0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nytårshilsen fra Dansk Svømmeunions formand

03-01-2018

Formand Kjeld Egebo ser tilbage på 2017 og sender nytårshilsner til hele SvømmeDanmark.

Af: Nora Thomsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo, gør status på 2017 - et år, der afsluttedes med et forrygende EM i svømning i Royal Arena.

 


Året 2017 er nu gået, og vi tager hul på et nyt år. Et naturligt tidspunkt at gøre en kort status på det forgangne år, og også at se lidt frem i 2018.


På breddeområdet har vi færdiggjort projektet ”Vi bevæger de unge i forening”, som vi har løftet sammen med GymDanmark. Der er gjort nyttige erfaringer blandt andet omkring fastholdelse af tweens, og slutrapporten blev behandlet sammen med nogle af de involverede klubber på et fællesmøde med GymDanmark her i december under EM i svømning. Der er tale om et projekt, som alle svømmeklubber kan drage nytte af, hvor der er gjort mange værdifulde erfaringer. 

Samtidig hermed blev den nye digitale udgave af ”Moderne Svømning” præsenteret. Et stort projekt, hvor vi, som et af de første specialforbund i Danmark, har videreudviklet vores tidligere trykte undervisningsbog til en helt nyredigeret digital ”bog”, som på let og udbytterig vis skal bruges i undervisningen.


Projektet ”Alle skal lære at svømme” har igen i 2017 været højt prioriteret og fortsættes i 2018 i tæt samarbejde med TrygFonden – nu under overskriften ”Respekt for Vand”.
Fremover skal landsholdssvømmerne være ambassadører for projektet ”Respekt for Vand”. Et stærkt koncept, som passer perfekt til markedsføringen af svømmesporten for både bredde og elite.
Aktiviteterne omkring kystlivredning og åbent vand har ligeledes været i fokus det forgangne år, som hidtil i et tæt partnerskab med TrygFonden.

2017 har også været året, hvor vi igangsatte tiltagene i Dansk Svømmeunions nye politiske program for 2017-2020. Vi har brugt mange ressourcer på arbejdet med at formulere strategier og få strategiske spor godkendt af DIF. Nu er unionens DIF-tilskud fastlagt for de næste fire år – det giver økonomisk ro. Vi har ligeledes arbejdet sammen med DGI Svømning på at færdiggøre et oplæg på et fælles projekt, som kan indgå i DIF og DGI’s store ”Bevæg dig for livet” projekt. Dette arbejdes der videre på i 2018. Der vil også blive arbejdet videre med at igangsætte nye aktiviteter for disciplinerne vandpolo, kunstsvømning (tidligere synkro) og udspring efter et spændende inspirationsmøde i efteråret 2017.

Endelig er der i 2017 indgået en aftale med Nordea-fonden om igangsætning af aktiviteter indenfor disciplinerne vandpolo, udspring og kunstsvømning.  

På det elitære område har 2017 været året efter et OL-år. Normalt en lidt mere rolig sportslig periode med tid for de nye unge talenter til at vise sig frem og etablere sig i kampen om pladserne til næste OL i Tokyo i 2020.
Jeg vil begrænse mig til at omtale EM på kortbane i Royal Arena fra 13.-17. december 2017, hvor netop nogle af de unge svømmere fik deres internationale gennembrud. Et kæmpe mesterskab med cirka 700 svømmere - heraf 38 danske - og flere end 500 frivillige. Det har været arbejdskrævende igennem en længere periode at arrangere et sådant mesterskab i midlertidige pools i en arena, som indtil da ikke havde været anvendt til idrætslige formål. Men alt gik fantastisk godt, og roserne fra alle deltagere og ikke mindst fra LEN (det europæiske svømmeforbund) ville ingen ende tage. Dansk Svømmeunion har sat en ny standard for et sådant internationalt mesterskab, og der er helt sikkert skabt yderligere respekt om dansk svømning rundt omkring i Europa. Samtidig var det dejligt at give vores bedste danske svømmere den oplevelse at svømme på hjemmebane foran et entusiastisk publikum.

Så en stor tak skal lyde til hele SvømmeDanmark for den opbakning, der var i Royal Arena. I alt 35.000 tilskuere skabte en helt fantastisk stemning. Jeg har overværet en del mesterskaber rundt omkring, men intet sted har atmosfæren været så intens som her. Tak for det.

Også en stor tak til alle medarbejdere, officials og samtlige frivillige. Vi kunne ikke have gjort det uden hver og én af jer. Samme tak for indsatsen i 2017 skal lyde til alle jer i svømmemiljøet i Danmark for jeres indsats og interesse for dansk svømning.

Endelig også en stor tak til de samarbejdspartnere, sponsorer med videre, som har støttet os gennem året på forskellig vis.

Og så kan jeg næsten garantere, at oplevelserne og udfordringerne også i 2018 bliver spændende, og vil kræve en fortsat stor – men sjov – indsats af jer alle igen.

Tak for indsatsen i 2017.

Godt Nytår.

Kjeld Egebo, formand


 


Cookieindstillinger