0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Årets ildsjæl – hvem skal have denne flotte hæder i 2018?

16-03-2018

Du har nu mulighed for at stemme på DIN favorit blandt ialt fire nominerede kandidater.

Af: Nora Thomsen

Fredag aften den 20. april, aftenen før Dansk Svømmeunions generalforsamling i Idrættens Hus/Brøndby, inviterer Medlems- & Udviklingsafdelingen til dialogmøde samme sted. Her vil et af aftenens festlige indslag være overrækkelse af prisen Årets Ildsjæl 2018.   

Det faglige udvalg har besluttet at nominere fire fremsendte indstillinger til titlen som Årets Ildsjæl 2018.
Præsentation af de fire nominerede fremgår nedenfor.
Nu er det op til DIG at afgøre, hvem, af nedenstående kandidater, der skal løbe af med den fornemme titel i år.
Det er således din stemme sammen med alle øvrige stemmer, der kommer til at afgøre resultatet.
Du kan kun afgive én stemme.

Du kan stemme fra nu og frem til og med søndag den 8. april. Link til afstemning finder du nederst i artiklen.

 

Region Sjælland indstiller Peter Marker-Pedersen til prisen som Årets Ildsjæl 2018


 

Peter Marker-Pedersen har gennem en lang årrække, og med stort engagement, været en fast del af Dansk Svømmeunion.

Peter er som person meget innovativ og fuld af gode ideer til gavn for klubber og frivillige i Dansk Svømmeunion. Ikke mindst har Peter været drivkraften i Regionsudvalget for Sjælland. Først i Region Sydsjælland og senere i det fælles udvalg for Sjælland.

For Peter, er det vigtigt, at det han giver sig i kast med, skal skabe værdi for de berørte.

Peter er gået foran, når det har gjaldt nye initiativer i regionen, eksempelvis netværks- og temamøder for klubberne. Peter var også idéskaberen til den første Aqua Konference som blev afholdt i Ringsted – en konference, som senere er blevet til et landsdækkende tilbud og i sidste ende et initiativ som vi samarbejder med DGI omkring.

 

For Peter har det altid været vigtigt at have fokus på samarbejdet på tværs af udvalgene og dermed på tværs af regionerne. Omdrejningspunktet har været at sikre, at klubberne og de frivillige oplever et fælles SvømmeDanmark.

Peter har været den toneangivende i de fælles regionale udvalgsmøder som afholdes på tværs af landet og til gavn for fællesskabet. Ligeledes har Peter været foregangsmand for at sikre en fælles tilgang til regionsmesterskaberne på landsplan. 

 

Peter er med sin store personlighed meget synlig og vellidt blandt kollegaer i regionerne. Altid med et smil på læben og klar til at hjælpe når opgaver og projekter skal søsættes og implementeres.

 

Som overdommer og speaker er Peter tilmed, med sit utrolige drive, meget vellidt blandt klubber, trænere og frivillige ledere i SvømmeDanmark. Hans nærvær, humør og positive tilgang til livet, smitter af på alle.

 

Peter har besluttet sig til at stoppe som frivillig. Gennem årene har Peter i høj grad markeret sig som en frivillig ildsjæl, som vi vil komme til at savne.

Regionsudvalget for Sjælland kan på det varmeste anbefale Peter som modtager af prisen ”Årets Ildsjæl”.

 

 

Kristian Sletten, klubchef i H2Odense, indstiller på vegne af H2Odense Anders Bo Pedersen til prisen som Årets Ildsjæl 2018
Tidligere landsholdssvømmer og nu mastersvømmer i H2Odense, Anders Bo Pedersen, har ikke kun været en ildsjæl, men en decideret "svømmesjæl", der altid har været involveret i svømning og altid med det mål at forbedre den danske svømmescene.
Anders Bo har selv haft en aktiv svømmekarriere som absolut elitesvømmer og ligeledes senere fungeret som elitetræner på kanten i Lyngby, men har de seneste år, bag kulissen, i Odense været den absolutte bærende person i at få stablet en af landets største svømmeklubber, H2Odense, på benene.

Netop for at udvikle odenseansk svømning, som han selv har rødder i, valgte Anders Bo derfor målrettet at gå ind i bestyrelsen i Odense Svømme og Livredder Forening (OSLF) med den klare vision at få skabt en fusion af de odenseanske svømmeklubber.
Anders Bo valgte at engagere sig yderst aktivt i den odenseanske svømning med henblik på at præge den lokale holdning, således der kunne skabes en solid opbakning til at arbejde konstruktivt på en sammenlægning af svømmeklubberne OSLF og Odense Svømmeklub (OSK).
Dette kunststykke blev fuldført i slutningen af 2016. På dette tidspunkt var det lykkedes Anders Bo at blive valgt som formand i OSLF og han havde dermed mulighed for at arbejde aktivt for en sammenlægning med OSK. Anders Bo har således i høj grad været med til at skabe det grundlag Odense altid har manglet i form af en stor og stærk klub. En klub der i dag er blandt Danmarks største svømmeklubber.

Selv har Anders intet behov for at tydeliggøre sin store indsats i klubben men nyder blot i dag at være medlem i både bestyrelse og på klubbens mastershold. Derfor fortjener Anders Bo at blive Årets Ildsjæl 2018!

 


Kirsten Detlef, cheftræner i DeltaSwim, indstiller på vegne af klubbens bestyrelse Dorte Lægsgaard til prisen Årets Ildsjæl

 

Dorte trækker et uvurderligt stort læs i DeltaSwim (Fredericia), hvor hun gennem flere år har siddet i en tomands-bestyrelse. Nu er hun trådt ud af bestyrelsen og sidder "blot" i konkurrenceudvalget, hvor hun indkalder til møder, styrer møderne og sender referat ud.

 

Dorte er den eneste i klubben, som kan bruge wingrodan, og hun sidder derfor og tilmelder klubbens næsten 100 konkurrencesvømmere til alle stævner fra begynderstævner til danske mesterskaber. Dorte er så godhjertet, at hvis svømmerne og forældrene ikke får tilmeldt sig til stævnerne til tiden, så kan hun altid lige få dem med alligevel.

Dorte er en stille og ydmyg men hårdt arbejdende kvinde og svømmeklubben ville slet ikke kunne fungere uden hende. Planen er dog at få hende aflastet i fremtiden, men ikke fordi Dorte klager over arbejdsmængden, for det kunne hun aldrig finde på.
Dorte er helt klart DeltaSwims største ildsjæl og vi håber, at mange andre klubber har en ildsjæl som hende.

 

 

Nadja Joy og Lilli Pannerup indstiller Mette Bl. Thomsen til prisen som Årets Ildsjæl 2018


 

Vi vil gerne indstille Mette Bl. Thomsen til prisen Årets Ildsjæl 2018 fordi hun med ildhu gennem 2017 og også nu, 2018, har gjort en kæmpe indsats for at få issvømningen på Danmarkskortet og samtidig gøre det til en nationalsport.
Mette har rejst land og rige rundt og holdt foredrag om issvømning. Et af hendes mål har været at få omkring 100 danskere med til VM i Estland/Tallinn i marts 2018. Dette mål er næsten nået med knap 90 deltagere fra hele landet.
Mette Bl. Thomsen har udarbejdet en fin hjemmeside om issvømning, som giver masser af god information for interesserede. Hjemmesiden hedder: http://iceswimmer.com/


 

Stem på Årets Ildsjæl 2018 her.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående kan Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, kontaktes på e-mail: nt@svoem.dk og på mobil: 21 49 09 37.


 


Cookieindstillinger