0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Anton Ørskov Ipsen og Karoline Barrett hædret ved Dansk Svømme Award 2017

01-02-2017

Svømmeren Anton Ørskov Ipsen kåret som Årets Herresvømmer 2017, og Karoline Barrett modtager prisen Den Gyldne Badehætte 2017.

Af: Laura Rosenkvist Schultz

Dansk svømnings største navne hædres lige nu under festlige rammer ved det store gallashow Dansk Svømme Award 2017 i Cirkusbygningen.

 

Og det var netop ét af de stærkeste danske svømmenavne, der under store klapsalver modtog prisen som Årets Herresvømmer. Anton Ørskov Ipsen fra Sigma Swim Birkerød/USA modtager den flotte hæder for sine stærke resultater opnået ved henholdsvis OL i Rio og VM i Canada.

 

Anton har i 2016 haft sit internationale gennembrud. Han deltog ved de Olympiske Lege i Rio i august, hvor han formåede at sætte ny personlig rekord i 400 meter fri. Ved OL blev det samtidig til en 18. plads i 1500 meter fri. I samme disciplin ved VM kortbane i Canada opnåede Anton en flot fjerdeplads efter et godt løb.

 

På scenen var det Dansk Svømmeunions tidligere cheflandstræner, Nick Juba, der sammen med svømmeren Jeanette Ottesen, præsenterede prisen og prismodtageren. Jeanette Ottesen repræsenterede i denne sammenhæng pris-sponsoren TYR Danmark, som står bag svømmelandsholdets udstyr ved internationale stævner.

 

Anton bor og træner i USA, hvor han er tilknyttet North Carolina State University. Derfor kunne prismodtageren desværre ikke være tilstede ved aftenens festligheder i Cirkusbygningen. Han havde dog sendt en takketale hjem, som blev vist på salens storskærme. Her lød det fra den nykårede danske herresvømmer blandt andet:

 

- Først og fremmest en stor personlig tak til alle dem, der har stemt på mig, og som har fulgt mig igennem alt. Uden jer ville jeg for eksempel ikke have gået fra at være nr. 31 i 2009 i 400 meter fri til sidste år at blive nr. 4 i Canada til VM. Hvis nogen havde sagt til mig for bare to år siden, at jeg ville løbe med den ære at være den bedste danske mandlige herresvømmer, så ville jeg have sagt: Nej, det ville jeg da slet ikke være god nok til. Mange af de andre svømmere er meget bedre end mig. Her i aften skal vi også hædre både Anders og Viktor og deres præstationer til både OL og VM.

 

Jeanette Ottesen og Nick Juba på scenen i Cirkusbygningen, hvor Anton Ørskov Ipsen afsløres som Årets Herresvømmer 2017. Foto: Michael Vienø.

 

Prisen Den Gyldne Badehætte 2017 går til svømmer i Greve Svømmeklub/startfællesskabet GTI

En anden succesfuld atlet, der blev fejret i Cirkusbygningen onsdag aften, er svømmeren Karoline Barrett, der har sin daglige træning i startfællesskabet GTI. Karoline modtog prisen Den Gyldne Badehætte. Prisen går også under navnet ”publikumprisen” – her er det således publikum, fans, svømmekammerater med mere, der har indstillet og stemt på kandidaterne.

 

Fra scenen lød det blandt andet om den unge svømmer fra GTI, at hun ikke bare er en fabelagtig svømmer, hun er også et helt fantastisk forbillede for de yngre svømmere i startfællesskabet. Hun er flittig, modig, arbejdsom, smilende, imødekommende og hjælpsom. Og hun bruger gerne tid på at snakke med startfællesskabets yngre svømmere, som ser op til hende. Hertil kan siges om Karoline, at hun er ydmyg og taknemmelig og i det hele taget en utrolig sympatisk person, som i den grad er en rollemodel for andre svømmere.

 

Prisoverrækker var svømmeren Lotte Friis sammen med pris-sponsoren Purple June.

 

- Mange tak til alle dem, der har stemt på mig. Det betyder rigtig meget! Det er jeg rigtig glad for. Jeg vil også gerne takke min klub GTI. Så mange tak, lød det fra den unge svømmer.

 

Modtageren af Den Gyldne Badehætte 2017 – Karoline Barrett ved Dansk Svømme Award onsdag aften i Cirkusbygningen. Foto: Michael Vienø.

 

Anden gang at der afholdes Dansk Svømme Award

Det er blot anden gang, at der afholdes Dansk Svømme Award. Festlighederne afholdes i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Dansk Svømmetræner Sammenslutning og Copenhagen Event Company.

 

Læs mere om Dansk Svømme Award her.


 


Cookieindstillinger