0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Pernille Blume kåret som Årets Damesvømmer ved Dansk Svømme Award 2017

01-02-2017

Svømmeren fra Gladsaxe Svømmeklub/NTC modtod den fornemme pris i Cirkusbygningen onsdag aften.

Af: Laura Rosenkvist Schultz

Gladsaxe-svømmeren Pernille Blume modtog her til aften den fornemme pris i Cirkusbygningen, hvor også vinderne af Talentprisen, Officialprisen samt Årets Klub blev afsløret.

Det var en storsmilende Pernille Blume, der under klapsalver fra Cirkusbygningens festsal blev kåret som Årets Damesvømmer ved Dansk Svømme Award 2017.

Den olympiske guldmedaljevinder i 50 meter fri fik overrakt prisen af tidligere elitesvømmer Mette Jacobsen sammen med pris-sponsoren Holstebro RejseCenter, som var repræsenteret ved direktør Peter Kjærgaard. Pernille Blume benyttede lejligheden til at takke for den store opbakning, hun har fået siden OL: 
 
- Mange tak! Mange tak til alle jer, der har stemt på mig. Det betyder utroligt meget, at I har gidet at følge med og har gidet at stemme på mig. Det er dejligt at få lov til at blive ved med at blive fejret så mange måneder efter OL. Jeg synes, det har været en konstant rejse siden OL. Det var rigtig hårdt sådan ikke at få afsluttet OL helt, fordi det fortsatte, og på samme vis så også virkelig, virkelig fantastisk. Nu er det et nyt år med nye spændende udfordringer, og jeg ser virkelig frem til det. Så tusind tak til alle jer, der har stemt på mig.

Pernille Blume vinder – ikke overraskende - prisen som Årets Damesvømmer for sin OL-guldmedalje i 50 m fri – en enestående præstation og et resultat, som ikke er set i dansk svømning siden 1948. Hertil var Pernille Blume også med til at svømme en OL-bronzemedalje hjem i kvindernes 4 x 100 meter medleyholdkap – blot den anden olympiske medalje i holdkap til Danmark nogensinde.
 
Pernille Blume var både glad og rørt, da hun modtog prisen som Årets Damesvømmer. Foto: Michael Vienø.

Emilie Beckmann fra Tune IF/GTI/NTC modtager Talentprisen 2017
Også Talentprisen blev uddelt onsdag aften i Cirkusbygningen. Det gælder for denne pris, at et fagligt udvalg har kåret en vinder udelukkende på baggrund af de indkomne indstillinger.

Modtageren af Talentprisen blev Emilie Beckmann fra Tune IF/GTI/NTC, der i løbet af det sidste år har gennemgået en eksplosiv udvikling i sin svømning. Som det fremgår af indstillingen har den 19-årige svømmer haft en himmelstormende sæson i 2016 og er gået fra at være en solid dansk topsvømmer til pludselig at være 0,4 sekunder fra OL-kravtiden i 100 m butterfly.

I december 2015 kvalificerede Emilie sig for første gang til et internationalt seniormesterskab, da hun sammen med resten af det danske hold repræsenterede Danmark ved EM i Israel og senere, i maj 2016, også deltog ved EM på langbane i London og senest, i december 2016, stillede op for Danmark ved VM i Canada.

I Canada trådte Emilie for alvor ind på den internationale scene ved at kvalificere sig til semifinaler og finaler – både individuelt og i holdkap regi. Hun formåede at svømme personlige rekordtider hjem i samtlige finaler, hun deltog i. En præstation, som kræver en vanvittig personlig styrke for at holde nerverne i ro, når infernoet bryder løs i finaleafsnittene – særligt som ganske ung og kun lidt international erfaring. Indsatsen blev kronet med bronzemedaljen i kvindernes 4 x 50 m medleyholdkap.

Til at overrække prisen var tidligere elitesvømmer, Jacob Carstensen, sammen med pris-sponsoren Alm. Brand Bank, som var repræsenteret ved direktør Michael Iversen.

Den glade prismodtager fra Tune IF/GTI/NTC, Emilie Beckmann, takkede for prisen og virkede tydeligt rørt over den flotte hæder:

- Jeg er meget overvældet. Det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg tror også, at alle kan se, at jeg ryster, udtalte Emilie.
 
Da Michael Stærke efterfølgende spurgte Emilie, hvad hun tænker, når hun ser danske OL-medaljevindere, og om det en dag bliver hende, var svaret klart:
 
- Det er jo det, man drømmer om. Det er det, vi kæmper for, hver gang vi ligger nede i vandet, afsluttede den stolte svømmer.
 
En glad Emilie på scenen med Talentprisen i hånden. Foto: Michael Vienø.

Uundværlige kræfter på bassinkanten
Dansk Svømme Award 2017 blev også benyttet til at hædre en af de mange uundværlige officials, som hver weekend sikrer, at stævner afvikles i ordentlige rammer.
Også her har et fagligt udvalg besluttet, om man kunne finde en værdig prismodtager blandt indstillingerne.
Vinderen af Officialprisen 2017 blev Søren Voller, som gennem en lang årrække har ydet en stor og uundværlig indsats på bassinkanten rundt omkring i de danske svømmehaller.

Siden 2001 har Søren Voller fungeret som både overdommer og unionsdommer ved alle typer af mesterskaber fra årgang, junior, senior og ikke mindst Danish Open. Kompetent, rolig og altid med en sjov bemærkning – det kendetegner Søren i hans virke som overdommer.
Sideløbende med overdommergerningen har Søren også ydet en kæmpe indsats som officialsinstruktør og dermed sat sit præg på mange nye officials. Altid er Søren villig til at stille op, når en klub eller unionen kalder for et kursus mere.
Søren har også været med til at uddanne nye overdommere – første gang i 2007 hvor den nye overdommeruddannelse blev etableret. Ligeledes har Søren igennem en årrække fungeret som bedømmer og dermed været med til at sparre og vejlede overdommere i hele landet.

Officialprisen blev overrakt af Jens Christian Iversen, formand for Dansk Svømmeunions Dommerudvalg.

- Jamen jeg siger da rigtig mange tak, lød det fra Søren. Det er mange pæne ord, Jens Kristian havde for mig, men man kan jo sige, jeg har jo kun gjort det, fordi jeg syntes, det var sjovt, og det skal det jo være. Ellers gider man jo ikke komme. En ting, der er rigtig sjovt lige nu – det er at se alle de trænere sidde og klappe af en overdommer. Mange tak skal I have, sluttede en grinende prismodtager af. 
 
På scenen i Cirkusbygningen onsdag aften. Søren Voller er modtager af Officialprisen 2017. Foto: Michael Vienø.

Helsingør Svømmeklub skaber fællesskab og glæde ved motion og sport
Blandt tre nominerede klubber blev det Helsingør Svømmeklub, der løb med prisen Årets Klub onsdag aften i Cirkusbygningen - en pris, klubben modtager for at favne flest mulige potentielle målgrupper i kommunen.

Helsingør Svømmeklub finder sin røde tråd i samarbejde med kommune, skoler og uddannelsesinstitutioner både i forhold til de nyeste svømmere i vandet og talentudvikling. Klubben har i 2016 overtaget al skolesvømning i Helsingør Kommune. Eleverne modtager undervisning i svømning, strand- og kystkendskab samt livredning og førstehjælp. Klubben arbejder også sammen med de lokale ungdomsuddannelser og kommunen med henblik på at skabe gunstige forhold for svømmetalenter i klubben.
Helsingør Svømmeklub giver mulighed for, at uvante svømmere kan tage springet i bassinet med eksempelvis svømmeundervisning for flygtninge samt Jump4Fun for udsatte og overvægtige børn. Der er således tale om en klub der i sandhed favner og skaber fællesskab ved motion og sport i det våde element i Helsingør.

Til at overrække prisen stod sidste års modtager af samme pris, Hobro Svømmeklubs klubchef Christian Johnson, klar. Til at modtage prisen kom Erik Ejdrup Hansen, formand i Helsingør Svømmeklub, på scenen, der på vegne af klubben takkede for hæderen.
 
- Tak til Dansk Svømmeunion for nomineringen. Det er vi stolte af. Tak til Horsens og Pingvinen for vores lille kamp på de sociale medier. Den vandt vi så. Om det var os, der var de bedste? Det var vi i hvert fald på de sociale medier. Der skal lyde en stor tak til vores cheftræner. Der skal lyde en ligeså stor tak til vores skolesvøm- og udannelsestræner Trine Gudnitz. De har formået at arbejde sammen og lave noget særligt i Helsingør og været med til at udvikle klubben. Der skal lyde en stor tak til Helsingør Kommune, til Helsingør Svømmehal og Helsingør Talent og Elite for at støtte os hele vejen igennem. Det er vi glade for. Jeg har en fantastisk bestyrelse, som står bag mig her. Tak til alle dem for alle de timer, de har lagt, der har gjort, at vi har fået bygget et fundament. Så til alle jer andre, tak fordi vi får udfordring og konkurrence og god karma, når vi er ude til svømmestævner. Vi ser frem til endnu mere i år 2017.
 
Formand Erik Ejdrup Hansen takker for den flotte pris. Foto: Michael Vienø

Anden gang at der afholdes Dansk Svømme Award
Det er blot anden gang, at der afholdes Dansk Svømme Award. Festlighederne afholdes i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Dansk Svømmetræner Sammenslutning og Copenhagen Event Company. 
 
Læs mere om Dansk Svømme Award her

 


Cookieindstillinger