0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nordisk guld til Danmark

27-11-2017

U15 vandpolo-landsholdet kunne tage fra Litauen med guld om halsen.
U17 fik flot bronze efter en tæt kamp mod Sverige

Af: Jakob Schjødt

Dansk Vandpolo deltog med et U15 og et U 17 landshold ved de Nordiske- og Baltiske Mesterskaber i Vandpolo.

De blev afviklet i Alytaus i Litauen.

 

Det blev en stor succes med guld til Danmarks U15 landshold og bronze til U17 landsholdet.

I begge finaler var det Sverige der blev besejret i tætte kampe.

 

U15 finalen måtte afgøres ved straffe (se video) og i U17 bronzekampen var der spænding til det sidste (U17-video).

 

LINK TIL FOTOS læs mere under billedet.

 

U15 landsholdet. Foto: Elijus Kniežauskas

 

Se alle resultater her


Trænerduoen for U15, Florin Iordache og Ditte Hansen, beretter:


Det har været en helt fantastisk weekend, fyldt med spændende begivenheder og ikke mindst overraskelser.

 

Vi lagde ud med at spille mod Letland, et land vi aldrig havde set spille før, så vi var lidt spændte på hvordan det ville gå. Det viste sig at vi var langt bedre, holdet spillede rigtig godt sammen og vi fik en nem sejr hjem.

 

Andendagen var mere udfordrende, vi havde tre svære kampe.

Vi begyndte med at skulle spille mod Sverige som viste sig at være et meget stærkt hold, trods holdets gode indsats tabte vi desværre med et enkelt mål. Dette gjorde vores vej mod finalen lidt længere. Vi skulle nemlig også spille mod sidste års vindere, hjemmeholdet Litauen, som tilmed var favoritter til guldet. Men vores drenge overgik sig selv, de spillede fantastisk og trak sejren hjem, og dermed fik de os et skridt tættere på finalen.

 

Om aftenen skulle vi spille mod Finland, vi havde forventet at denne kamp ville blive lige så svær som de to foregående, men igen viste drengene sig at være i højeste gear og vandt med større forskel. Denne sejr gav drengene mere blod på tanden til morgenens finale mod Sverige, vi havde brug for en sikker sejr for at få humøret og kampgejsten endnu højere op.


Finaleklar

Søndag kunne vi, trods tidlig vækning, se at drengene var klar og tændte på finalen mod Sverige. Vi havde givet dem masser af ros og peptalk dagen før og vi kunne se de var i højt gear. Vi vidste at kampen ville blive svær og prøvende, og det blev den i høj grad!
Vi fik endelig trukket sejren hjem efter fjerde skud i straffekast. Vi scorede alle gange og vores målmand, Theodor, reddede en bold for os og Sverige missede en enkelt gang. Glæden var stor på hele holdet.

 

Hele vejen gennem turneringen har humøret, kampgejsten og sammenholdet været fantastisk. Vi kunne virkelig se at de var ét hold. Det har været helt fantastisk at være afsted sammen med dem og vi glæder os utroligt meget til næste turnering.

 

Vi vil gerne sige rigtig mange gange tak til de deltagende hold for nogle fantastiske kampe af høj kvalitet, (link til facebook) og ikke mindst tak til arrangørerne af denne turnering i så høj kvalitet (link til Litauens vandpolo organisation).

 

De formåede at sætte et rigtig godt live feed op, og sendte alle kampe på et professionelt niveau.

 

Mange tak til de forældre som har været så elskværdige at låne os deres børn i fire dage, vi sætter stor pris på jeres støtte hele tiden, bl.a. til turen til Rumænien hvor de var alene afsted med Florin samt at de kommer til fællestræningerne så vi kan blive ét sammenhængende hold.

 

Vi vil alle gerne sige tusind tak til Margit Jensen for at have arrangeret hele denne tur, hun har sørget for de bedste forhold vi hidtil har oplevet. Det var hende der åbnede døren for vores jagt på guldet. Vi kunne aldrig have gjort dette uden hende.

Til sidst, drenge I er nogle FANTASTISKE unger, vi er SÅ stolte af at være jeres trænere. I har kæmpet fra første til sidste sekund og I gav ikke op selvom vi var bagud eller havde dommerne imod os. YOU ARE GOD DAMN HEROES


Foto: Elijus Kniežauskas

U17 landsholdet i Litauen 2017U17 landsholdet i Litauen 2017.


 


Cookieindstillinger