0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Overdommeruddannelsen i nye klæder

15-11-2017

Det første kuld af nye overdommere er klar til klubberne. 

Af: Anna Katrine Sand

Dansk Svømmeunion har givet Overdommeruddannelsen en tur under luppen, som har forkortet uddannelsen og som samtidig giver de nye overdommere et større fokus på praksis under stævnerne.

 

Ole Høgh Jensen fra Svømmeklubben Nord er en af de 10 nyudklækkede overdommere på den første udgave af den nye uddannelse. Ole Høgh Jensen fortæller om sin oplevelse af den praktiske del af kurset:

 

- Jeg føler mig godt rustet til opgaven som overdommer. Kurset var en fin blanding af gennemgang af forskellige emner på den ene side, og praktiske opgaver på den anden. Gennem sidstnævnte fik vi prøvet selv at forberede et officialmøde og at stå på kanten som overdommer i et par heats. Det gav et indblik i, hvor udfordringerne ligger, men også en fornemmelse af, at "det kan jeg godt klare" – om end det selvfølgelig er klart, at det kræver noget øvelse, før man rigtig får styr på det.

 

Den nye form på uddannelsen skal også give klubbens eksisterende officials mod på at tage kurset – både fordi Dansk Svømmeunion har forkortet uddannelsen og at indholdet er mere praktisk og kan bruges umiddelbart i klubben under stævner.

 

For Ole Høgh Jensen handler dommergerningen og uddannelsen om mere end at få afviklet et svømmestævne. Det handler også om at være en del af et fællesskab, der får tingene til at lykkedes i fællesskab:

 

- For det første er det altid en fornøjelse at bruge en dag eller en weekend sammen med både svømmerne og de andre officials, hvoraf mange efterhånden er gamle bekendte. Det er også dejligt at opleve, når et officialteam arbejder sammen som en enhed og får løst opgaverne effektivt og er med til afvikle et vellykket stævneafsnit. Og så er man jo på første parket til at opleve selve svømningen, hvad enten det nu er de små begyndersvømmeres fremskridt, eller drabelige opgør om mesterskabsmedaljer.

 

Dansk Svømmeunion betragter den nye uddannelsesform som en succes og ser frem til at gennemfører den igen i efteråret 2018. Ole Høgh Jensen giver overdommeruddannelsen et par ord med på vejen:

 

- Man skal selvfølgelig kun deltage, hvis man har lyst til at bidrage ved at tage hovedansvaret for stævner, og hvis man er indstillet på at gøre det gennem en vis tid. Men er disse forudsætninger i orden, er det bare med at få sig tilmelde kurset hurtigst muligt. Omfanget er overkommeligt, indholdet er relevant og spændende, undervisningen er interessant og baseret på dialog og deltager-medvirken. Jeg oplevede kurset som en fornøjelse, og absolut ikke blot som noget der skulle overstås for at erhverve sig overdommer-trøjen.

 

Følg med i kursuskalenderen og på facebook for kommende datoer for Overdommeruddannelsen i 2018, hvor vi håber at se mange aspirerende overdommere på uddannelsen.

 

Hvis du vil vide mere om uddannelsen, så kan du kontakte udviklingskonsulent Lene Madegaard på e-mail: LM@svoem.dk.

 

      

Tillykke til det nye hold af overdommere fra Dansk Svømmeunion. Foto: Svøm


 


Cookieindstillinger