0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions æresbevis overrakt til to ildsjæle ved generalforsamlingen

21-04-2018

Maj-Britt Mikkelberg og Sidsel Homann modtog hver en æresbevisning for mange års indsats.
 

Af: Nora Thomsen

Det var Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen, der forestod overrækkelserne på generalforsamlingen, som blev holdt i Idrættens Hus lørdag formiddag.

Hun har arbejdet 40 år for dansk svømning og blev Årets Herlevit i 2017 - Maj-Britt Mikkelberg
Maj-Britt Mikkelberg er ansat i Herlev Svømning som klubchef – en stilling, som hun har varetaget flot i tre år.
Men Maj-Britts gang i Herlev Svømning startede langt tidligere. Hun begyndte at gå til svømning i klubben som femårig - og så var Maj-Britts hjerte solgt til svømning. Men alt det vidste hun nok intet om dengang. Årene gik og Maj-Britt fortsatte gennem svømmeskolen og videre til konkurrenceafdelingen. Hun valgte at stoppe som svømmer i 16-års alderen og herefter blev hun hjælpetræner og senere træner. Hun har haft alle typer hold i svømmeskolen og et talent-konkurrencehold har hun også på sit CV som træner.

Maj-Britt har også været svømmeskolekonsulent for de andre trænere i klubben, og hun har en periode også været tilknyttet Dansk Svømmeunion, hvor hun blandt andet har hjulpet til med arbejdet på uddannelsesområdet.

I perioden 2000 – 2015 har Maj-Britt været formand for Herlev Svømning og har i den lange periode været med til at bygge Herlev Svømning op fra en medlemsskare på 600 til omkring 1500 i dag. En virkelig flot udvikling.

Parallelt med arbejdet i Herlev Svømning har Maj-Britt også været en drivende arbejdskraft i den lokale paraplyorganisation HI (Herlev Idrætsforening) i Herlev Kommune. Hun har været med til at udvikle den nuværende kommunale idrætspolitik, og har gennem flere år arbejdet hårdt på at få kommunen til at udarbejde en egentlig eliteidrætspolitik. Det har indtil videre mundet ud i en idrætsklasse for børn, der starter i 7. klasse efter sommerferien.

Maj-Britt Mikkelbergs flotte indsats gennem flere årtier er ikke gået upåagtet hen i Herlev, som således i 2017 hædrede Maj-Britt som Årets Herlevit. Hertil er Maj-Britt også blevet æresmedlem i Herlev Idrætsforening.

Der er ingen tvivl om, at Maj-Britt Mikkelberg har gjort en stor forskel for svømningen i Herlev og har betydet meget for klubben – og for dansk svømning med.

Derfor var det i den grad velfortjent, at Maj-Britt Mikkelberg lørdag formiddag blev hædret af Dansk Svømmeunion med unionens æresbevis.


Maj-Britt Mikkelberg oven på hædren ved Dansk Svømmeunions generalforsamling. Copyright: Michael Vienø.

Siger man synkro i Danmark – siger man samtidig Sidsel Homann
For Sidsel har altid været bidt af synkro – eller kunstsvømning, som det hedder nu. Helt tilbage i de tidlige 90’ere, drog hun egenhændigt mod USA for at træne kunstsvømning. Efterfølgende blev det til en plads på landsholdet i midt halvfemserne og siden er det blevet til utallige danske mesterskaber og deltagelse ved adskillige internationale stævner.
Som master har Sidsel også været aktiv i de senere år. Sammen med sin duet-makker har Sidsel blandt andet optrådt i det olympiske bassin i London i 2016.

Sidsel har været træner for mange dygtige piger, og hun har varetaget værtsrollen ved utallige kunstsvømningsstævner i Danmark – opgaver, som kræver tid og overblik.
Og altid har Sidsel været hjælpsom, når mindre erfarne ildsjæle har haft brug for gode råd.

Efter at have været menigt medlem af Synkrosektionen - som det dengang hed - fra starten af nullerne, blev Sidsel leder af sektionen i 2006 – en lederrolle, som hun har varetaget dygtigt og ansvarligt frem til nu.

Sidsel har arbejdet for - og lykkedes med - at der i Danmark er et samlet disciplinudvalg for kunstsvømning. Og altid har hun kæmpet for at øge kendskabet til sporten herhjemme, og få flere til at dyrke kunstsvømning.

Altid – også i svære tider - har Sidsel været den, der har holdt sammen på det hele.
Hun har aldrig været bange for at gå forrest i bestræbelserne på at styrke rammerne for at bevare kunstsvømning som en aktivitet i Danmark, og det har altid været en fornøjelse at samarbejde med Sidsel i Dansk Svømmeunion.

Sideløbende med den imponerende mangeårige indsats som Sidsel har ydet for kunstsvømningen i Danmark, har hun samtidig formået at jonglere med både uddannelse, politik og arbejde. Selv ikke hus, mand, børn og hund har kunnet afholde Sidsel fra at involvere sig i kunstsvømning.

Nu er tidspunktet så alligevel kommet, hvor Sidsel har valgt at stoppe som disciplinleder.
Derfor fandt Dansk Svømmeunion det for passende lørdag formiddag at takke Sidsel for en kæmpestor indsats for en lille sport i Danmark. Sidsel har både mestret sporten selv i vandet på smukkeste vis gennem mange år, og hun har kæmpet for sporten på det organisatoriske og politiske plan ligeledes i mange år.

Således ingen tvivl om, at Sidsel Homann fortjener ros og anerkendelse. Og det fik hun velfortjent lørdag formiddag med overrækkelsen af Dansk Svømmeunions æresbevis.


Sidsel Homann med buket og æresbevis i hånden lørdag formiddag. Copyright: Michael Vienø.

Sidsel Homann har været tilknyttet Silkeborg Svømmeklub siden hun var fire år gammel. Fortsatte medlemskabet i Silkeborg Svømmeklub frem til 2012. Derefter rykkede hun medlemskabet til Lyseng I.F., hvor hun også opstartede et kunstsvømningshold tilbage i 1998.

Om SVØM æresbevis
SVØM æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i SVØM. Denne udmærkelse er forudsætning for en eventuel modtagelse af DIF-ærestegn. Det er en påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten.

Se oversigt over tidligere modtagere af SVØMs æresbevis her.


 


Cookieindstillinger