0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømme Award på hold i 2018

14-09-2017

Tænkepause for hædersevent skal give større forankring i SvømmeDanmark.

Af: Anna Katrine Sand

Dansk Svømmeunion har i samarbejde med Dansk Svømmetræner Sammenslutning (DSTS) afholdt Dansk Svømme Award i alt to gange – begge gange i Cirkusbygningen. Bestyrelserne i Dansk Svømmeunion og DSTS er i fællesskab blevet enige om at sætte Dansk Svømme Award i bero i 2018.

Ovenstående beslutning er taget på baggrund af et behov for at gentænke konceptet, der både hædrer atleter, trænere, klubber og frivillige , og som hele SvømmeDanmark har lyst til at tage del i. Allerede med udgangspunkt i den første award-afholdelse i 2016 gjorde vi os så mange vigtige erfaringer, at det gav et mærkbart kvalitetsløft til næste udgave i 2017, som vi da også fik megen ros for fra SvømmeDanmark. Alligevel må vi konstatere, at vi ikke er i mål med konceptet for en festlig award, hvor vi sammen hædrer og anerkender hinandens flotte indsatser for svømmesporten.

Evaluering af Dansk Svømme Award
For i højere grad at kunne tilpasse en kommende award, har vi udsendt spørgeskemaer, og vi har opfordret til at indsende kommentarer med ris og ros i forhold til de afholdte awards. Og vi har fået rigtig mange input, som vi har forholdt os til.
Vores ønske er at skabe en award, en hæderseftermiddag eller noget helt tredje, hvor rigtig mange af jer, vores medlemsklubber, aktive og frivillige, har lyst til at deltage. Det skal føles vedkommende og som noget særligt at deltage i, hvor vi griner sammen, føler os stolte sammen og ind imellem får lidt gåsehud sammen, når priser overrækkes til personer, som er gjort af et helt særligt stof.
Vi vil gerne nå så langt ud over rampen, at vi kan samle et publikum fra nær og fjern og gerne med alle målgrupper repræsenteret. Og dér er vi ikke endnu.

Fremtiden for Dansk Svømme Award
At afholde en award er en bekostelig affære, som kræver en hel del sponsorer og støtte og opbakning i form af billetsalg. Derfor befinder vi os nu i en fase, hvor vi må tænke os grundigt om, før vi igen inviterer til award eller noget tilsvarende.
Vi kigger på de mange input vi har modtaget, og vi undersøger, hvad der ellers kunne være af muligheder for at fejre vores sport og hinanden. Vi skeler til andre specialforbund. Vi kigger på geografi, på afholdelsessteder, på ugedage og mange flere faktorer.

Og vi vil give os god tid til at finde frem til en ny løsning. Derfor har vi sammen besluttet i Dansk Svømmeunion og i DSTS, at vi ikke vil afholde en award i 2018.

Priser og hædersbevisninger i 2018
Det er et grundvilkår for SvømmeDanmarks eksistens, at der hver dag bliver lagt et stort stykke arbejde i vandet, på bassinkanten og i klublokalet for at få hjulene til at dreje rundt. Bestyrelserne i Dansk Svømmeunion og i DSTS har besluttet, at vi stadig i fællesskab vil uddele priser til både svømmere, trænere, ildsjæle og klubber i 2018 blot i andre rammer end et award-show. Nedenfor fremgår en oversigt over, hvornår de forskellige priser vil blive uddelt i 2018:

Danish Open

12.-15. april 2018

Generalforsamlingens weekenden i Dansk Svømmeunion

20. - 21. april 2018

Årets Damesvømmer 2018

Årets Herresvømmer 2018

Årets Træner 2018

Upcoming Træner 2018

Talentprisen 2018

Årets Klub 2018

Officialprisen 2018

Årets Ildsjæl 2018


Nærmere information om processen for indstilling og afstemning bliver offentliggjort i starten af 2018. Alle de øvrige priser og udmærkelser som Dansk Svømmeunion uddeler i løbet af året vil blive uddelt på vanlig vis.

Komitéen for Svømmesportens Hall of Fame vil også bestå, og nye medlemmer vil løbende blive udnævnt ved særlige begivenheder i svømmeverdenen.

Vi håber på forståelse for ovenstående beslutning, og vi vil samtidig takke for den støtte, vi har fået allerede i forbindelse med afholdelsen af de første to awards.

På vegne af bestyrelserne i Dansk Svømmeunion og DSTS:

Kjeld Egebo Larsen                             René Thomsen
Formand, Dansk Svømmeunion          Formand, DSTS


 


Cookieindstillinger