0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Misforståede budskaber hos DR tirsdag oven på EM-pressemøde i Royal Arena

14-12-2016

Præcisering af fakta fra Dansk Svømmeunion på baggrund af misforståede budskaber via DR.

Af: Nora Thomsen

En uheldig sammenblanding af to forskellige budskaber giver forkert indtryk af, at Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion skulle have ændret kvalifikationsprocedurer.

I forbindelse med countdown pressemødet i Royal Arena tirsdag eftermiddag med fokus på EM på kortbane i København 2017, har sportschef Lars Green Bach afgivet interview omkring kvalifikation til EM på kortbane i København 2017.

Dette er fejlagtigt blevet blandet sammen med, om svømmerne indgår i den daglige træningsgruppe på unionens nationale træningscenter (NTC) i København per 1. januar 2017 og svømmernes karriere i det hele taget.

- Vi vil gerne fastholde, at Dansk Svømmeunion ikke har ændret praksis eller tilgang til kvalifikation til EM på kortbane. Der er intet ændret i forhold til vores tidligere praksis omkring, at kvalifikation til et internationalt mesterskab sker ved at svømme under de opsatte kravtider ved et eller flere på forhånd udvalgte mesterskaber. I forhold til EM på kortbane vil det helt konkret kunne ske ved Danske Mesterskaber på kortbane i Greve i november 2017, udtalte sportschef Lars Green Bach i et interview til DR i forbindelse med ovennævnte pressemøde.

Helt uafhængigt af ovenstående, er der i øjeblikket en helt naturlig dialog mellem Dansk Svømmeunions landstræner og en gruppe af svømmere om deres fortsatte karriere. Det er der ikke noget odiøst eller unaturligt i – det er en fast del af landstrænernes daglige arbejde.

- For de af vores svømmere, der indgår i træningsgruppen på vores nationale træningscenter/NTC indgår der i den sammenhæng selvsagt også overvejelser om, om de fortsat skal træne på det nationale træningscenter i København, når der per 1. januar 2017 vil været et nyt trænerteam og et nyt setup på centreret. Det nye trænereteam på NTC skal selvsagt vide, hvilke svømmere de skal planlægge og tilrettelægge træning for, for at tage vare på den bedst mulige udvikling af svømmerne. I forhold til denne planlægning har vi bedt NTC-svømmerne om en tilbagemelding inden årets udgang. Det er den dato vi hele tiden har meldt ud og er den dato som fortsat er gældende, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.

Ovenstående to forskellige budskaber er hos DR blevet blandet sammen. Således har DR opfattet, at Dansk Svømmeunion skulle have ændret holdning og at dette blev meldt ud på pressemødet tirsdag.

Dansk Svømmeunion ønsker med ovenstående at fastslå at intet er ændret i de procedurer og tidligere udmeldinger fra Dansk Svømmeunion vedrørende såvel deltagelse i træningsgruppen på NTC per 1. januar 2017 og kvalifikation til EM (DM på kortbane i Greve november 2017).

For spørgsmål kan Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60.


 


Cookieindstillinger