0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen
Nørresundby Idrætscenter
30
Januar
2021
Andet
Dialogmøde i Dansk Svømmeunion
Online (ZOOM)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

30
Januar
2021
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager OM4 21-3580
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)
6
Februar
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3429
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Frivillige er hjertet i SvømmeDanmark - Aqua Inspiration

29-10-2017

Hvordan arbejder Sigma Swim Birkerød og Them Svømmeklub med deres frivillige? 

Af: Anna Katrine Sand

Aqua Inspiration satte lørdag spot på motivation af frivillige med oplæg fra Allan Nyhus, formand i Hovedstadens Svømmeklub. Til foredraget var svømmeledere fra mange forskellige klubber, blandt andre Klubchef Mia Hyldal fra Sigma Swim Birkerød og Formand Diana Nonbo fra Them Svømmeklub. De to foreninger repræsenterer to modeller for, hvordan man kan drive en svømmeklub, som baserer sig på enten ren frivillighed som i Them eller som i Sigma, hvor klubben er en blanding af frivillige og ansatte.

  

- Uden frivillige kunne vi ikke have de gode svømmeklubber, som vi har. Men det er vigtigt at vide, hvad de ansatte og hvad de frivillige gør, var en af Allan Nyhus markante pointer.

 

Netop denne pointe kan Mia Hyldahl genkende i sit arbejde i Birkerød:

 

- Vi er en folkeoplysningsforeningen selvom, vi har ansatte. Vores drift er bare så stor, at den skal løftes af ansatte, så vores frivillige kan tænke de store tanker og udvikle vores klub, fortæller Mia Hyldahl om fordelingen af opgaver mellem de ansatte og frivillige.

 

I Them Svømmeklub er trænere og ledere alle frivillige og det er et løbende arbejde for bestyrelsen at sikre rekrutteringen af nye folk til klubben.

 

- Vi er hele tiden på jagt efter nye hænder, så når vi ser en forælder, der stikker ud eller der flytter en ny til byen, der engang har svømmet, så er vi der. Det kan godt være det ser lyserødt ud, men det kommer ikke af sig selv, fortæller Diana Nonbo om rekrutteringsarbejdet i Them Svømmeklub.

 

  

Foto: Jeppe Bøje Nielsen.

”Den stærke fortælling” som motiverende redskab

Om den frivillige opgave er at bage kage til det næste stævne eller være vendedommer, så er de to opgaver essentielle at få løst i en svømmeklub og med til at skabe en god oplevelse. For Allan Nyhus er et redskab til rekruttering af frivilige, til selv de mindste opgave, at skabe en stærk fortælling om klubben, som potentielle frivillige kan forstå og identificere sig med.

 

- Den stærke fortælling er vigtig og det er noget, som vi lægger stor vægt på at fortælle nye medlemmer og forældre om, hvilken klub vi er. Det gør, at vi står stærkt, fortæller Allan Nyhus om Hovedstadens Svømmeklub.

 

I Them Svømmeklub har bestyrelsen et løbende fokus på at skabe et godt fællesskab blandt de frivillige.

 

- Min vigtigste opgave er at pleje mine instruktører og frivillige og give dem gode oplevelser. Vi går eksempelvis i biografen, ud og danser eller holder en fest. Det langt fra alle 125 frivillige, der dukker op, men for os er det vigtig at vi har et fællesskab, at vi kender hinanden godt og at man har lyst til at deltage, forklarer Diana Nonbo om Them Svømmeklub og hvad der binder deres frivillige sammen.

 

I Sigma Swim Birkerød har de netop været igennem en turbulent tid, men Mia Hyldahl forklarer, at det har gjort bestyrelsen og klubledelsen bevidste om, at de I højere grad skal bruge deres historie for at styrke klubben.

 

- Selv om at det har været flere omveldtninger i klubben, så har vi oplevet en stor opbakning fra vores interne netværk af frivillige og bagland. Vi skal arbejde mere med sammenholdet og fællesskabet i klubben, men vores frivillige har været der hele vejen og været med til at gribe tingene, så man må sige, vi kommer ind under huden på folk, siger en glad Mia Hyldahl afsluttende. 

 

Allan Nyhus oprettede efter oplæget facebookgruppen "Udvikling af frivillighed i idrætsforeninger", hvor Allan byder velkommen til alle med interesse for at inspirere andre og lade sig inspirere til at arbejde med frivillighed i svømmeklubben. Du kan finde gruppen via dette link: https://www.facebook.com/groups/foreningogfrivillighed/