0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Jeanette Ottesen sikkert videre til finalen lørdag ved VM på kortbane

11-12-2016

28-årige Jeanette Ottesen var samlet næsthurtigst i 50 m fri semifinalerne natten til søndag.

Af: Nora Thomsen

VM på kortbane i Windsor, Canada, bød natten til søndag på yderligere en finalekvalifikation samt en ottende- og tiendeplads til dansk svømmesport.

 

Natten til søndag, dansk tid, svømmede Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, sig sikkert videre til morgendagens finale i 50 m fri med tiden 23,99. Jeanette var semifinalernes næsthurtigste – kun overgået af den hollandske verdensrekordholder Ranomi Kromowidjojo, der svømmede i tiden 23,67, og med italienske Silvia Di Pietro lige efter som tredjehurtigste i tiden 24,04. Dermed skal den danske verdensmester fra fredag ud i endnu et utroligt spændende og tæt opgør på mesterskabernes sidste stævneafsnit  søndag.

I damernes semifinaler i 100 m butterfly blev der natten til søndag leveret endnu en ny personlig rekord ved mesterskaberne af Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC. I tiden 57,54 svømmede Emilie sig ind på en samlet 10. plads – kun en tiendedele af et sekund fra finalen i disciplinen. Flot og godkendt præstation af den unge svømmer fra Tune.

Stævneafsnittet afsluttedes med dansk deltagelse i damernes 4 x 200 m fri holdkap, hvor det danske hold i tiden 7.49,95 fastholdt sin placering fra det indledende afsnit og sluttede på en sammenlagt ottendeplads.

Holdet bestod af de følgende fire danske resultater:
Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC: 1.57,10
Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub: 1.55,15
Sarah Bro, Holbæk Svømme Klub/NTC: 1.58,37
Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød: 1.59,33

God finalesvømning af det danske damehold hvis tid var knap to sekunder hurtigere end i det indledende afsnit. Alle fire svømmere forbedrede deres tider fra den indledende kvalifikation, med den største forbedring til Sarah Bro på præcis et sekund. Dette var dog ikke nok til yderligere avancement i feltet. Canada vinder suverænt guld i disciplinen i tiden 7.33,89 mens USA og Rusland følger efter som nummer to og tre.

Se alle resultater på: http://omegatiming.com/Sport?sport=AQ  

Fakta:
Detaljeret VM-program for de danske svømmere.
Vær’ opmærksom på, at der er seks timers tidsforskel mellem Windsor og Danmark. Indledende afsnit starter således klokken 15.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 00.30 dansk tid.

Officiel hjemmeside:
http://www.fina.org/content/13th-fina-world-swimming-championships-25m-2016


Følg med live via TV2
Har du adgang til TV2’s platforme har du mulighed for at følge med live. Indledende afsnit søndag vises på TV2 PLAY fra klokken 15.25. Finaleafsnittet søndag bliver vist på TV2 SPORT fra klokken 00.25.

Kontaktperson
Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Lars Green Bach, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger