0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Gratis svømmetræning i Københavns Havn

19-05-2017

EM i svømning skaber åbent vand træning i de københavnske havnebade

Af: Anna Katrine Sand

Københavnere og byens besøgende har denne sommer en unik mulighed for at blive bedre svømmere og lære at svømme i åbent vand. Fra fredag den 2. juni og resten af badesæsonen er der fire ugentlige træninger i Københavns Havn – gratis og uden tilmelding. Instruktører fra Hovedstadens Svømmeklub står klar på kajkanten i Havnebadet Sluseholmen og ved badezonen Halfdansgade på Islands Brygge.

 

De åbne træninger er en del af optakten til EM i svømning, derløber af stablen i Royal Arena i København til december.

 

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) ser store muligheder i tilbuddet:

 

”EM i svømning er en stor begivenhed for hele SvømmeDanmark. Derfor er jeg glad for, at vi kan tage forskud på festlighederne med gratis svømmetræningi Københavns Havn. Byens værtskab for internationale mesterskaber skal give mening og værdi for borgerne, og derfor inviterer vi alle til selv at prøve kræfter med svømning i vores fantastiske havn.” 

 

Dansk Svømmeunion glæder sig over muligheden for at sætte fokus på svømning i åbent vand og samtidig på EM i svømning, som er årets helt store svømmeevent på dansk grund:

 

”Det er fantastisk, at Københavns Kommune har gjort det muligt at fejre EM hele året. Med de åbne træninger i havnen skaber vi en ramme, som kan inspirere endnu flere til svømning i åbent vand. Vi har i Danmark mange smukke by- og naturområder, hvor man kan nyde åbent vand-svømning. Ikke mindst i Københavns Havn – hvor vi jo også afvikler den årlige svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, siger direktør for Dansk Svømmeunion,” Pia Holmen.

 

Svømmeskolechef i Hovedstadens Svømmeklub, Jonas Enevoldsen, udtaler:

 
”Tilbuddet er en unik mulighed for at introducere åbent vand-svømning til nybegyndere og dem, der normalt kun svømmer i svømmehallerne. Det harmonerer rigtig godt med vores visioner i Hovedstadens Svømmeklub. Vores dygtige trænere glæder sig til at give de fremmødte nogle gode oplevelser med åbent vand-svømningen, og vi håber naturligvis også, at nogle af de fremmødte får lyst til at prøve vores crawlhold og åbent vand-forløb i klubregi efterfølgende.”

 

Åbne Træninger – tid og sted:
Sluseholmen Havnebad– fra 2. juni-27. august
Fredage kl. 17-18
Søndage kl. 11-12

Badezone Halfdansgade på Islands Brygge– fra 3. juni-28. august

Lørdage kl. 11-12
Mandage kl. 17-18

 

Min. alder for deltagelse i åbent vand-svømning er 15 år.

 

Fakta om EM i Svømning 2017

 

EM i Svømning afvikles i Royal Arena den 13.-17. december 2017. Det er den første internationale idrætsevent i arenaen, der forvandles til svømmestadion med opbygningen af to 25m bassiner – såkaldte ”kortbaner”. Til EM deltager 850 svømmere fra 40 lande, og mere end 25.000 tilskuere forventes at indtage lægterne. 150-200 mediefolk dækker stævnet, der via live-tv når ud til over 200 millioner TV-seere. I Danmark er det TV 2/TV 2 Sport, der har TV-rettighederne.

 

v  EM 2017 har en officiel maskot. Hun hedder Dana og er en yndig havfrue i de danske farver

v   Officiel hjemmeside: www.euroswim2017.com

v  SoMe: Facebook-siden EuroSwim 2017 og på Instagram via @euroswim2017

v   Billetter til EM købes på www.ticketmaster.dk/swim

v   Partnerne bag EM i svømning 2017 er udover Dansk Svømmeunion og det europæiske svømmeforbund (LEN): Københavns Kommune, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub

v  Københavns Kommune har samlet set bevilget 7 mio. kr. til EM i Svømning samt til borgerrettede aktiviteter og sideevents op til og omkring eventen – herunder de åbne træninger i havnen

 

For mere information, kontakt:

 

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen via pressekonsulent Stefan Jessing Lund, tlf.: 2493 1745

 

Morten Hinnerup, Udviklingschef i Dansk Svømmeunion, tlf. 2916 0903

 

Jonas Enevoldsen, svømmeskolechef i Hovedstadens Svømmeklub, Tlf.: 3125 9105


 


Cookieindstillinger