0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk deltagelse i VM for juniorer

03-05-2017

4 svømmere udtages til VM junior i august måned 2017.

Af: Thomas Stub

Når verdensmesterskaberne for juniorer afvikles for sjette gang i slutningen af august måned bliver det for første gang med dansk deltagelse. Mange svømmenationer har efterhånden tilsluttet sig FINA's VM-stævne for juniorsvømmere og sportsafdelingen besluttede på et tidligt tidspunkt at Danmark også skulle deltage i 2017. Deltagelsen i VM junior skal ses som en forsøgsordning i 2017, hvor målet er at få nogle erfaringer med deltagelse på det højst tænkelige juniorniveau med det formål at ruste landets bedste juniorer bedst muligt til en fremtidig seniorkarriere.
 
I forbindelse med kvalifikationen til VM junior til Danish Open lykkedes det Julie Kepp Jensen fra A6 at klare de opstillede kvalifikationskriterier. 
 
Sportsafdelingen har efter grundige overvejelser besluttet, at det for at få et reelt billede af udbyttet ved deltagelsen, er nødvendigt at stille med mere end 1 svømmer til VM junior, og derfor udtages følgende tre svømmere helt ekstraordinært selvom disse svømmere var en anelse fra de opsatte udtagelseskriterier:
 
Cecilie Wiuff, Herlev Svømning
Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød
Victoria Bierre, Gladsaxe Svømmeklub
 
Udvidelsen af holdet med yderligere tre svømmere sker med afsæt i Sportsafdelingens sportslige strategi og handleplan og målsætningen om at styrke udviklingen fra junior til højeste internationale seniorniveau. Endvidere giver det mulighed for dansk deltagelse i udvalgte holdkapper hvorved Sportsafdelingen overordnede strategi omkring styrkelse af holdkapkulturen i dansk svømning på internationalt niveau forfølges.
 
VM junior afvikles i Indianapolis, USA i perioden d. 23.-28. august 2017.
 
 
Med sportslig hilsen 
 
Sportsafdelingen

 


Cookieindstillinger