0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Internationale kvalifikationer på spil for de danske svømmere ved Danish Open

29-03-2017

Når Danish Open begynder lørdag på Bellahøj, vil der være afgørende kvalifikationer på spil.

Af: Nora Thomsen

Når starten lyder til dette års udgave af Danish Open lørdag morgen i Bellahøj Svømmestadion, vil der være en nervepirrende og fokuseret stemning i luften. Først og fremmest vil der være kampen om kvalifikationer til sommerens mange store internationale mesterskaber. Dernæst vil der være drømmen om fortsat sportslig udvikling og om at sætte nye personlige rekorder for alle deltagere. Alle svømmere har hver deres personlige målsætninger, som enten forløses i glæde eller bristes i tårer. Så det er et drama, der udspiller sig ved Danish Open fra lørdag den 1. april til og med onsdag den 5. april.

Danish Open er det første store kvalifikationsstævne på langbane herhjemme siden OL i Rio. Og her bliver der lejlighed til at følge flere af de danske OL-svømmere i bassinet oven på en velfortjent pause i efteråret 16.
For de stærkeste seniorsvømmere er hovedmålet ved Danish Open kvalifikation til sommerens VM på langbane i Budapest. Hertil er der også andre internationale forårs- og sommerstævner som seniorsvømmerne skeler til, når de hopper i bassinet på Bellahøj.

- Danish Open 2017 markerer begyndelsen på en ny periode frem mod OL i Tokyo i 2020 for dansk svømning, efter de seneste fire meget succesrige år, der kulminerede med resultaterne i Rio i august. Specifikt naturligvis i forhold til kvalifikation til sommerens sportslige hovedmål, som er VM i Budapest. Samtidig er Danish Open også en oplagt mulighed for at vise flaget i forhold til det længere perspektiv gennem kvalifikation til vores landsholdsgrupperinger i det hele taget og juniorsvømmernes internationale langbanemesterskaber, udtaler sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- I efteråret så vi en del opløftende takter ved kortbanekonkurrencerne fra svømmere, der har potentiale til at være med til at indfri nye fælles ambitioner for dansk svømmesport Jeg håber, at vi ved Danish Open vil se flere af dem lykkes med at transformere dette til nye bemærkelsesværdige resultater, der kan give svømmerne fremgang på verdensranglisten i de olympiske discipliner på langbane. Lykkes svømmerne og trænerne hermed, kan det styrke momentummet for fortsat progression frem mod nye internationale resultater i de kommende år, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.         

 

Stærke profiler på plads
Med de forjættende landsholdspladser på spil er næsten hele den danske svømmeelite samlet ved Danish Open.
Således kan publikum glæde sig til at følge eksempelvis OL guld- og bronzevinder Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC), OL bronzevinder Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømme Klub/NTC), OL-bronzevinder Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og OL-finalist Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub).
Undtaget er svømmerne Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton) og Lotte Friis (Gentofte Svømmeklub/NTC), der begge har valgt at fokusere på andre aktiviteter end VM, og derfor ikke vil være at finde i langbanebassinet.

EM Junior, VM Junior og EYOF er pejlemærkerne for de stærkeste juniorsvømmere
For juniorsvømmerne er der også meget på spil i løbet af de fem dage Danish Open forløber over. Her er især EM Junior et hovedmål, men også andre internationale stævner udgør store trækplastre. Ansvarlig for juniorsvømmerne i Dansk Svømmeunion er Thomas Stub, som fortæller om sommerens forskellige hovedmål:

- Der er i år rigtigt mange internationale kvalifikationer på spil for de danske juniorsvømmere i forbindelse med Danish Open. Først og fremmest skal holdet til EM Junior, som traditionen byder det, naturligvis udtages. Dertil kommer i år yderligere tre juniorlandsholdsaktiviteter, hvortil der ikke tidligere har været kvalifikation i forbindelse med Danish Open. Et af de nye tiltag i 2017 er, at juniorsvømmerne skal kvalificere sig til Nordiske Junior Langbane i forbindelse med Danish Open, hvor det tidligere først skete i forbindelse med DM Junior Langbane i juni måned. På den måde får svømmerne et ordentligt forberedelsesforløb frem imod de nordiske mesterskaber, lyder det fra talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, der fortsætter:

 

- Derudover er der kvalifikation til to nye mesterskaber på spil. På det højeste niveau er verdensmesterskaberne for juniorer, som Danmark ikke tidligere har deltaget i. Dette mesterskab er målrettet de ældste og absolut bedste juniorsvømmere, som kan bruge mesterskaberne som et skridt på vejen imod internationale seniormesterskaber. For de yngste juniorsvømmere genindføres dansk deltagelse i European Youth Olympic Festival (EYOF) efter en periode uden dansk deltagelse. Dette mesterskab er at sammenligne med et EM Junior blot med et lavere niveau grundet det faktum, at svømmerne er yngre. Målet med deltagelsen i EYOF er at give de dygtigste af de yngste juniorsvømmere god international konkurrenceerfaring på et tidligt tidspunkt i karrieren og dermed et godt fundament frem imod en international seniorkarriere, fortæller Thomas Stub afslutningsvis.

Kravtider, livetiming samt daglige opdateringer
Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/


Der vil være livetiming under stævnet. Dette kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=3137


Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews.

 

Generelt om Danish Open 
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden lørdag den 1. april - onsdag den 5. april. Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage – på nær onsdag – klokken 17.30. Onsdag begynder finaleafsnittet klokken 17.00.

Program til Danish Open 2017

 

Der deltager i alt 421 svømmere i Danish Open. Disse er fordelt på 61 klubber.

Da Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt VM-kvalifikationsstævne, har svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der svømmere med fra Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Brasilien og USA.

Der vil være fri adgang til stævnet til at overvære verdensklassesvømning fra tilskuerpladserne.

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet
Pressen har adgang til Danish Open mod fremvisning af pressekort. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller sportschef, Lars Green Bach. Herefter får pressen adgang til stævnet.

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub.


 


Cookieindstillinger