0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Over en halv million danskere er frivillige i idrætsforeningerne

06-10-2016

Ny undersøgelse viser, at over 1/2 mill. danskere er frivillige i en klub under DIF/DGI/Firmaidrætten. 

Af: Nora Thomsen

Pressemeddelelse, udsendt af DIF i dag, torsdag, den 6. oktober:

De står for træningen i alt fra fodbold til gymnastik. De trøster ungerne, når de slår sig. De vasker trøjer. De styrer økonomien i foreningerne. De skaffer sponsorer. De dømmer kampe. De afholder klubfester. De er med andre ord stærkt medvirkende til, at det danske idræts- og foreningsliv lever og har det godt.

Vi taler naturligvis om de frivillige i dansk idræt. Og der er mange af dem. 539.821 for at være helt nøjagtigt. Det viser en ny undersøgelse, som Syddansk Universitet har foretaget blandt de 11.646 idrætsforeninger, som er tilknyttet DIF, DGI og Firmaidrætten. For Danmarks Idrætsforbund (DIF) alene gælder det, at 470.000 danskere er frivillige i organisationens godt 9.000 idrætsforeninger.

”Det er et meget stort antal danskere, som tager en frivillig tørn i idrætslivet, og indsatsen fra de frivillige kan ganske enkelt ikke underdrives. De frivillige er uundværlige for idrætten i Danmark, og det danske samfund skylder dem en kæmpe tak for den rolle, de spiller i vores fritidsliv.,” siger Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF.


En af landets mange frivillige hedder Jes Rønn Hansen. Han er 51 år og frivillig træner og juniorformand i Strib Tennisklub på Fyn.


”Jeg nyder at være en del af den her kultur, og ser det som en kæmpe anerkendelse, når jeg på tennisanlægget møder unge mennesker, der bare er glade for at spille tennis i klubben,” siger Jes Rønn Hansen.


Udmeldingen stemmer overens med mange andre frivillige danskeres oplevelser. Eksempelvis på Østerbro i København, hvor 29-årige Nina Rose Stald-Bolow er frivillig formand for Østerbro Taekwondoklub.


”Efter noget udskiftning i bestyrelsen blev jeg spurgt, om jeg ikke ville være med. Så som 21-årig begyndte jeg som suppleant, men tog over, da en af de andre stoppede. Da jeg var 24 år, stoppede den tidligere kvindelige formand, og hun ville gerne have mig til at tage over. Først var jeg lidt tøvende, fordi jeg havde ret travlt, men så gik det op for mig, at det ville være vildt sjovt at være formand i en taekwondoklub af vores størrelse midt inde i København. Så jeg endte med at sige ja. Og nu har jeg så været formand i fire et halvt år,” siger Nina Rose Stald-Bolow.


Tidligere lød DIF’s andel af frivillige i idrætslivet ”kun” på 340.000. At tallet i DIF-regi nu hedder 470.000 frivillige skyldes en ny beregningsmetode, der også medtager frivillige i foreningen uden faste opgaver.

Som en ekstra krølle på DIFs pressemeddelelse kan Dansk Svømmeunion supplere pressemeddelelsen med info fra samme undersøgelse, der siger, at der i gennemsnit hos Dansk Svømmeunions medlemforeninger er 39 frivillige involveret per klub. 

Yderlige information
Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, mobil 21 66 37 74
Jes Rønn Hansen, frivillig i Strib Tennisklub, mobil 22 37 70 87
Nina Rose Stald-Bolow, frivillig i Nørrebro Taekwondoklub, mobil 22672624


 


Cookieindstillinger