0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Livredning – Giver nye muligheder for unge konkurrencesvømmere

28-10-2017

Livredning kan spille en rolle i svømmeskole og på juniorhold i svømmeklubben.

Af: Anna Katrine Sand

Nikolaj Kirketerp kalder deltagerne sammen på kanten ved konkurrencebassinet i Esbjerg Svømmestadion. De skal inspireres til, hvordan de kan bruge livredningsøvelser og konkurrence-livredning som et supplement til deres eksisterende aktiviteter i svømmeklubben.

 

- Sikkerhed i vand er den vigtigste ting, når man arbejder med børn og unge, derfor er livredningøvelser en ideel måde at lære børnene at sikre sig selv, så de kan sikre andre i vandet. Man kan tage udgangspunkt i de fem baderåd, når man skal forberede børnene på at begive sig ud i vand, både udenfor og indenfor, fortæller Nikolaj deltagerne på holdet.

 

Redningstorpedo og krans er fed redskaber til leg og læring

Deltagerne går til øvelserne med stor begejstring, hvor de skal bjerge hinanden på nye måder og øve sig med redningstorpedoer og -kranse. På kanten sidder Linda Rainer fra Vejle Svømmeklub og observerer livredningsholdet.

 

- I Vejle Svømmeklub har vi et tilbud til de svømmere, der gerne vil lave andre vandaktiviteter end konkurrencesvømning, som hedder EVS-sprint. Vi har bygget træningen op om fem træninger i løbet af ugen, hvor tre af træningerne består af livredning, både ude og inde, fortæller Linda Rainer med stor begejstring for at give de unge et alternativ til den traditionelle svømmetræning.

 

Ved siden af Linda sidder Mads Victor Nielsen fra Swim Team Neptun, som ikke har et decideret tilbud om livredningshold i klubben, men som meget gerne vil blive inspireret til at indføre det i klubbens træninger.

 

- Jeg har selv dyrket konkurrencelivredning, som erstattede min konkurrencesvømning. Jeg synes det er et godt alternativ til svømning, som også kan dyrkes på konkurrenceplan. Det kunne være fedt at give videre til unge svømmere, som går kolde i konkurrencesvømning, fortæller Mads.

 

Begge deltagere er enige om, at livredningsaktiviteter i svømmeklubberne er afhængige af, at ildsjæle er med til at starte holdene op.

 

- At folk med stort engagement sætter tingene i gang er vigtigt for at starte nye aktiviteter i klubben. Det oplevede jeg, da vi havde en tidligere landstræner i klubben, som virkelig brændte for at give livredningssporten videre til børn og unge, slutter Linda fra Vejle Svømmeklubben af.

 

Respekt for vand til EM i København 2017

Netop vandsikkerhed og kompetencen til at redde sig selv og andre er i fokus i dette efterår og vinter, da TrygFonden er gået ind i et samarbejde med Dansk Svømmeunion om EM i Royal Arena under overskriften ”Respekt for vand”.

 

Respekt for vand, handler både om sikkerhed men også om at hylde de mennesker, som springer ud i nye udfordringer i det våde element og måske overvinde vandskræk eller manglende svømmeduelighed og lære at svømme.

  

Nikolaj Kirketerp viser bjergning ved at hold fat i kraniet frem for at hold fat om overkroppen. Foto: Svøm.


 


Cookieindstillinger