0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions æresbevis tildelt cheflandstræner Nick Juba

20-11-2016

Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med DMK i Esbjerg Svømmestadion søndag eftermiddag.

Af: Nora Thomsen

Det var en glad og meget overrasket cheflandstræner, der søndag eftermiddag, få minutter før mesterskabernes sidste finaleafsnit, modtog Dansk Svømmeunions æresbevis til hele svømmehallens applaus.


Nick Juba (th.) sammen med Dansk Svømmeunions formand, kjeld Egebo Larsen i
Esbjerg Svømmestadion søndag eftermiddag. Foto: Michael Schrøder. 

Det var da også flotte ord, Nick Juba fik med på vejen ved unionens formand, Kjeld Egebo Larsen, i forbindelse med overrækkelsen. Talen blev naturligt nok holdt på engelsk. Nedenfor fremgår brudstykker af talen i en dansk version.

- Nick Juba, som stopper hos Dansk Svømmeunion ved udgangen af året efter at have opfyldt sin fireårige kontrakt, har i hele perioden haft stor succes i sit virke som cheflandstræner.
2013 – 2016 har været en periode med imponerende internationale resultater for dansk svømmesport. Ikke færre end 26 medaljer og hertil 46 placeringer mellem fjerde- og ottendepladser ved EM lang, VM lang og OL. Det er resultater, der har historisk højt niveau både i et kontinentalt og globalt perspektiv.
Igennem hele perioden har Nick Juba ledet sportsteamet som cheflandstræner og har udgjort en signifikant faktor i opnåelsen af disse utrolige resultater. (Resultaterne ved OL i Rio er det bedste olympiske resultat i 68 år og de to OL-medaljer blev så kronen på værket).

Formand Kjeld Egebo Larsen bemærkede også, at i den periode Nick Juba har været cheflandstræner, har dansk elitesvømning opnået bemærkelsesværdige internationale resultater for en svømmenation af Danmarks størrelse.

- Det er rigtig meget Nicks fortjeneste, og han er lykkedes med at forløse det internationale potentiale, der var i det stærke elitære fundament, som han overtog i 2013. Med hans stærke indsigt i den menneskelige natur, hans ligefremme facon og sidst, men ikke mindst, hans engelske humor, har Nick inspireret både svømmere og trænere og haft succes i alle aspekter i dansk elitesvømning.

Nick Juba takkede rørt for de smukke ord og den flotte hæder.

Om Dansk Svømmeunions æresbevis
Dansk Svømmeunions æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion. 
Som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten.
Dansk Svømmeunions æresbevis kan tildeles ledere, hvad enten disse har været beskæftiget som amatører (frivilligt ulønnet) eller professionelt (ansatte).

Prisen blev indstiftet i 2000 og hidtil har i alt 31 personer haft æren af at modtage den.


 


Cookieindstillinger