for hovedforbund, specialforbund, lokalforbund og foreninger.

Med ovennævnte to priser og en festlig reception med et stort fremmøde af gæster, blev der sat et flot og mindeværdigt punktum på Kjeld Egebo Larsens fantastiske mangeårige indsats for dansk svømning.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger