0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Spritnyt livredderakademi åben for tilmelding

07-04-2017

Vi har brug for jeres hjælp til at uddanne den næste generation af juniorlivreddere!

Af: Caroline Kleemann Falster

Dansk Svømmeunion inviterer i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning seje undervisere fra jeres svømmeklub til at deltage i et spritnyt Livredderakademi.

Det bliver tre heftige dage, der løfter instruktøren ind i en helt ny verden med bølger, professionelt udstyr og udfordringer han/hun kan bruge i fremtiden!

 

Foto af Jesper Westley

 

Livredderakademiet er for undervisere i de danske svømmeklubber fra 16 år og opefter, som kan se sig selv som en sej og cool underviser, der ved hvordan man giver førstehjælp, padler på et redningsboard, redder druknede i redningstorpedo, løber stærkt på stranden og tør og kan handle i en nødsituation. Altså den, der lærer andre at redde liv!

 

Som klub, der sender en instruktør på Livredderakademi, skal I være motiveret for at integrere eller videreudvikle livredning som aktivitet i klubben. Til gengæld får jeres instruktør som led i uddannelsen på Livredderakademiet udstyr med tilbage til klubben til en værdi af cirka 12.000 kr. Derudover vil klubben i løbet af efteråret 2017 eller foråret 2018 få besøg af en udviklingskonsulent fra Dansk Svømmeunion, som følger op på de igangsatte livredningsaktiviteter i klubben og hjælper med sparring.

 

Livredderakademiet afvikles den 1.-3. august 2017 på TrygFonden Kystlivrednings Uddannelsescenter i Hvidovre og ved Køge bugt strandpark og prisen er 2500 kr.

 

Baggrunden for oprettelse af Livredderakademiet, skal blandet andet ses i lyset af, at DRUltra den 24. april 2017 sender det første afsnit af TV serien ’Livredderne’.

 

’Livredderne’ går ud på at finde den bedste og sejeste livredder blandt de deltagende børn, som i løbet af TV serien skal dyste i livredningsdiscipliner og færdigheder som boardpadling, svømning med redningstorpedo, livreddende førstehjælp og samarbejde.

 

Se traileren for Livredderne her: https://www.youtube.com/watch?v=UfCH3r7T2uw&feature=youtu.be

 

TrygFonden Kystlivredning har været med i planlægningen af TV serien, og vores egen uddannelsesleder Michael Iwersen indgår som dommer i konkurrencerne.

Udover at vi mener, livredning er en vigtig kundskab at kunne, så tror vi også, at ’Livredderne’ vil sparke gang i en større interesse blandt børn og unge i alderen 8-13 år for at prøve kræfter med livredning som aktivitet.

 

Derfor håber vi på, at i som klub vil være med til at løfte livredning som aktivitet i klubben og sende en instruktør fra klubben på Livredderakademi.

Tilmelding til livredderakademiet foregår via dette link: http://www.svoem.org/Kurser/Kursus-tilmeld/?id=2886

 

For yderligere information, kontakt:

Kristine Skou, udviklingskonsulent Dansk Svømmeunion, mail: ks@svoem.dk, mobil: 5166 3967

Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent Dansk Svømmeunion, mail: ck@svoem.dk, mobil 6112 8187

Michael Iwersen, uddannelsesleder TrygFonden Kystlivredning, mail: miw@svoem.dk, mobil: 3035 8188


 


Cookieindstillinger