0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM danner rammen for lancering af Moderne Svømning

16-12-2017

Dansk Svømmeunion præsenterede, på en sideevent til EM i svømning

Af: Helen Witt Qvist

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Bjarne Kugel

 

Dansk Svømmeunion præsenterede, på en sideevent til EM i svømning i Royal Arena fredag, den nye elektroniske udgave af Moderne Svømning. Således vil den sjette udgave af bogen ikke længere bo i bogreolen, men befinde sig på bassinkanten i underviserens hånd.

 

I kulissen bag EM blev Moderne Svømning præsenteret

Mens de danske svømmere ved EM sørger for god underholdning og resultater i bassinet, supplerede Dansk Svømmeunion med at lancere Moderne Svømnings nye digitale platform. Svømmeklubberne var invitereret til eventen, før de skulle heppe på de danske deltagere ved fredagens finaleafsnit.


Digital platform og 250 forskellige film

Første udgave af Moderne Svømning blev udgivet i 1970. Sidenhen er bogen redigeret adskillige gange frem til nu, hvor den bliver udgivet elektronisk. Fordelen ved at have indholdet i elektronisk form er fx at det der tidligere er vist med stillbilleder og beskrevet med tekst, nu vises på videofilm, hvor der speakes ind over. Platformen indeholder også modeller, som et anvendeligt værktøj i underviserens planlægning af svømmeundervisningen.

 

Patrick Lilius, som er ansat i Dansk Svømmeunion, er projektleder på Moderne Svømning. Patrick og 12 andre eksperter i svømning og pædagogisk læring, har samarbejdet omkring projektet siden 2014. Patrick udtrykker at:

 

-       Den digitale platform er en milepæl for Dansk Svømmeunion, og Moderne Svømning vil helt sikkert blive et værktøj, som kommer til at gøre det nemmere at være undervisere i klubberne”

 

Filmene på platformen, og de forslag der er til undervisningsaktiviteter er håndgribelige værktøjer, som tilmed kan bruges på farten, da den både fungerer på smartphones, tablet og lap-top. 

 

God kobling mellem teori og praksis

Det kommer til at være langt mindre abstrakt at forstå de aktiviteter, som underviseren fremviser på bassinkanten til svømmerne, når de kan vises via film. Platformen indeholder ikke mindre end 250 forskellige film, og er bygget op omkring grundfærdighederne som vejrtrækning, balance og bevægelse, der relateres til stilarterne. Livredning er også blevet en del af læringsuniverset, hvilket spiller godt sammen med Dansk Svømmeunions målsætning om, at sætte fokus på livredning som en færdighed.      

 

Værktøj der kan bruges på mange niveauer

Platformen kan anvendes på mange niveauer – både svømmeklubber, grundskoler og på videregående uddannelser, da Moderne Svømning er en grundbog til undervisere og trænere i Danmark. Den pædagogiske del af Moderne Svømning tager udgangspunkt i god undervisning, og her er de individuelle hensyn til svømmerne i centrum. Herunder er begreber som selvbestemmelse, kompetence og samhørighed vigtige faktorer i underviserens forståelse af den enkelte svømmer.    

 

Træneruddannelse med udgangspunkt i Moderne Svømning

Adgangen til platformen for Moderne Svømning kan godt tilkøbes via en licens, men forståelsen for hvad der er den tilsigtede metodik for anvendelsen af platformen i praksis og forståelsen for, hvordan man motiverer svømmerne, er noget der undervises i på Svømningens Grunduddannelse. Uddannelsesforløbet er opdelt i fem forskellige faser.

 

 

De fem faser med logbogen som gennemgående redskab i samtlige trin, anvendes af filmoptagelser, hvor undervisere og trænere kan se sig selv i aktion på bassinkanten er simple, men meget effektfulde metoder til at blive klogere på fx verbal og nonverbal kommunikation. Uddannelsen afsluttes med en opgave og evaluering, der sikrer god indføring i undervisningsmetodik, som har været tiltænkt i projektet.  

 

Hvad koster det klubben?

Adgangen til platformen Moderne Svømning kan købes af svømmeklubber, trænere, undervisere, skoler og studerende. Klubber der er medlem af Dansk Svømmeunion får en reduceret pris – som ses i nedenstående skema. Beløbet dækker adgangen til platformen i et år. Ved køb i 2018 ydes der rabat på 500 kr.

 

Medlemmer

Intropris 2018

Årlig pris 2019

Brugere

1 - 199

500 kr.

1000 kr.

10 pers.

200 - 499

1000 kr.

1500 kr.

20 pers.

500 - 999

1500 kr.

2000 kr.

40 pers.

1000 - 1499

2000 kr.

2500 kr.

80 pers.

1500 og flere

2500 kr.

3000 kr.

160 pers.

Alle priser er inklusive moms.

 

Ikke medlemmer betaler 25% i tillæg til prisen. Alt afhængigt af, hvor mange brugere der er til platformen, betales der er en gradueret pris.

 

Medlemmer

Intropris 2018

Årlig pris 2019

Brugere

1 - 199

625 kr.

1250 kr.

10 pers.

200 - 499

1250 kr.

1875 kr.

20 pers.

500 - 999

1875 kr.

2500  kr.

40 pers.

1000 - 1499

2500 kr.

3125 kr.

80 pers.

1500 og flere

3125 kr.

3750 kr.

160 pers.

Alle priser er inklusive moms.

 

Hvis der er spørgsmål omkring Moderne Svømning så kontakt:

Patrick Lilius – udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion. E-mail: pl@svoem.dk

 

EM i svømning afholdes i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub for det europæiske svømmeforbund, LEN.

 

Links:
Billetsalg: www.ticketmaster.dk/swim
Hjemmeside: www.euroswim2017.com
Facebook: www.facebook.com/euroswim2017
Instagram: www.instagram.com/euroswim2017
Se alle resultater på:http://copenhagen2017.microplustiming.com/index_web.php
Se danske løbstider på: http://www.svoem.dk/_files/em2017/dedanskesvmmere.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 


Cookieindstillinger