0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-bronzevinder Mie Ø. Nielsen klarer VM-krav ved Danish Open mandag i 100 ryg

03-04-2017

Pernille Blume, OL-guldmedaljevinder i Rio, sikrer endnu en VM-kravtid ved Danish Open. 

Af: Nora Thomsen

Ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion fortsætter svømmerne mandag med at levere hurtige tider i langbanebassinet.

For seniorsvømmernes vedkommende er det opnåelse af kravtider til sommerens VM i Budapest, der har stort fokus. Før mandagens afsnit havde fem svømmere formået at svømme under en individuel kravtid. Hertil var også damernes 4 x 100 m fri holdkap sikret en tid under VM-kravet.

I aftenens finaleafsnit var det første gang at vi skulle opleve sommerens OL-guldmedaljevinder Pernille Blume konkurrere i en 50 m fri finale på langbane siden det eventyrlige løb den 13. august i Rio sidste sommer, hvor den danske svømmer sikrede sig OL-guld i den danske rekordtid 24,07.
Mandag aften på Bellahøj blev det til en rigtig stærk præstation af svømmeren fra Gladsaxe Svøm/NTC i 50 m fri finalen i tiden 24,14. Her lyder VM-kravet på 25,05.
Pernille Blume sikrede sig allerede lørdag en VM-kravtid på den dobbelte distance – 100 m fri – således var aftenens præstation blot endnu en manifestation af den 22-årige svømmers høje internationale niveau.

 

Også OL-bronzevinder Mie Ø. Nielsen klarede en VM-kravtid mandag aften i Bellahøj Svømmestadion.

Det skete i finalen i 100 m rygsvømning, hvor svømmeren fra Aalborg blev noteret for tiden 1.00,25. Her er VM-kravtiden 1.00,74. Dejligt således også at have Mie Ø. Nielsen med på listen over svømmere, som har klaret VM-kravtider individuelt ved Danish Open.  


Holdet til VM udtages først endeligt, når Swim Open Stockholm er afviklet den 11. april. Her er der således mulighed for at VM-holdet kan blive suppleret med flere svømmere.

 

På juniorfronten blev der mandag aften sat dansk juniorrekord af Aalborg-svømmeren Katrine Bukh Villesen i finalen i 200 m individuel medley i den flotte tid 2.17,89. Katrine sletter her svømmeren Amalie Emma Thomsens tidligere rekord på distancen og forbedrer tiden med 23/100 sekunder.
En flot præstation af Katrine, som søndag også satte dansk juniorrekord på den dobbelte distance og lørdag formåede at sætte en juniorrekord i 200 m butterfly.


Ved Danish Open har juniorsvømmerne især fokus på at klare kravtider til sommerens EM Junior, som finder sted i Israel ultimo juni/primo juli. Holdet vil blive udtaget og præsenteret i umiddelbar forlængelse af onsdagens finaleafsnit i Bellahøj Svømmestadion.
De svømmere, som indstilles til udtagelse af Danmarks Idrætsforbund til European Youth Olympic Festival vil ligeledes blive præsenteret onsdag aften i Bellahøj Svømmestadion.  

 

Kravtider, livetiming samt daglige opdateringer
Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/


Livetiming til stævnet kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=3137


Som et nyt tiltag kan man downloade app’en LiveTiming i App Store og Google Play, hvor man udover alle resultater kan se livestream fra stævnet på SuperLive.


Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews.

 

Generelt om Danish Open 
Danish Open forløber frem til og med onsdag den 5. april. Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage – på nær onsdag – klokken 17.30. Onsdag begynder finaleafsnittet klokken 17.00.

Program til Danish Open 2017

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

Foruden sommerens mange mesterskaber er SvømmeDanmarks fokus på EM, der afholdes i København i Royal Arena fra den 13. december til den 17. december. Kvalifikation til dette brag af et svømmestævne finder sted ved DM på kortbane i november. 


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger