0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Jeanette Ottesen verdensmester ved VM på kortbane i Canada i 50 m butterfly

10-12-2016

Guldmedaljen var hjemme i den stærke tid  24,92. Tillykke til Jeanette. Tillykke til Danmark.

Af: Nora Thomsen

Natten til lørdag kom de rød-hvide farver helt til tops ved verdensmesterskaberne på kortbane i Canada. Det skete, da Danmarks stærke sprinter, Jeanette Ottesen, formåede at lægge alle øvrige svømmere bag sig i 50 m butterfly-finalen i den stærke tid 24,92.
Et fantastisk løb af svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC. Ved det seneste kortbane-VM tilbage i Doha i 2014 vandt Jeanette sølv i disciplinen. Fantastisk at det denne gang skulle blive konverteret til ædelt metal af aller bedste karat. Tillykke til Jeanette Ottesen med resultatet. Tillykke til Danmark.
Sølvmedaljen gik til Kelsi Worrell, USA, i tiden 25,27. Bronze til den japanske svømmer Rikako Ikee i tiden 25,32.

Med i samme finale var også Emilie Beckmann som endnu engang leverer en stærk præstation i ny personlig rekordtid: 25,54. Et flot resultat af svømmeren fra Tune IF/GTI/NTC der slutter som nummer syv.

Danmark havde endnu en spændende finale i vente fredag. Her stod nemlig Danmarks herrer klar til finalen i 4 x 200 m fri holdkap. Tidligere på dagen havde holdet svømmet sig stærkt ind på en finaleplads i en flot dansk rekordtid. Spørgsmålet var, om denne rekord skulle få ret mange timers levetid. Det viste sig ikke at være tilfældet.  
For i finalen lykkedes det endnu engang for kvartetten at præstere en dansk rekord, da de her skar yderligere 39/100 sekunder af formiddagens tid, så rekorden nu lyder på 6.54,49.  
Resultatet rakte til en samlet femteplads til Danmark, hvor tiderne fordeler sig som følger:

Sebastian Ovesen, Svømmeklubben KVIK Kastrup: 1.44,75.
Daniel Skaaning, STT-VAT/NTC: 1.44,15.
Frans Johannessen, Svømmeklubben Triton Ballerup: 1.43,70.
Anders Lie Nielsen, Farum Svømmeklub/USA: 1.41,89.

Igen en fantastisk samlet præstation af de fire danske herrer.
Medaljerne blev fordelt på guld til Rusland i tiden 6.52,10, sølv til USA i tiden 6.53,34 og bronze til holdet fra Japan i tiden 6.53,54. Fjerdepladsen og dermed holdet lige foran Danmark gik til Australien i tiden 6.53,72.

Også Mie Ø. Nielsen var med i fredagens konkurrencer. I semifinalerne i 50 m rygsvømning bliver svømmeren fra Aalborg noteret for tiden 26,65, som resulterer i en samlet placering som nummer 11.

Se alle resultater på: http://omegatiming.com/Sport?sport=AQ  

Fakta:
Detaljeret VM-program for de danske svømmere.
Vær’ opmærksom på, at der er seks timers tidsforskel mellem Windsor og Danmark. Indledende afsnit starter således klokken 15.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 00.30 dansk tid.

Officiel hjemmeside:
http://www.fina.org/content/13th-fina-world-swimming-championships-25m-2016


Følg med live via TV2
Har du adgang til TV2’s platforme har du mulighed for at følge med live. Indledende afsnit vises på TV2 SPORT og TV2 PLAY fra klokken 15.25. Fredag, lørdag og søndag vises indledende afsnit dog kun på TV2 PLAY.
Finaleafsnittene bliver vist hver aften/nat på TV2 SPORT fra klokken 00.25.

Kontaktperson
Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Lars Green Bach, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.  


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger