0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Solid start på Danish Open i Bellahøj Svømmestadion

01-04-2017

Lørdag indledtes Danish Open på Bellahøj - stævnet, hvor alt er på spil for svømmerne. 

Af: Nora Thomsen

For seniorsvømmernes vedkommende er fokus på de forjættede kravtider til sommerens VM i Budapest.

For de lidt yngre juniorsvømmere er der flere internationale stævner i spil den kommende sommer, hvor ikke mindst EM Junior udgør et centralt hovedmål for en stor del af svømmerne.

På førstedagen af de i alt fem konkurrencedage Danish Open forløber blev der bestemt ikke sparet på kræfterne hverken blandt senior- eller juniorsvømmerne.
Her formåede således to svømmere at klare kravtiden individuelt til VM, der skydes i gang den 23. juli i Ungarn.

Anton Ø. Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA vandt lørdag aften finalen i 400 m fri i den stærke tid 3.47,95, som er under VM-kravtiden (kravtid: 3.48,50) og samtidig en flot personlig rekord med 36/100 sekunder. Et virkelig flot resultat af svømmeren, der tidligere på året blev kåret som årets herresvømmer ved Dansk Svømme Award.

 

Også sommerens OL-guldmedaljevinder Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC, formåede at kravle under en VM-kravtid lørdag i Bellahøj Svømmestadion, da hun vinder finalen i 100 m fri og blev noteret for tiden 53,52 (kravtid: 54,60) – en stærk tid af Pernille Blume, der er personlig rekord med 17/100 sekunder.

Sammen med de følgende tre svømmere i 100 m fri finalen – Signe Bro på 55.06, Mie Ø. Nielsen på 55.64 og Emilie Beckmann på 55,95 – var de fire sammenlagte tider desuden under VM-kravtiden på 3.42.53 i kvindernes holdkap i 4 x 100 m fri.


Holdet til VM udtages først endeligt når Swim Open Stockholm er afviklet den 11. april. Her er der således mulighed for, at VM-holdet kan blive suppleret med flere svømmere.

 

På juniorfronten viste flere svømmere virkelig gode takter allerede på førstedagen af Danish Open. Her vil Dansk Svømmeunions Sportsafdeling i umiddelbar forlængelse af onsdagens finaleafsnit udtage og offentliggøre det hold, som kommer til at udgøre truppen til EM Junior og præsentere de svømmere, som indstilles til udtagelse af Danmarks Idrætsforbund til European Youth Olympic Festival.  

 

Juniorsvømmeren Katrine Bukh Villesen, Aalborg, formåede to gange lørdag at forbedre sin egen danske juniorrekord i 200 m butterfly. Første gang i indledende afsnit, hvor hendes tid – 2.13,45 – var en forbedring af den tidligere rekord med 58/100 sekunder. Dernæst i finalen, hvor den unge svømmer fra Aalborg formåede at skære yderligere 32/100 sekunder af tiden således den danske juniorrekord nu lyder på 2.13,13.

 

Kravtider, livetiming samt daglige opdateringer
Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses her


Livetiming til stævnet kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=3137


Som et nyt tiltag kan man downloade app’en LiveTiming i App Store og Google Play, hvor man udover alle resultater kan se livestream fra stævnet på SuperLive.


Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews.

 

Generelt om Danish Open 
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden lørdag den 1. april - onsdag den 5. april. Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage – på nær onsdag – klokken 17.30. Onsdag begynder finaleafsnittet klokken 17.00.

Program til Danish Open 2017

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

Foruden sommerens mange mesterskaber er SvømmeDanmarks fokus på EM, der afholdes i København i Royal Arena fra den 13. december til den 17. december. Kvalifikation til dette brag af et svømmestævne finder sted ved DM på kortbane i november. 
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger