0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt æresmedlem i Dansk Svømmeunion

29-04-2017

Søren Korbo blev ved Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag hædret med unionens æresmedlemskab. 

Af: Nora Thomsen

Ved den årlige generalforsamling lørdag blev et nyt navn knyttet til den eksklusive liste over personer, som udgør Dansk Svømmeunions æresmedlemmer.
Således blev Søren Korbo – Dansk Svømmeunions ”udenrigsminister” - hædret for  mange års enestående indsats for svømmesporten.

Det var Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen, der lørdag overrakte Dansk Svømmeunions æresmedlemskab til Søren Korbo. Hædringen fandt sted i forbindelse med generalforsamlingen i Horsens på Scandic Bygholm Park.
 
At gennemgå Søren Korbos C.V. og meritter indenfor dansk og international svømning, vil være en kæmpe opgave. For Søren har i den grad engageret sig både lokalt, nationalt og internationalt og det lige siden han selv stoppede som svømmer.

Som dreng svømmede Søren Korbo i Svømmeklubben Hermes, hvor han senere blev dansk mester gentagende gange. I den periode var Søren Korbo også at finde på det danske landshold. I en lang årrække fungerede Søren Korbo herefter som svømmeleder i samme klub.
Senere blev Søren Korbo svømmeleder i Dansk Svømmeunion, hvor han også blev medlem af bestyrelsen og i perioden 1985 – 2002 varetog rollen som næstformand.

Nok har Søren Korbo markeret sig flot indenfor svømmesporten i Danmark, men det er i høj grad på den internationale scene hos LEN og FINA (det europæiske svømmeforbund og verdenssvømmeforbundet), at mange har lært Søren Korbo at kende. 

Siden 1998 har Søren Korbo været formand for det europæiske svømmeforbunds Svømmekomité. En post, som Søren overtog efter at have været sekretær i samme forbund i en årrække. Formandsposten i LENs Svømmekomité varetog Søren frem til 2016. I 26 år har Søren Korbo haft sin faste gang i det europæiske svømmeforbund.

Også i verdenssvømmeforbundet har Søren Korbo slået sine folder, og gør det stadigvæk. Her er det posten som sekretær for Svømmekomitéen, der håndteres - en post, som Søren Korbo har varetaget siden 1996. Søren Korbo er blevet opfordret til at opstille til formandsposten i selvsamme Svømmekomité for en kommende fire årig periode. Der er valg til posten i forbindelse med VM i juli. Her afgøres det således, om Søren Korbo fortsætter sit aktive virke i FINA-regi for endnu en fireårig periode.
  
Søren Korbo har bestridt alle funktioner ved de store internationale mesterskaber. Han har eksempelvis fungeret som øverste chef ved OL-svømmekonkurrencerne siden år 2000 – således ved i alt fem Olympiske Lege.

Der var mange rosende ord til Søren Korbo i talen af Kjeld Egebo Larsen:

- Din indsats gennem en hel menneskealder har været formidabel. Du har i de internationale svømmekredse skabt enorm respekt omkring Danmark og dansk svømning. Og der bliver lyttet hos både FINA og LEN, når du taler. Du er altid 100 procent forberedt og - kan man vist godt sige – lidt af en regelrytter. Enten har man fulgt reglerne eller også har man ikke. Et perfekt udgangspunkt for dit arbejde både som dommer og stævneafvikler. Man kan være 100 procent tryg, når du har ansvaret for en aktivitet. Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten – og alt det faglige har du bare styr på, fortalte formand Kjeld Egebo Larsen om Søren Korbo.

Søren Korbo takkede for hædren og de smukke ord:

- Tusinde tak for dette æresmedlemskab. Det er overvældende. Og det er noget, jeg er meget stolt af. Når man er med i et game som dette i mange år, så er der naturligvis både gode dage og dårlige dage, og så længe de positive dage er overvejende, kan man blive ved. Og det har været og er positive oplevelser, der fylder. Der er gode samarbejdspartnere hele vejen igennem, og der er gode sager at arbejde for. Og så er det en stor fornøjelse for mig at se, hvordan dansk svømning har udviklet sig. Jeg glædes hver gang jeg sidder ved bassinkanten og følger de danske svømmere, lød det i Søren Korbos takketale ved generalforsamlingen.


Dansk Svømmeunions nye æresmedlem Søren Korbo (t.v.) sammen med Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen, på Scandic Bygholm Park lørdag formiddag.


Et æresmedlemskab udgør den højest opnåelige anerkendelse i Dansk Svømmeunion. Der er tale om en hæder, der kun tildeles personer, der over en årrække har ydet en ganske enestående og betydningsfuld indsats for svømmesporten – heriblandt i øverste unions-regi.

Sidste gang en person blev gjort til æresmedlem i Dansk Svømmeunion var tilbage i april måned 2013, hvor tidligere formand i Dansk Svømmeunion, Kaj B. Aagaard, blev hædret ligeledes i forbindelse med den årlige generalforsamling.

Oversigt over æresmedlemmer i Dansk Svømmeunion.


 


Cookieindstillinger