0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen - Udsat til senere på foråret
Nørresundby Idrætscenter
30
Januar
2021
Andet
Dialogmøde i Dansk Svømmeunion
Online (ZOOM)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

30
Januar
2021
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager OM4 21-3580
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)
6
Februar
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3429
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Dansk svømmers medicinske data lækket

15-09-2016

WADA har over for Anti Doping Danmark bekræftet, at medicinske data fra Pernille Blume er blevet lækket ifm. hacking af WADAs database.

Af: Nora Thomsen

Anti Doping Danmark (ADD) og Dansk Svømmeunion har fra det internationale antidopingagentur WADA modtagetbesked om, at den danske svømmer Pernille Blumes medicinske data i WADAs database ADAMS er blevet kompromitteret, ved at en gruppe russiske hackere, ifølge WADA, har skaffet sig adgang til systemet.

Nyheden er blevet modtaget med bestyrtelse i Dansk Svømmeunion, som ser på sagen med stor alvor.

- Det er dybt chokerende at høre, at det er lykkedes for hackere at tiltvinge sig adgang til så private oplysninger, som tilfældet er her. Det er dybt kriminelt og jeg håber virkelig, at der bliver gjort et massivt arbejde for dels, at få fat i de personer, der står bag det her og dels, at sikre, at disse databaser for fremtiden bliver om muligt endnu sværere at hacke sig ind i, lyder det fra Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen, som samtidig ønsker at betone svømmeren Pernille Blumes uskyld.

- Jeg må bare sige, at Pernille Blume har fuldstændig styr på sin medicin og på de formelle dokumenter, som kræves godkendte til enhver tid, når man er atlet på det her niveau. Det gør det bare ekstra ulykkeligt, at hun nu skal rammes af den her sag. Jeg kan ikke understrege nok, hvor uskyldig Pernille er, og hvor meget jeg håber, at omverdenen vil tage dette budskab til sig, lyder det afslutningsvis fra Pia Holmen.

Hos Anti Doping Danmark ser man med lige så stor alvor på sagen og er ikke i tvivl om, at svømmeren blot er en brik i et stort politisk spil:

- Det er helt utilgiveligt, at hackerne har benyttet ikke blot ufine, men også ulovlige metoder for at skaffe sig adgang til disse data. Der synes at være folk udefra, der bevidst ønsker at underminere det system, vi som antidopingorganisationer og ikke mindst udøverne skal kunne stole helt og holdent på, siger Michael Ask, direktør i ADD, og fortsætter:
 

- Det er vigtigt at understrege, at Pernille Blume er helt uden skyld, og hun har ageret fuldstændig efter bogen ved at søge dispensation for den medicin, hun har et sygdomsbetinget behov for. Jeg er meget ked af, at hun skal stå model til dette, hvor hun åbenlyst er blevet en brik i et større internationalt spil, hvor russiske kræfter lader til at forsøge at flytte fokus fra den dokumenterede systematiske omgåelse af dopingreglerne, som har fundet sted i Rusland.

For atleten i centrum i sagen, Pernille Blume, har det været en chokerende oplevelse at få personfølsomme data lækket.

- Jeg synes, det er rystende, at det er lykkedes for nogle mennesker at hacke sig ind i et system, som er fyldt med meget personlige informationer. Det burde ikke kunne lade sig gøre.

For 22-årige Pernille Blume er det en læk, som skaber bekymring i forhold til hendes omdømme:

- Der bliver jo skrevet mange overskrifter lige nu. Nogle af dem nævner bare mit navn og noget med doping. Og jeg ved jo godt at det, som vi typisk husker fra mediernes dækning, netop er overskrifter, og så får man ikke resten med. Det gør mig selvfølgelig både bekymret og ked af det. Jeg tager dybt afstand fra doping og håber virkelig ikke, at nogen må være i tvivl om det, lyder det afslutningsvis fra Pernille Blume.

Ifølge WADA har i alt 29 udøvere fra otte lande over de seneste to døgn fået offentliggjort medicinske data fra ADAMS. Pernille Blume er p.t. den eneste udøver, Anti Doping Danmark er orienteret om, har fået kompromitteret sine data. ADD følger løbende situationen.

WADA er ansvarlig for datasystemet ADAMS, hvori blandt andet udøvere, nationale antidopingorganisationer og internationale specialforbund registrerer data relateret til blandt andet dopingkontrol, whereabouts og ikke mindst de medicinske dispensationer, TUE. Ifølge WADAs seneste pressemeddelelse er lækken sket gennem en konto for den Internationale Olympiske Komité, som er blevet oprettet op til legene i Rio.

Om TUE
Den medicinske information, hackerne har skaffet sig adgang til, er de såkaldte TUE (Therapeutic Use Exemption). TUE er dispensation for medicin, som er på dopinglisten, men som udøvere er nødt til at tage på grund af en specifik sygdom, lidelse eller skade, der kræver medicinsk behandling.

Ansøgninger om TUE fra udøvere vurderes løbende af læger, og at en udøver har en TUE betyder ikke, at vedkommende har overtrådt reglerne. Tværtimod har disse udøvere oplyst om deres behov for at bruge medicin og har fulgt de regler, der er for ansøgning om tilladelse. I vurderingen af muligheden for dispensation (TUE) indgår også en vurdering af den konkurrencemæssige fordel ved at tage et givent præparat, så det ikke giver en ekstra konkurrencemæssig fordel for udøveren.

Yderligere information
Direktør Pia Holmen, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 61.
Direktør Michael Ask, Anti Doping Danmark, mobil: 25 50 10 14.
Kommunikationskonsulent Ditte Toft Clausen, Anti Doping Danmark, mobil: 22 91 82 72.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org