0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Det syder og bobler i Nordjylland

16-03-2017

Som du måske har set, har erfarne kræfter startet et børnevandpolohold i Thisted, og i Hjallerup har knap så erfarne kræfter fået gang i et energisk herrehold. Hvad du måske ikke ved er, at i Aalborg har vandpoloen bredt sig fra Aalborg Svømmeklub til AASI, Aalborg Studenteridræt. Landsholdspilleren Nina Sørensen har taget initiativ til et begynderhold for studerende i AASI, der i høj grad er en klub drevet af engagement. 

Af: Katrine Cohen

Nina Sørensen havde en drøm om et begynderhold for kvinder, fordi hun savnede at spille med nogle fra sit eget køn efter at hun var flyttet til Nordjylland. Hun har tidligere spillet så forskellige steder som i Tennessee, Melbourne, Falster, Aarhus og København. Hun havde derfor masser af erfaring og tog fat i studenterklubben AASI. Her blev der hurtigt aftalt en træningstid tirsdag kl. 22-23 for alle begyndere, mænd som kvinder. I begyndelsen var det en sluttet flok med 4-5 spillere til træning, faktisk primært AASI’s bestyrelse, der bakkede så meget op om det, at de var de første spillere på holdet. Hurtigt kom der dog flere til via hjemmesiden.

 

AASI er en klub, hvor engagement og ildhu går hånd i hånd, og efterhånden spredtes rygterne, så i den nye sæson 2016-17 vrimlede det pludselig med nye spillere. Der var 7-8 tilmeldt holdet inden sommerferien, men i september stod 20 tilmeldt på holdet, hvoraf 5-6 var piger, og der er konstant 15-16 til træning hver uge. Der blev også trænerskifte så Rasmus Pedersen fra Aalborg Svømmeklub overtog træneransvaret med Nina som bonustræner. Det må siges, at være en hurtigvoksende succes!

 

 

Nina er fuld af roser til sit hold, for her er både talent for bold og for det sociale, som også er så stor en del af vores sport. Spillerne, der for de flestes vedkommende er studerende, tænker allerede bold og svømmer godt. En enkelt faldt helt naturligt ind på 2-meteren. De er gode til at bakke hinanden op og er friske på alle slags skøre øvelser som de bliver præsenteret for. Frem for alt har de gå-på-mod. Målet for i år er at spille en kamp mod Hernings begyndere i den nye hal i Midtjylland og en tur til Lund i Sverige til damekampe.

Så ja, det syder og bobler i Nordjylland!


 


Cookieindstillinger