0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rekordmange svømmere rundt i kanalerne lørdag

27-08-2016

En stor svømmedag i København med deltagelse af både motionssvømmere og OL-svømmere. 

Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunions store åbent vand-svømmebegivenhed TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten blev lørdag afholdt for 10. gang i de smukke rammer i hjertet af København med samarbejdsvillige vejrguder, der sikrede blå himmel og høj sol over byen.

Med mere end 3.400 svømmere, der mødte op og gennemførte svømmeturen lørdag, kan arrangørerne igen i år melde om deltagerrekord – denne gang med cirka 150 svømmere.
Dermed fortsætter den, gennem alle årene, opadgående kurve flot ind i 2016.

Også i år var Københavns overborgmester, Frank Jensen, frisk på at forestå åbningstalen af den store svømmefest. Og på slaget 10.00 sendte overborgmesteren det første af i alt 58 heats afsted i Havnebassinet ud for Den Sorte Diamant. Det skete til flere hundrede publikummers begejstrede klapsalver.

 
Svømmere på vej i TrygFonden Christiansborg Rundt 2016. Foto: Michael Vienø.

Med 65 svømmere i hvert heat, som blev sendt afsted med fem minutters interval, var der konstant svømmere at se på hele den to kilometer lange rute rundt om Christiansborg. Midt på dagen blev der gjort ophold i den individuelle svømning for at sende Krüger Stafetterne afsted. Her deles den samme rute af fire mand, som således tilbagelægger hver cirka 500 meter. Krüger Stafetterne, som der var 79 hold med i, blev sendt afsted over fem heats indenfor tidsrummet 13.20 – 13.40. Herefter tog TrygFonden Christiansborg Rundt atter over, og på den måde blev de mere end 3.400 åbent vand-svømmere sendt afsted i god ro og orden frem til klokken 16.00, hvor svømmerne i det sidste heat blev sluppet løs.

Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå, som altid, ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads. Og mens der i Havnebassinet og kanalerne blev svømmet afsted i forskellige tempi og varierede stilarter, blev der hygget på stævnepladsen med lækre frokostretter og Krügers kager. For børn var der i år, som noget helt nyt, mulighed for at teste forskellige vand-aktiviteter såsom vandpolo, synkro og livredning. Og for de børn, som fandt vandet for koldt, var der mulighed for at låne våddragter. Et sjovt nyt tiltag, som flere fandt interesse i.


Børn, der øver sig ud i disciplinen vandpolo. Foto: Michael Vienø.

Fire OL-svømmere tiltrak opmærksomhed mens de svømmede i en større sags tjeneste
De fire netop hjemvendte OL-svømmere – Lotte Friis, Daniel Skaaning, Sarah Bro og Julie Kepp Jensen – deltog sammen med i alt 12 friske børn fra Hovedstadens Svømmeklub i Krüger Stafetten. Det gjorde de for projektet ”Alle skal lære at svømme”, som Dansk Svømmeunion, i samarbejde med TrygFonden, har fokus på i disses år. Således er der desværre alt for mange både børn og voksne, som aldrig lærer at svømme. Dette ønskes der ændret ved via førnævnte forskningsprojekt, som først afsluttes ved udgangen af 2017. Lotte Friis, som er ambassadør for projektet, fik på dagens svømmetur hjælp af de tre øvrige OL-svømmere, som for den vigtige sag gerne skiftede det vante klorvand ud med frisk havvand. Hertil også fornem hjælp af 12 børn som til daglig svømmer i Hovedstadens Svømmeklub. Som særligt blikfang på svømmeturen havde alle fire OL-svømmere med sig nogle heliumfyldte lyserøde balloner påtrykt teksten ALLE SKAL LÆRE AT SVØMME. På den måde sikrede arrangørerne god synlighed omkring det vigtige budskab.


Lotte Friis sammen med tre børn fra Hovedstadens Svømmeklub. Foto: Michael Vienø.

Vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2016
Mens det for størsteparten af de mange deltagere udelukkende handlede om den gode svømmeoplevelse i et tempo, hvor også omgivelserne kunne nydes, var der dog enkelte svømmere, som havde et andet primært formål med turen – de ville være blandt de hurtigste på dagen. Nedenfor fremgår vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2016.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2016 blev på damesiden:
Maria Grandt (Hovedstadens Svømmeklub), i tiden 24,29.
På andenpladsen kom Josefine Strand Nielsen (Hovedstadens Svømmeklub), i tiden 26,45.
Og endelig gik tredjepladsen til Anna Brendstrup (Roskilde Svømning), i tiden 26,58.


De tre hurtigste damer i TrygFonden Christiansborg Rundt 2016. Foto: Michael Vienø.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2016 blev på herresiden:
På herresiden blev det Matej Kozubek (Tjekkiet), der vandt TrygFonden Christiansborg Rundt i tiden 22,30.
Nummer to blev Óli Mortensen (Hovedstadens Svømmeklub), i tiden 22,38.
Tredjehurtigste svømmer blev Marcus Krøyer Svendsen (Svømmeklubben KVIK Kastrup), i tiden 23,35.


Tre stolte herresvømmere på podiet. Foto: Michael Vienø.

81 år og stadig frisk på en svømmetur rundt om Christiansborg
Dansk Svømmeunion hædrer hvert år den ældste herre- og damesvømmer. Dette også for at markere, at åbent vand-svømning ikke kun er for de unge og hurtige svømmere, men at det bestemt også kan være et frisk motions-tilbud til den ældre generation. 

I år gik hædren på herresiden til det for mange efterhånden velkendte navn, Sune Frederiksen. Sune Frederiksen, som nu har rundet de 81 år, er ældste deltager for syvende gang i træk. Noget af en bedrift af den friske herre fra Roskilde Svømning.
Ældste damesvømmer blev Inge Lise Jensen, Præstø, som deltog for første gang i år i en alder af 74.


Sune Frederiksen og Inge Lise Jensen. Foto: Michael Vienø.

79 hold gennemførte Krüger Stafetten 2016
Også den festlige firemands-stafet, Krüger Stafetten, blev et tilløbsstykke i år. Her deltog i år ikke mindre end 79 hold, hvoraf et af holdene bestod af de føromtalte fire OL-svømmere.
Deltagerne i Krüger Stafetten svømmer præcis den samme rute som svømmerne på den individuelle distance. Her er de to kilometer blot inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den længere individuelle svømmetur ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.

Vinderne af Krüger Stafetten 2016 blev:
Nummer 1: Jackies Babes – 22,53.
Nummer 2: Copenwater Stingers – 24,01.
Nummer 3: Bjarnes Badedyr – 24,36.


De tre hurtigste hold i lørdagens Krüger Stafetten. Foto: Michael Vienø.

Resultater
Resultatlister fra dagens store arrangement fremgår af hjemmesiden www.openwater.dk  
Her fremgår også vinderne af de i alt 11 aldersgrupper for begge køn. Vinderne af dette nye initiativ i år modtager alle et smukt eventkrus samt sponsorgaver.

Dansk Svømmeunion glædes over en veloverstået svømmefest
Med flere tusinde deltagere i vandet lørdag i hjertet af København, er der stor glæde at spore hos arrangøren Dansk Svømmeunion. Projektleder på TrygFonden Christiansborg Rundt, Caroline Kleemann Falster, udtaler om dagens arrangement:

- TrygFonden Christiansborg Rundt er unionens flagskib indenfor åbent vand, og det betyder derfor uendeligt meget for os, at arrangementet forløber godt, og at de mange deltagere får en god oplevelse med hjem fra dagen. Det har været en rigtig vellykket dag, set med mine øjne, med masser af glade deltagere. Vejret har helt sikkert gjort sit til, at stemningen har været god dagen igennem og at så mange har haft lyst til at tilbringe nogle timer på stævnepladsen. Det er også en fornøjelse at kunne konstatere, at de nye vand-aktiviteter for børn er blevet taget godt imod. Flere børn har således vovet sig ud i øvelsen at iføre sig våddragter og dernæst afprøve vand-aktiviteter indenfor eksempelvis livredning og vandpolo. Når vi på den måde kan skabe aktiviteter, som rammer flest mulige målgrupper, tror vi på, at det samlet set bliver en sjovere oplevelse for vores deltagere at være med. Og vi ser jo meget gerne, at vi kan fortsætte den flotte udvikling med deltagerrekorder, parallelt med, at vi også har et ønske om at vedblive med at udbygge og forfine eventen til glæde for deltagerne fra år til år.

TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2016 afholdes i samarbejde med Sport Event Denmark, Københavns Kommune og By & Havn. 

Derudover sponseres TrygFonden Christiansborg Rundt af følgende sponsorer:
TrygFonden, KrügerVeolia, REMA1000, DSV, Craft, Speedo, Svømmespecialisten, Dansk Erhverv, SwimEars, Kompan og Nybolig.

For yderligere information om TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2016 kan, foruden nedenstående, også projektleder Caroline Kleemann Falster kontaktes på mobil: 61 12 81 87.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange af dagens deltagere vil være med igen til næste år, når der atter bydes velkommen til TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten. Som altid afholdes denne begivenhed den sidste lørdag i august måned – således lørdag, den 26. august 2017.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger