0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk søskendepar med i kampen om fransk guld

20-05-2017

Som mange ved, så har Slagelse Svømmeklub fremavlet Danmarks to ubestridte, bedste vandpolospillere i både herre- og dameligaen – og så er de endda i familie.

Af: Jacob Urban Hansen

Søskendeparret, Emma og Emil, ligger netop nu og kæmper om det franske guld i deres respektive turneringer og vi har stillet dem begge nogle få spørgsmål om dels Emmas comeback på trods af en karrieretruende skade samt Emils nyligt overståede Champions League eventyr!


Emma gav sit besyv med omkring hendes nylige comeback i franske vandpolo.


Hvordan kan det være, at du valgte at vende tilbage til Lille, på trods af en skade, der i første omgang fik dig til at holde pause fra professionelt vandpolo?


Emma Morgen Hansen:
”Først og fremmest, så tog Lille kontakt til mig fordi de havde brug for min hjælp, men derudover så kunne jeg ikke lade være! Og de (Lille) vidste, at min skade ikke var så slem som tidligere.”

Hvordan vurderer du jeres chancer for at vinde guld i år?

Emma Morgen Hansen:

”Vores hold har i denne sæson været præget af rigtig mange skader, hvorfor det har været svært at skabe et stabilt hold. Dog mener jeg, at vi har gode chancer for at vinde. Det kræver dog, at alle går 100 % efter sejren. Bordeaux, som vi spiller mod i finalerne, er et yderst aggressivt hold, som vil bruge alle grimme kneb for at tage sejren. Lille er dog, efter min mening, bedre til at spille vandpolo, og vi har sammenlagt et bedre hold.”

 Hvad venter der for dig i fremtiden i vandpoloregi – vil du også være at finde i den franske division til næste år?

Emma Morgen Hansen:

”Jeg har ikke besluttet mig endnu mht. næste sæson, men klubben vil gerne have, at jeg bliver. Jeg vil dog rigtig gerne læse min kandidat, så hvis jeg skal spille er det nødvendigt at gentage jongleringen mellem studie, vandpolo i udlandet og kæreste og familie”.


Emil og Olympic Nice har efter et endt Champions League eventyr smidt alle kræfter efter at vinde fransk guld i år, hvor de kan kvalificere sig til finalen efter det sidste semifinale-opgør i morgen aften mod Strassbourg.

Vi hørte ham ad, om hvordan det har været at prøve kræfter med de bedste klubber i verden og hvad der ligger i vente for ham i fremtiden.

Hvordan har jeres forberedelser været op til slutspillet i den franske liga og hvordan vurderer du jeres chancer for at vinde guld i år?

Emil Morgen Bjørch:

”Vi har haft mindre fysisk træning, men mere teknisk, taktisk og mental træning. Hele året har vi trænet utrolig meget og utrolig hårdt. Vi er et hold, der ikke fungerer med enkeltpræstationer og derfor skal det kollektive fungere. Når vi holder os til vores roller og aftaler i kampene, kan vi spille med de store, men så snart vi afviger fra det, falder vi til et meget lavt bundniveau. Vores træner er utrolig dygtig og meget perfektionistisk. Han er dygtig til at forklare hvad og hvordan hver enkelt spiller skal gøre i alle situationer, hvilket er vores force. Vi har brugt meget tid på videosessioner for at studere de andre og blive endnu skarpere på vores roller. Samtidig har vi haft mere restitutionstid end i resten af sæsonen, og vi har alle været forbi holdets fysioterapeuter for at blive helt klar. Hvis vi spiller, som vi gjorde i Champions League og holder os til Sams taktik, vinder vi guld. Hvis ikke, får vi kamp til stregen og kan risikere at smide det hele.”

På trods af, at i klart har været undertippet, hvordan har dine oplevelser så været i Champions League, hvor du havde mulighed for at prøve kræfter med nogle af verdens bedste?

Emil Morgen Bjørch:
”Det har været en vild oplevelse og fantastisk at prøve mig selv af i forhold til nogle af verdens bedste. Det er inspirerende at se, hvor langt man kan nå med hårdt arbejde og vi er som hold vokset enormt meget erfaringsmæssigt. Det er vigtigt at spille uden at tænke over, hvem man spiller mod, for hvis man først bliver starstruck eller nervøs, så bliver man ristet. Samtidig har det åbnet nogle døre, idet kampene har været vist direkte. Flere klubber i udlandet bruger de kampe til at udse sig spillere til de kommende sæsoner, og det har helt klart ført nogle tilbud med sig.”

 


Vil der være udsigt ti, fortsat at følge dig i toppen af europæisk vandpolo?

Emil Morgen Bjørch:
”Jeg har fået flere tilbud, men der er andre variabler end de sportslige, som skal tages med i ligningen. Derfor er det endnu for tidligt at sige noget om min vandpolo-fremtid.”

Er det muligt at følge dig i kampen for fransk guld?

Emil Morgen Bjørch:
”Absolut. Kampene bliver livestreamet på www.fanseat.com og ellers kan man holde sig opdateret på min facebookside (Emil Morgen Hansen). Hvis man ønsker et dybere indblik i min hverdag som professionel, har jeg en instagramprofil (emilMorgenHansen), hvor man kan komme endnu tættere på.”


Emma og Lille spiller deres først finalekamp i dag kl 19:00, hvor Emil og Olympic Nice spiller deres sidste semifinalekamp i morgen aften kl 20:15. Kvindernes finale er bedst ud af 5 kampe, hvor herrernes er bedst ud af 2.


 


Cookieindstillinger