0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svenskerne kommer! Svensk tilskuerinvasion til EM i svømning i København

10-12-2017

Flere end 2.000 billetter er solgt til svenske svømmefans.

Af: Nora Thomsen

EM i svømning i Royal Arena 13.-17. december tegner til at blive en kæmpe tilskuerfest. Udover de mange danskere, som over fem dage vil heppe danskerne gennem vandet, har svenske fans købt flere end 2.000 billetter, så støtten bliver enorm til det svenske hold, der tæller 24 svømmere.

 

Blandt de 24 svenske svømmere er den altoverskyggende profil og medaljekandidat Sarah Sjöström, der er en af Sveriges største sportsstjerner, og den 24-årige olympiske mester fra 2016 og tredobbelte verdensmester fra i år glæder sig til at svømme i København foran et stort næsten-hjemmepublikum.


- Det bliver en fantastisk oplevelse at svømme EM så tæt på Sverige, og jeg ser frem til at konkurrere i København, hvor de mange svenske svømmefans kommer for at heppe på hele det svenske hold og skabe en fantastisk stemning, siger den svenske verdensstjerne, Sarah Sjöström.

 

Blå-gult på lægterne
Svenskernes sportschef Ulrika Sandmark håber svenskerne kan hjælpe de mange rød-hvide fans med at skabe en unik kulisse i Royal Arena.

- Vi forventer en lige så stor svømmefest i København her i december, som den der var senest EM blev afholdt i Danmark i 2013. Det betyder utrolig meget for vores svømmere, at så mange svenske fans vil være på plads i København for at støtte os, og jeg håber, der bliver masser af gult og blåt på lægterne og at de får chancen for at synge med på den svenske nationalmelodi mange gange, lyder det fra sportschefen.

 

Masser af udenlandske tilskuere er en stor gevinst for EM og København

I alt er over 20 procent af billetterne solgt til fans fra udlandet, og hele 28 lande vil være repræsenteret på tilskuerpladserne, når Royal Arena for første gang bliver omdannet til en sportsarena for de omkring 700 svømmere, der kommer til Danmark for at kæmpe om 40 medaljesæt.


- Som vært for EM i svømning ser vi frem til at byde tusindvis af svømmeglade fans fra hele verden velkommen i København – til den første sportsevent i vores smukke Royal Arena. Store sportsbegivenheder skaber sammenhold, tiltrækker mange turister og bidrager til en positiv udvikling af København, siger overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S).

- EM i svømning bliver den første sportevent i Royal Arena. Der er stor interesse for dette EM både nationalt og internationalt: Billetkøbere fra 28 nationer tegner sig for 20 procent af det samlede billetsalg, og svenskerne har allerede købt over 2.000 billetter og kommer også over sundet for at gøre Royal Arena til svensk hjemmebane. Der er derfor lagt op til et brag af en event, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, en af partnerne for EM i svømning.

 

EM i svømning 2017 afholdes den 13.-17. december i Royal Arena i København i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub for det europæiske svømmeforbund, LEN.


Fakta om Royal Arena som svømmestadion:
- Det tager under 10 dage at forvandle Royal Arena til en international svømmearena.
- To midlertidige svømmebassiner bliver bygget i Royal Arena. Et bassin til konkurrencerne og et til opvarmning. Et kæmpe tæppe vil dele arenaen i to.
- Konkurrencebassinet måler 25 x 26 meter og indeholder 1,3 mio. liter vand, mens træningsbassinet har lidt færre baner og derfor måler 25x16 meter og indeholder 800.000 liter vand.
- Vandet vil være 26 grader varmt.
- De to bassiner bygges af det italienske firma Myrtha Pools, der også bygger bassiner til OL og VM.
- Der er plads til 6.500 tilskuere af gangen i EM-arenaen.


Fakta om EM i svømning 13.-17. december i Royal Arena i København:
- 38 danske svømmere skal repræsentere Danmark.
- Cirka 700 svømmere fra 45 lande kommer til København.
- Der konkurreres om i alt 40 sæt medaljer ved EM i svømning.
- Indtil videre er der solgt billetter til tilskuere i 28 lande, og over 20 procent af de solgte billetter er solgt til udenlandske tilskuere.
- Hver dag fra onsdag den 13. til søndag den 17. december vil være indledende løb om formiddagen og semifinaler og finaler om aftenen.
- Hent programmet her: http://euroswim2017.com/Om-EM/Program/
- Der vil være cirka 500 frivillige tilstede under EM.
- EM i svømning bliver den første sportsevent afholdt i Royal Arena.

Billetter og sociale medier:
- Køb billetter til EM på www.ticketmaster.dk/swim
- Læs mere på mesterskabernes hjemmeside www.euroswim2017.com
- Find mesterskaberne på Facebook: www.facebook.com/euroswim2017 og www.instagram.com/euroswim2017


#euroswim2017

Foto: Patrick Kraemer.

Kontakt:
Eventchef, EM i svømning 2017, Mads Bang Aaen, mobil 28 97 78 42, e-mail: mbak@svoem.dk
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig, mobil: 21 49 09 37, e-mail: nt@svoem.dk

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger