0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Verdensmesterskaberne i svømning i Budapest bliver første skridt på vejen mod OL i Tokyo

06-07-2017

Fremgang og forbedringer er nøgleord for det historisk store danske VM-hold. 

Af: Nora Thomsen

Med 17 dage til sæsonens sportslige hovedbegivenhed på langbane, er de danske VM-svømmere nu i den næstsidste fase af mesterskabsforberedelserne frem mod konkurrencerne i den ungarske hovedstad, Budapest. Et historisk stort dansk VM hold på 15 svømmere med hele 10 VM-debutanter forbereder sig i disse dage og uger intensivt på at kunne levere de bedst tænkelige VM-resultater på dagen til Danmark og dansk svømmesport.

Mesterskaberne markerer startskuddet for en sportslig tretrinsraket frem mod denne olympiades hovedmål: Olympiske Lege i Tokyo 2020. Langbanemesterskaberne i Budapest i år bliver, sammen med EM på langbane i Glasgow i Skotland næste år og VM på langbane i Gwangju i Sydkorea 2019, centrale pejlemærker i forhold til at udvikle og fastholde fundamentet for verdensklassepræstationer i dansk svømmesport.

- Det danske hold står på skuldrene af en imponerende dansk VM-statistik, hvor Danmark har vundet medaljer ved hvert eneste VM siden 2007. I dette forsimplede tal-perspektiv ligger der naturligvis en tung arv at løfte for de danske svømmere i de kommende år, men vi er uagtet dette fortrøstningsfulde i forhold til, at dansk svømmesport vil give danskerne mange nye opløftende svømmeoplevelser frem mod Tokyo 2020 også, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

- Vores plan er at arbejde for, at det potentiale for internationale resultater, som svømmerne på VM-holdet allerede har vist, omsættes til sportslige forbedringer – og det hvad enten vi taler om svømmere med VM erfaring eller VM debutanter. Vi sigter mod progression fra udtagelsen i april i år, til de indledende heats og videre ind i de semifinaler og finaler, svømmerne kvalificerer sig til i Budapest. Historisk set har danske svømmere gang på gang vist, at når de lykkes med dette, ja, så kan de også være med i de intense og tætte topdueller, som kendetegner international elitesvømning, siger sportschef Lars Green Bach.      

Trænerdebut i rød/hvide farver
På trænersiden byder mesterskabet i Budapest også på fornyelse, idet der bliver debut til landstræner Dean Boles i spidsen for de rød-hvide farver ved et internationalt mesterskab. Sammen med cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC), Martin Truijens, NTC træner Mads Bjørn Hansen samt klubtrænerne Niels-Jørgen Jørgensen (Svømmeklubben KVIK Kastrup) og Carles Subirana (Sigma Swim) udgør de et nyt stærkt team af national og international erfaring omkring svømmerne.

- Dette er en spændende tid for dansk svømning, da vi indleder forløbet mod Tokyo 2020 med et VM-hold bestående af en kombination af erfarne svømmere med 10 nye svømmere på internationalt seniorniveau, udtaler landstræner Dean Boles og fortsætter:

- Samtidig glæder jeg mig til at samarbejde med et nyt trænerteam med nye fremgangsmåder. Martin Truijens og Mads Hansen har kun været seks måneder i deres nye roller på NTC. Carles Subirana er førstegangstræner for Danmark ved VM men ingen fremmed i forhold til international elitesvømning. Niels-Jørgen Jørgensen er også debutant men medbringer stor erfaring fra international juniorsvømning og har en lang historie bag sig i dansk klubsvømning, fortæller Dansk Svømmeunions landstræner.

Efter VM i Budapest følger et med danske øjne interessant EM på kortbane
VM på langbane er et ud af to internationale seniormesterskaber i svømning i 2017. Det andet er Europa Mesterskaberne på kortbane til december. Kortbanemesterskabet bliver denne gang ekstra interessant, set med danske øjne, da det afholdes i Royal Arena i København. Alle danske svømmeentusiaster vil dermed have mulighed for at se de danske svømmere på nærmeste hold, når de skal forsvare de danske farver på hjemmebane.

VM-fakta og pressekontakt
VM i svømning forløber over otte konkurrencedage i perioden 23. – 30. juli.
Se detaljeret VM-program, præsentation af de danske VM-svømmere, relevante links med mere i Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

VM-program med dansk deltagelse.

Officiel eventside: www.fina-budapest2017.com/en/sports/swimming

Resultat-side: www.omegatiming.com
Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk


Facebook/svoem.dk

Twitter/svoemDK

#VMsvøm


Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger