0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Inden parasvømmere kan deltage i interna-tionale stævner, skal de klassificeres af IPC

11-03-2017

For Mille Dige From skete det kort tid inden Copenhagen 2017 World Para Swimming World Series.

                                     


Inden parasvømmere kan deltage i internationale stævner, skal de klassificeres af IPC. For Mille Dige From skete det kort tid inden Copenhagen 2017 World Para Swimming World Series.

De tre observatører i blå trøjer kigger nøje med, mens Mille Dige From glider gennem vandet. Den unge Hørsholm-parasvømmer skal klassificeres, og i vandet bliver Mille bedt om at ligge med næsen nedad, mens hun kun må bruge sine ben. Mille lider af neuropati i benene. En nerveskade der gør, at hun ikke har optimal førlighed i læggene og fødderne.

Klassifikationen er et vigtigt skridt, så 12-årige Mille kan konkurrere på internationalt niveau. Før svømmeturen har Mille allerede været til første del af klassifikationen, der ikke foregår i det våde element.

- Der prøvede de teknikker af på mig, siger Mille, mens hun venter på den endelige dom fra observatørerne, der skal afgøre, hvilken klasse hun skal stille op i. 

Mille har i mange år svømmet til forskellige regionsstævner, men i weekenden skal hun for første gang konkurrere internationalt, når hun hopper i vandet til Copenhagen 2017 World Para Swimming World Series i Bellahøj.

Observatørerne kommer tilbage, og Mille får at vide, at hun er sat i klasse S9, men at hun vil blive observeret gennem stævnet, så IPC (Den Internationale Paralympiske Komité) kan være sikre på, at de har lavet den rigtige klassificering.

- Jeg er glad for at være blevet klassificeret, så jeg kan få lov til at komme til nogle andre stævner, som jeg normalt ikke kan komme med til, siger Mille.

Derudover glæder hun sig også til at lære en masse andre svømmere at kende.

- Og så håber jeg på gode tider og måske nogle medaljer, siger den unge svømmer.

 

Mille Dige From stiller op i både fri, ryg, bryst og medley ved weekendens stævne.


 


Cookieindstillinger