0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Anton Ørskov Ipsen og damernes holdkap videre til VMK-finaler lørdag

10-12-2016

Jeanette Ottesen og Emilie Beckmann kvalificerer sig til semifinalerne i lørdagens indledende afsnit.

Af: Nora Thomsen

Lørdagens indledende konkurrencer ved VM på kortbane i Canada bød på flere stærke danske præstationer og nye kvalifikationer til finaleafsnittene.

 

I tiden 14.30,92 satte Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA, en klækkelig personlig rekord med mere end 20 sekunder i disciplinen 1500 m fri. I et utroligt veldisponeret løb, og i tæt konkurrence med sydkoreanske Taehwan Park, lykkedes det den danske OL-svømmer at kvalificere sig til sin første VM-finale nogensinde med tredje hurtigste tid. En sublim præstation af Anton der hermed formår at omsætte et rigtig godt OL i Rio til ny fremgang på kortbane.

I samme indledende afsnit svømmede det danske damehold holdkap i 4 x 200 m fri, bestående af Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC, Sarah Bro, Holbæk Svømme Klub/NTC, Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub og Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød, i den udmærkede tid 7.51,76, hvilket rakte til den ottende hurtigste tid og endnu en dansk plads i finalen.

Det fire danske svømmeres resultater blev:
Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC: 1.57,11.
Sarah Bro, Holbæk Svømme Klub/NTC: 1.59,37.
Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub: 1.55,89.
Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød: 1.59,39.

Således får vi et glædeligt gensyn med det danske damehold, der vil være oppe mod syv stærke holdkapper, når finalen svømmes natten til søndag dansk tid.

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC, kvalificerede sig i dagens indledende afsnit sikkert til semifinalerne i 100 m butterfly.
I tiden 57,66 opnår Emilie en indledende placering som nummer ni blot 9/100 af et sekund fra Emilies hidtidige bedste tid i disciplinen fra de Danske Mesterskaber på kortbane i Esbjerg for tre uger siden. Vi kan således se frem til endnu en spændende semifinale, hvor den stærkt svømmende Emilie Beckmann er med i kampen om en plads i finalen.

Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, og Julie Kepp Jensen, JGI/A6, leverede i samme indledende heat i 50 m fri to overbevisende præstationer.
Mens Jeanette, uden at svømme sig ud, kvalificerer sig som hurtigste svømmer til semifinalen i tiden 24,03, præsterer Julie at sætte dansk juniorrekord i disciplinen. Julie sletter her Mie Ø. Nielsens fem år gamle juniorrekord og forbedrer tiden med 2/100 sekunder i tiden 24,78. Et fantastisk resultat af den unge svømmer, som opnår en samlet placering som nummer 22 mod en indledende rangering som nummer 29.  
 

I herrernes 100 m fri havde vi fornøjelsen af at følge både Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA og Sebastian Ovesen, Svømmeklubben KVIK Kastrup.
Begge herrer leverer solide nye personlige rekorder, men det er desværre ikke nok til avancement til semifinalerne senere på dagen. I tiden 47,81 slutter Anders på en rigtig ærgerlig 17. plads kun 3/100 sekunder fra en plads i semifinalerne. Sebastian slutter på en samlet placering i disciplinen som nummer 43 i tiden 48,77.

Se alle resultater på: http://omegatiming.com/Sport?sport=AQ  

Opsamlende kan vi i lørdagens finaleafsnit se frem til dansk deltagelse i følgende discipliner:
4 x 200 m fri for damer, finale: Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC, Sarah Bro, Holbæk Svømme Klub/NTC, Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub og Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød.
100 m butterfly for damer, semifinaler: Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC.
50 m fri for damer, semifinaler: Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC:

Finaleafsnittet begynder klokken 00.30 dansk tid.

Fakta:
Detaljeret VM-program for de danske svømmere.
Vær’ opmærksom på, at der er seks timers tidsforskel mellem Windsor og Danmark. Indledende afsnit starter således klokken 15.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 00.30 dansk tid.

Officiel hjemmeside:
http://www.fina.org/content/13th-fina-world-swimming-championships-25m-2016


Følg med live via TV2
Har du adgang til TV2’s platforme har du mulighed for at følge med live. Indledende afsnit vises på TV2 SPORT og TV2 PLAY fra klokken 15.25. Fredag, lørdag og søndag vises indledende afsnit dog kun på TV2 PLAY.
Finaleafsnittene bliver vist hver aften/nat på TV2 SPORT fra klokken 00.25.

Kontaktperson
Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Lars Green Bach, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne. 


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger