Du har nu mulighed for at stemme på din favorit blandt de to nominerede klubber.
Af: Nora Thomsen
Fredag aften den 20. april, aftenen før Dansk Svømmeunions generalforsamling i Idrættens Hus/Brøndby, inviterer Medlems- & Udviklingsafdelingen til dialogmøde samme sted. Her vil et af aftenens festlige indslag være overrækkelse af prisen Årets Klub 2018.
Det faglige udvalg har besluttet at nominere to fremsendte indstillinger til titlen som Årets Klub 2018.
Præsentation af de to nominerede klubber fremgår nedenfor.
Nu er det op til DIG at afgøre, hvem, af nedenstående kandidater, der skal løbe af med den fornemme titel i år.
Det er således din stemme sammen med alle øvrige stemmer, der kommer til at afgøre resultatet.
Du kan kun afgive én stemme.
Du kan stemme fra nu og frem til og med søndag den 8. april. Link til afstemning finder du nederst i artiklen.
Året, der er gået, har for Sigma Swim været et noget utraditionelt år og et år som vi på den ene side ikke ville være foruden, og på den anden side ikke håber kommer igen.
I sommeren 2017 gik Sigma i opløsning efter næsten 19 års startfællesskab. Der var udsigt til, at begge klubber (Birkerød og Allerød) måtte definere sig på ny og hver især finde en ny strategi for hvilken type klub de ville og kunne være.
Et af Danmarks allerstærkeste elitemiljøer var i knæ og tæt på at være historie.
Heldigvis viste det sig, at fællesskabet i Sigma Swim var så utrolig stærkt, at man ikke accepterede at klubberne skulle splittes! Internt blev der arbejdet benhårdt for at skabe et grundlag, hvorpå der igen kunne etableres et samarbejde. Efter en sommer med endeløse timers arbejde, fandt man heldigvis et fælles ståsted og Sigma Swim kunne dermed bevares.
Man siger, at der ikke er noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget…
I det nye Sigma er visionerne, ambitionerne og målsætningerne store, og der er en stor vilje til at gøre tingene anderledes end tidligere. Vi er meget bevidste om at så meget som muligt af det der har fungeret skal bevares, samtidig med at vi skal turde betræde nye stier.
Efter sommerens turbulens blev hele k-afdelingens trænerbesætning skiftet ud – og med alle de mange nye ansatte, er der heldigvis en professionel og kompetent gruppe, der sammen med de arbejdsomme og visionære frivillige skal sikre, at Sigma også fremadrettet skal være et af Danmarks stærkeste elitemiljøer.
Sigma består og i 2018 kan vi heldigvis fejre 20-års jubilæum for vores 20 år gamle startfællesskab.
At komme så styrket ud af så stor en nedtur, synes vi er en indstilling værd som ”Årets Klub”.
I 2017 har Helsingør Svømmeklub fortsat den rivende og positive udvikling klubben er inde i, en udvikling inden for bredden og eliten, som ikke ses mange steder i landet.
Klubbens svømmeskole har siden 2016 været en del af Dansk Svømmeunion og GymDanmarks Tweens projekt. Projektet har medført oprettelse af flere hold for tweensmålgruppen og øget vores medlemskab i aldersgruppen fra 25 til 86 på bare 1 ½ år. De nye tilbud til tweens har både fastholdt gamle medlemmer og tiltrukket – og det til trods for, at vi i en kommune med kun én svømmehal har måtte tænke kreativt og ”ud af bassinet” på grund af den begrænsede vandtid.
Siden skoleåret 2016/17 har Helsingør Svømmeklub i tæt samarbejde med kommunen stået for skolesvømningen i Helsingør Kommune, og med intensive H2O-Camps udviklet en ny måde at lære børn at svømme på gennem leg i vandet. H2O-Camps er udviklet under ’Åben skole’ og tager afsæt i den nyeste forskning inden for svømmeundervisning. På camp’en undervises der desuden i strand- og kystkendskab, sikkerhed samt førstehjælp, hvilket sker i tæt samarbejde med andre foreninger, kystlivredningstjenesten og det lokale beredskab. Syddansk Universitet følger det nye koncept og måler løbende på børnenes evne til at udvikle deres svømning i den anderledes uddannelsesform. Helsingør Svømmeklubs H2O-Camps var ét af de 8 regionale initiativer, der var nomineret til Danskernes Idrætspris 2017 og var med i slutspurten om de 3 finalepladser.
I efteråret 2017 indgik Helsingør Svømmeklub partnerskabsaftale med Dansk Svømmeunion og Helsingør Kommune og opnåede status som Talentudviklingsmiljø. Klubben er en del af Helsingør Kommunes samarbejde med Team Danmark, hvor svømning er én af satsningsidrætterne i Helsingør Kommune.
På konkurrencesiden arbejder Helsingør Svømmeklub målrettet på at udvikle et bæredygtigt konkurrencemiljø med henblik på at udvikle et stærkt seniormiljø og gøre sig gældende i toppen af dansk svømning. Antallet af konkurrencesvømmere i klubben er øget fra 100 (2015) til 140 (2018), antallet af svømmere med kvalifikation til DMJ er øget fra 3 til 22 på 2 sæsoner, antallet af juniorsvømmere generelt i klubben er øget fra ca. 12 til 32. De seneste års resultater med medaljer ved DM-junior og oprykning til 1.division viser, at klubben er godt på vej mod toppen og blandt de bedste svømmeklubber i Danmark.
For 2. år i træk er klubben kåret lokalt ved Helsingør Kommunes Sportsgalla, hvor klubben har modtaget prisen som Årets Klub i både 2017 og 2018. Priserne er en tydelig anerkendelse af den indsats klubben laver, og er et resultat af en lang og målrettet indsats indenfor elite- og breddeidræt for såvel børn, unge, voksne, ældre, elite som motionister og skoler samt for at bidrage til integrationen i Helsingør Kommune.
Hvis du har spørgsmål til ovenstående kan Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, kontaktes på e-mail: nt@svoem.dk og på mobil: 21 49 09 37.