0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Høj bølgegang af seje motionssvømmere i kanalerne rundt om Christiansborg lørdag

26-08-2017

En stor svømmedag i København med deltagelse af både motions- og elitesvømmere. 

Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion afholdte lørdag, hvad man roligt kan karakterisere som værende en vaskeægte svømmefestival i hjertet af København, da tre åbent vand-aktiviteter blev afholdt fint flettet ind i hinanden.
I alt 4.089 svømmere var forud for dagens store begivenhed – TrygFonden Christiansborg Rundt - tilmeldt den friske svømmetur enten individuelt eller som del af en stafet. Et antal – som er rekordstort med mere end 500 deltagere sammenlignet med sidste års antal tilmeldinger.

Det helt store flagskib, TrygFonden Christiansborg Rundt, formåede på selve dagen at lokke 3.150 motionssvømmere ud på en frisk to kilometers svømmetur rundt om Christiansborg. Med 10 tidligere årlige arrangementer, er eventen for alvor slået igennem som et tilløbsstykke for rigtig mange åbent vand-motionister. I år var vejrguderne heldigvis også samarbejdsvillige og sikrede tørvejr hele dagen og til tider endda blå himmel og solskin.

Også i år var Københavns overborgmester, Frank Jensen, frisk på at forestå åbningstalen af den store svømmefest. Og på slaget 10.00 sendte overborgmesteren det første af i alt 61 heats afsted i Havnebassinet ud for Den Sorte Diamant. Det skete til flere hundrede publikummers begejstrede klapsalver.


Motionssvømmere venter spændte på at blive sendt afsted. Foto: Jesper Westley.

Med cirka 65 svømmere i hvert heat, som blev sendt afsted med fem minutters interval, var der konstant svømmere at se i vandet rundt om Slotsholmen.
Midt på dagen blev der gjort ophold i den individuelle svømning for at sende Krüger Stafetterne afsted. Her deles den samme rute af fire mand, som således tilbagelægger hver cirka 500 meter. Krüger Stafetterne, som der var 88 hold med i, blev sendt afsted over fem heats i tidsrummet 13.20 – 13.40. Herefter tog TrygFonden Christiansborg Rundt atter over, og på den måde blev de mere end 3.500 åbent vand-svømmere sendt afsted i god ro og orden frem til klokken 16.20, hvor svømmerne i det sidste heat blev sluppet løs.

Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå, som altid, ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads. Og mens der i Havnebassinet og kanalerne blev svømmet afsted i forskellige tempi og varierede stilarter, blev der hygget på stævnepladsen med lækre frokostretter og Krügers cupcakes. For børn var der mulighed for at se et vaskeægte livreddertårn på pladsen og prøve kræfter med livredningsaktiviteter og udspring.
 

Modige børn og unge var friske på at lære udspring fra stævnepladsen. Foto: Jesper Westley.

Vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2017
Mens det for størsteparten af de mange deltagere udelukkende handlede om den gode svømmeoplevelse i et tempo, hvor også omgivelserne kunne nydes, var der dog enkelte svømmere, som havde et andet primært formål med turen – de ville være blandt de hurtigste på dagen. Nedenfor fremgår vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2017.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2017 blev på damesiden:
Maria Grandt (Hovedstadens Svømmeklub), i tiden 24,03.
På andenpladsen kom Lærke Toft Ruby (JGI/A6), i tiden 24,12.
Og endelig gik tredjepladsen til Freja Gram (GSC), i tiden 24,20.


De tre hurtigste damer i TrygFonden Christiansborg Rundt 2017. Foto: Michael Vienø.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2017 blev på herresiden:
På herresiden blev det Niklas Frach (Tyskland), der vandt TrygFonden Christiansborg Rundt i tiden 21,57.
Nummer to blev Mads Holm (Nakskov Svømmeklub), i tiden 22,23.
Tredjehurtigste svømmer blev Daniel Skaaning (STT-VAT/NTC – Alle skal lære at svømme), i tiden 22,30.


Tre stolte herresvømmere på podiet. Foto: Michael Vienø.

82 år og alderspræsident for ottende gang ved TrygFonden Christiansborg Rundt
Dansk Svømmeunion hædrer hvert år den ældste herre- og damesvømmer. Dette også for at markere, at åbent vand-svømning ikke kun er for de unge og hurtige svømmere, men at det bestemt også kan være et frisk motions-tilbud til den ældre generation. 
I år gik hædren på herresiden til 82-årige Sune Frederiksen. Det er ikke mindre end ottende gang, at den 82-årige motionssvømmer fra Roskilde Svømning får titlen som alderspræsident.  
Ældste damesvømmer blev Irene Kaaber fra Solrød, som deltog for første gang i år i en alder af 78. 

88 hold gennemførte Krüger Stafetten 2017
Også den festlige firemands-stafet, Krüger Stafetten, blev et tilløbsstykke i år. Her deltog i år ikke mindre end 88 hold.
Deltagerne i Krüger Stafetten svømmer præcis den samme rute som svømmerne på den individuelle distance. Her er de to kilometer blot inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den længere individuelle svømmetur ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.

Vinderne af Krüger Stafetten 2017 blev:
Nummer 1: Jackies Babes – 22,19.
Nummer 2: Hvidovre Svømmeklub – 23,10.
Nummer 3: De vilde underdogs – 23,18.

De tre hurtigste hold i lørdagens Krüger Stafetten. Foto: Michael Vienø.

Resultater
Resultatlister fra dagens store arrangement – både TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten fremgår af hjemmesiden www.openwater.dk  
Her fremgår også vinderne af de i alt 11 aldersgrupper for begge køn.

Europas stærkeste svømmere kæmpede om topplaceringer fra morgenstunden
Lørdagens store arrangement bød fra morgenstunden på åbent vand-svømning i kanalerne for nogle af Europas stærkeste åbent vand-svømmere. Her blev der allerede fra klokken 08.30 kæmpet bravt om topplaceringer i LENs (det europæiske svømmeforbunds) Europa Cup på seks kilometer blandt de i alt 24 deltagere (15 herrer og ni damer). Med til start var også tre danske svømmere, som primært var med for at opnå international stævneerfaring. Det drejer sig om: Jackie Gade (Aalborg Svømmeklub), Lærke Toft Ruby (JGI/A6) og Peter Mandrup Madsen (AGF Svømning).
Resultater fra LENs Europa Cup i København, som udgør fjerde af i alt fem afsnit, kan ses på: www.len.eu

Dansk Svømmeunion glædes over en veloverstået svømmefestival
Med den virkelig flotte tilslutning til lørdagens store svømmefestival, er der stor glæde at spore hos arrangøren Dansk Svømmeunion.

- Åbent vand-svømning er en disciplin som er inde i en rivende udvikling – både i Danmark og internationalt. Vi mærker det bestemt også på en dag som i dag, hvor vi har haft flere tusinde motionssvømmere afsted i det åbne vand rundt om Slotsholmen. Det er tydeligt, at vi her rammer noget, som tiltaler rigtig mange motionssvømmere, og jeg glædes naturligvis over de mange seje deltagere, som i dag har udfordret sig selv og uden tvivl er blevet en stor oplevelse rigere. Det har været en svømmefestival, hvor vi både har kunnet glæde en masse motionssvømmere og samtidig endnu engang har markeret os internationalt  med afholdelsen af en LEN Europa Cup. Danmark er måske nok en lille svømmenation, men på en dag som i dag har vi vist omverdenen, at vi formår at løfte både store svømmemotions-events og internationale åbent vand-stævner, lyder det fra Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen.

TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2017 er afholdt i samarbejde med Sport Event Denmark, Københavns Kommune og By & Havn. Hertil også navnesponsorerne TrygFonden og Krüger Veolia.

Derudover er TrygFonden Christiansborg Rundt sponseret af følgende:
REMA1000, DSV, Craft, Speedo, Svømmespecialisten og Dansk Erhverv.

LEN Europa Cup er afholdt i samarbejde med LEN, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og TrygFonden Kystlivredning. Hertil også sponsorerne TYR og Malmsten.

For yderligere information om TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2017 kan, foruden nedenstående, også udviklingschef og leder af TrygFonden Christiansborg Rundt, Morten Hinnerup, kontaktes på mobil: 29 16 09 03.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange af dagens deltagere vil være med igen til næste år, når der atter bydes velkommen til TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten. Som altid afholdes denne begivenhed den sidste lørdag i august måned – således lørdag den 25. august i 2018.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger