0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danske OL-svømmere sætter fokus på, at ”alle skal lære at svømme”

24-08-2016

Tre OL-svømmere udskifter klorvandet med vandet i Københavns kanaler lørdag. 

Af: Nora Thomsen

Tre af de netop hjemvendte danske OL-svømmere vil sammen med 12 friske børn, svømme rundt om Christiansborg på lørdag. Budskabet er enkelt: ”Alle skal lære at svømme”!

 

Lotte Friis, Daniel Skaaning og Julie Kepp Jensen, der alle netop er vendt hjem fra OL i Rio, skifter for en stund klorvandet ud med vandet i Københavns kanaler. I forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt, lørdag den 27. august, har de tre OL-svømmere sagt ja til at sætte fokus på vigtigheden af, at alle skal lære at svømme – ikke med målet om at skabe verdensmestre, men fordi det at kunne svømme bør være en grundlæggende færdighed, som alle skal lære.


Svømmestafet i en vigtig sags tjeneste

OL-svømmerne tilbagelægger sammen med 12 udvalgte børn, den to kilometer lange svømmetur rundt i kanalerne ved Christiansborg. Børnene vil hver svømme med på 500 meter af ruten, imens OL-svømmerne deles om hele rundturen. Alle svømmer de for at viderebringe budskabet om, at alle skal lære at svømme.

 

Som frontfører på stafetten er Lotte Friis, der tilbage i 2015 blev ambassadør for projektet med navnet ”Alle skal lære at svømme”. Hun glæder sig til at svømme i de københavnske kanaler og på den måde skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af, at alle skal lære at svømme:

 

- Jeg var så heldig at have nogle forældre, som sendte mig til svømmeundervisning, da jeg var lille. Den gang var mine forældres mål ikke, at jeg skulle blive elitesvømmer. Derimod skulle jeg lære at svømme, så jeg blev rustet til at klare mig og samtidig vide, hvad jeg skulle være opmærksom på, når jeg var nær ved eller i vand. Jeg synes, det var ansvarligt tænkt. Og jeg vil meget gerne bakke op om, at alle skal lære at svømme og helst i en så tidlig alder som muligt, udtaler Lotte Friis.


Følg stafetten hele vejen rundt om Christiansborg
Stafetten sendes afsted i Havnebassinet ud for stævnepladsen ved Den Sorte Diamant klokken 13.20. Her svømmer Lotte Friis afsted sammen med tre af de i alt 12 børn, der alle til dagligt svømmer i Hovedstadens Svømmeklub. Tre nye børn er sammen med Daniel Skaaning klar til at modtage stafetten ved det første skiftested ud for Nationalbanken og efter yderligere 500 meter skal stafetten igen overleveres til endnu tre forventningsfulde børn, der kommer til at svømme sammen med Julie Kepp Jensen fra pladsen ved Gammel Strand. Fra stafettens sidste skifte, cirka midt i Frederiksholm Kanal, sendes Lotte Friis igen, sammen med de resterende tre børn, afsted på de sidste 500 meter op mod stævnepladsen, hvor stafetten startede.

 

For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne på dele af ruten i en pressebåd. Det vil også være muligt at følge svømmerne langs kanalen, på det meste af strækningen.

 

”Alle skal lære at svømme”
Projekt ”Alle skal lære at svømme” er et tre-årigt udviklingsprojekt lanceret af Dansk Svømmeunion og TrygFonden ved en begivenhed i Kildeskovshallen nær København i marts 2015. Her deltog Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, som gæst og indlægsholder.

 

Projektet bygger på ønsket om at forbedre danskernes svømmefærdigheder. En undersøgelse forud for projektet viser nemlig, at hvert andet barn og hver tredje voksen ikke har tilstrækkelige svømmeevner.
 

- Vi har længe vidst, at en alt for stor del af befolkningen, voksne som børn, ikke har de fornødne svømmefærdigheder, og det fik vi bekræftet i en stor undersøgelse offentliggjort sidste år. Det er ikke godt nok i et land som Danmark, med altid kort afstand til søer, havne, strande og hav, hvor store dele af danskernes arbejds- og fritidsliv tilbringes. Det at kunne svømme, mener vi, er en grundlæggende færdighed, som alle bør, kan og har ret til at lære, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

 

Fokus på svømmeundervisning i grundskolen

Børn skal ifølge bekendtgørelsen modtage svømmeundervisning i folkeskolen, men flere kommuner giver svømmeundervisningen vanskelige vilkår på grund af en presset økonomi. Derfor modtager alt for mange børn kun meget lidt eller slet ingen svømmeundervisning i skolen, men skolesvømmeundervisningen spiller en afgørende rolle, hvis alle danskere skal lære at svømme. Projekt “Alle skal lære at svømme” fokuserer derfor på at undersøge, om svømmeundervisningen i skolen kan gribes anderledes og smartere an.

 

Læs mere om projektet på www.allesvømmer.dk 
For yderligere information kan projektleder for projekt ”Alle skal lære at svømme”, Tobias Marling, kontaktes på mobil: 51 66 39 82.

Tilknyttet projektet er blandt andre også Dansk Skoleidræt og Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring ved Syddansk Universitet.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 






Cookieindstillinger