0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark svømmer sig til VM-finale i allerførste afsnit i Budapest

23-07-2017

Danmark er klar til VM-finalen i damernes 4x100 fri holdkap i Ungarn som nummer otte.

Af: Nora Thomsen

Så er vi endelig færdig med nedtællingen til verdensmesterskaberne i svømning 2017. Søndag morgen gik starten langt om længe i langbanebassinet i Ungarns hovedstad, Budapest. Her vil vandet skumme de kommende otte dage i den fantastisk smukke Duna Arena.
Danmark har 15 svømmere med til mesterskaberne og allerede i søndagens indledende afsnit skulle flere af svømmerne ud og stå distancen i individuelle løb og en holdkap.

På førstedagen af mesterskaberne skulle damerne stå distancen i indledende 4 x 100 m fri holdkap. Holdet, som udgøres af både erfarne og mindre rutinerede svømmere, formåede at sikre sig en plads i aftenens VM-finale som samlet nummer otte i tiden 3.38,29. Et virkelig flot resultat, hvor ikke mindst Danmarks OL-guldmedaljevinder, Pernille Blume, præsterer en i særklasse flot tid. 

Danmarks holdkap bestod af følgende svømmere:
Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC: 54,85
Sarah Bro, Holbæk Svømmeklub/NTC: 55,60
Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC: 55,55
Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC: 52,29

En flot samlet holdpræstation og nu altså også den første VM-finale i hus til Danmark ved disse mesterskaber.

For Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC, stod den også på et individuelt løb søndag formiddag i indledende 100 m butterfly. Den 20-årige dansker lægger virkelig stærkt ud men kan desværre ikke holde tempoet på hjemturen. Det bliver til tiden 58,95, en tid, som er noget fra Emilies bedste (58,58), og en samlet placering som nummer 20. Med denne placering forbedrer Emilie sin rangering med fire pladser.

Eneste danske herrer i konkurrence søndag var Anton Ørskov Ipsen.
Anton er her med i indledende 400 m fri – en distance, som ikke er den 22-årige danskers primære fokus ved VM.
I søndagens indledende afsnit noteres Sigma Swim Birkerød/USA-svømmeren for tiden 3.51,52, hvilket er noget fra danskerens bedste tid på distancen (3.47,95). Tiden rækker til en placering som samlet nummer 23.

Endelig var også Sigma Swim Allerød-svømmeren Marina Heller Hansen i konkurrence søndag formiddag. VM-debutanten lægger hurtigt ud og formår at holde et godt tempo i hele løbet. Det bliver til en personlig rekordtid for den 23-årige dansker i tiden 4.18,86 – en personlig forbedring på 4/100 sekunder. Marina slutter som samlet nummer 23. Således en god start for danskeren ved disse mesterskaber, som her samtidig forbedrer sin rangering med seks pladser.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

I aftenens finaleafsnit – de første finaler ved dette VM – kan vi glæde os til et gensyn med Danmark i finalen i 4 x 100 m fri holdkap. Her er den danske kvartet med i ottende tid. Spændende bliver det at se, hvad holdet kan byde ind med i finalen.

Finaleafsnittet begynder klokken 17.30.

Se detaljeret VM-program, præsentation af de danske VM-svømmere, relevante links med mere i Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

VM-program med dansk deltagelse.

Officiel eventside: www.fina-budapest2017.com/en/sports/swimming

Resultat-side: www.omegatiming.com

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk


Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. 


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger