0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Historisk stort dansk hold udtaget til VM

15-04-2017

Dansk Svømmeunion har udtaget svømmerne, som skal repræsentere Danmark ved VM i Budapest til juli. 

Af: Nora Thomsen

Når det går løs ved verdensmesterskaberne i svømning i den ungarske hovedstad, Budapest, i perioden 23. - 30. juli, bliver det med deltagelse af et historisk stort dansk hold på 16 svømmere.Det hidtidige største danske VM-hold er de 12 svømmere, der i 2009 repræsenterede Danmark ved VM i Rom.
 

- VM i Budapest er rigtigt interessant for os. Mesterskabet er både sæsonens sportslige højdepunkt med fokus på at præstere, hvor den internationale konkurrence er allermest intensiv, og samtidig handler det om forberedelse og målrettet udvikling af svømmere frem mod OL i Tokyo i 2020, udtaler sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Netop denne dobbelthed gør sig gældende for alle vores svømmere – uanset om de har erfaring fra tidligere internationale mesterskaber eller debuterer ved sommerens VM. Selvom sommeren 2020 kan synes et godt stykke ude i fremtiden, har vi allerede nu fokus herpå. International high performance ved de Olympiske Lege i Tokyo i 2020 opnår vi nemlig kun via et flerårigt velforberedt og målrettet arbejde. Om bare to år begynder kvalifikationerne hertil, og så bliver omstændighederne allerede, og for alvor, skærpede, fortæller Dansk Svømmeunions sportschef.             

 

Dansk svømmesport vil, helt ekstraordinært i forhold til de seneste verdensmesterskaber, være stærkt repræsenteret med holdkapper når konkurrencerne løber af stablen i den ungarske hovedstad. Et resultat, der dels skal ses i lyset af et højt sportsligt niveau hos de danske svømmere ved det netop afholdte Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, dels hænger sammen med indholdet i dansk svømmesports sportslige strategi og handleplan ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner”.

 

- Vi kan glæde os over, at det for første gang siden 2005 er lykkedes at få alle kvindernes tre holdkapper kvalificeret til VM, hvilket skete ved det netop afholdte Danish Open (4x100 medley, 4x100 fri og 4x200 fri). Det er meget tilfredsstillende og et godt og vigtigt skridt for dansk kvindesvømning samt for den strategiske udvikling heraf på både kort og langt sigt, siger sportschef Lars Green Bach.

 

Landstræner i Dansk Svømmeunion Dean Boles har, med afsæt i dels udtagelseskriteriernes bestemmelser om målrettet udvikling af svømmere frem mod 2020, dels strategi og handleplanens mål om at styrke holdkap-kulturen i dansk svømmesport, denne gang valgt at udtage de fem hurtigste kvinder fra Danish Open til kvindernes fri-holdkapper samt udtaget de fire hurtigste herrer til herrernes 4x200 fri holdkap.

 

- Vi ønsker at stille med de stærkest mulige holdkapper ved VM - uanset om svømmerne har kvalificeret sig individuelt eller via holdkapper. Ved Danish Open så vi et meget tæt opløb mellem især nummer tre til fem i kvindernes 100 m og 200 m fri, og vi ønsker på dagen at kunne stille med den stærkest mulige konstellation af svømmere. Derfor, og som et element i at styrke holdkap-perspektiverne fremover, har vi denne gang valgt at udtage fem kvindesvømmere til de fire pladser, der er i hver holdkap, fortæller landstræner Dean Boles og fortsætter:       

 

- På herrer-siden har vi valgt at udtage den holdkap, der ved Danish Open var klart tættest på kvalifikation – herrernes 4x200 fri, som kun var 0,24 procent fra kravtiden. Holdkappen har desuden vist stærke internationale præstationer ved VM og OL de seneste år, og vi vurderer ud fra en helhedsbetragtning, at det p.t. er en holdkap, der også fremover har et stærkt resultatpotentiale frem mod 2020, lyder det afslutningsvis fra landstræner Dean Boles.

 

Nedenfor fremgår det hold, som landstræner Dean Boles har udtaget, og som vi kan glæde os til at følge, når det går løs ved svømningens absolut største internationale højdepunkt i denne sæson:

Danmarks VM-hold 2017:
Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC

Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub

Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC

Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC
Marina Heller Hansen, Sigma Swim Allerød
Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød
Anina Nicole Lund, Sigma Swim Birkerød/USA

Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA

Daniel Skaaning, STT-VAT/NTC

Sebastian Ovesen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Marcus Krøyer Svendsen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Maria Grandt, Hovedstadens Svømmeklub

Sarah Bro, Holbæk Svømmeklub/NTC

 

Holdet vil i de kommende måneder fokusere på målrettet træning og forberedelse af VM. Holdet vil være tilstede i forbindelse med DM på langbane til juli, hvor Dansk Svømmeunion vil invitere til pressemøde med VM-truppen. Mere herom senere.

Officiel hjemmeside: http://www.fina-budapest2017.com/en/home


For yderligere information:
Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60, e-mail: lgb@svoem.dk

Dean Boles, landstræner i Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 58, e-mail: db@svoem.dk

 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger