0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Følg mere end 3.600 svømmere i kanalerne rundt om Christiansborg

23-08-2016

Du kan nå at tilmelde dig endnu. Kom og vær' med til svømmefest i hjertet i København.

Af: Nora Thomsen

På lørdag kan det spektakulære syn af 3.600 motionssvømmere opleves i kanalerne i hjertet af København, når TrygFonden Christiansborg Rundt arrangeres for 11. gang.

 

Endnu engang sprænges alle tidligere deltagerrekorder når Dansk Svømmeunion på lørdag afholder Danmarks største åbent vand-arrangement – TrygFonden Christiansborg Rundt. De mange friske svømmere, der har valgt at tage del i festlighederne på lørdag, får fornøjelsen af at opleve den smukke 2.000 meter svømmetur rundt om Danmarks parlamentsbygning. En enestående oplevelse, som viser København fra en anderledes vinkel.

Deltagerantallet er vokset støt siden premieren i 2006 hvor tilslutningen blot lød på 260 friske og dengang lidt modige svømmere. For kunne man nu også forvente, at vandet var rent nok til at svømme i? Ja, det kunne man i hvert fald! Og siden er eventens popularitet vokset og er i dag blevet til Danmarks største åbent vand-arrangement med både svømmere, der tilbagelægger turen individuelt, og svømmere, som deler ruten med tre andre i fire-mands stafetten kaldet Krüger Stafetten.

I år er antallet af deltagere vokset med cirka 300 til i alt 3.600 svømmere. Af disse mange svømmere har 3.300 tilmeldt sig den individuelle svømmetur på 2.000 meter rundt om Christiansborg og hertil 80 hold i Krüger Stafetten.
Som noget nyt tilbydes i år særlige vand-aktiviteter for børn. Om dette udtaler projektleder Caroline Kleemann Falster:

- Med det stigende antal deltagere i vores event oplever vi samtidig tiltagende liv og aktivitet på stævnepladsen. Her vil vi gerne skabe en række tilbud for de børn og unge, som måtte være nysgerrige efter at afprøve nogle vandaktiviteter, hvor de samtidig får mulighed for at iklæde sig en våddragt. Derfor kan børn og unge i år prøve kræfter med synkro, vandpolo og livredningsaktiviteter. Vi håber, at dette nye tilbud vil være noget, som mange har lyst til at afprøve. Måske det samtidig kan skabe en interesse for selv at svømme med rundt om Christiansborg en dag, når alderen er til det. Det vil jo være dejligt, lyder det fra Caroline Kleemann Falster.

Ovennævnte aktiviteter for børn finder sted i tidsrummet 10.00 – 15.00. Det er gratis, og der er mulighed for at låne våddragter. Først når man er fyldt 15 år kan man deltage i TrygFonden Christiansborg Rundt.

Et andet nyt tiltag ved dette års event er, at der kåres en vinder for begge køn i 11 aldersgrupper. Deltager man således i TrygFonden Christiansborg Rundt, er man automatisk med i konkurrencen om at være hurtigste svømmer indenfor sin aldersgruppe.
Aldersgrupperingerne er fordelt således, at man kan høre til ”18 år og yngre”, 19 – 24 år, 25 – 29 år, 30 – 34 år, 35 – 39 år og så fremdeles frem til gruppen ”65 år og ældre”. Til vinderne er der et smukt eventkrus og sponsorgaver.

Danske OL-svømmere svømmer for budskabet om, at ”alle skal lære at svømme”
Blandt flere interessante tiltag, som kan opleves på lørdag, er stafetten, hvor OL-svømmerne Lotte Friis, Daniel Skaaning og Julie Kepp Jensen svømmer for budskabet om, at ”alle skal lære at svømme”. De tre netop hjemvendte OL-svømmere skifter således klorvandet ud med vandet i Københavns kanaler og vil med deres deltagelse, sammen med Dansk Svømmeunion og TrygFonden, forsøge at skabe synlighed omkring et budskab, som bør tages alvorligt af alle. Med på de tre OL-svømmeres tur rundt i kanalerne vil børn fra Hovedstadens Svømmeklub deltage. Denne stafet sendes afsted klokken 13.20.

Stadig plads til flere tilmeldinger
Trods deltagerrekord også i år, er der fortsat mulighed for at tilmelde sig enten den individuelle svømmetur eller Krüger Stafetten. Eller begge dele.
Tilmelding skal ske via www.copenhagenswim.com 
Eftertilmelding vil ikke være muligt på selve pladsen lørdag.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

230 udenlandske åbent vand-svømmere tilmeldt
Dansk Svømmeunion arbejder målrettet på at få udbredt kendskabet til TrygFonden Christiansborg Rundt i udlandet. Det gøres via forskellige markedsføringstiltag såsom annonceringer og flyers til udenlandske åbent vand-arrangementer. Her hjemme har flere åbent vand-fællesskaber inviteret udenlandske deltagere til at møde op til fælles træninger ugen op til TrygFonden Christiansborg Rundt. Et initiativ, som kan bidrage de udenlandske deltagere med andet og mere end blot selve svømmeturen rundt om Christiansborg. Her er der mulighed for at skabe sociale relationer på tværs af landegrænser.
Mens der de seneste to år har været cirka 100 udenlandske svømmere tilmeldt eventen, er vi i år oppe på 230 deltagere, som repræsenterer i alt 23 lande. Her er blandt andet svømmere med fra Sydafrika, USA, Canada og Australien.

Københavns Overborgmester sender første heat af TrygFonden Christiansborg Rundt afsted
Københavns Overborgmester, Frank Jensen, har takket ja til at holde åbningstale og sende de første motionister afsted lørdag formiddag, når startskuddet lyder klokken 10.00. Frank Jensen sender således eventens første heat af i alt 58 afsted, hvorefter det går i lind strøm med heats, der sendes afsted hvert femte minut. Hvert heat har deltagelse af cirka 65 svømmere.

Forud for TrygFonden Christiansborg Rundt afholdes LEN Europa Cup med deltagelse af flere af Europas stærkeste åbent vand-svømmere
Ligesom sidste år kombinerer Dansk Svømmeunion, i samarbejde med Sport Event Denmark og Københavns Kommune, den mere bredderelaterede event med afholdelse af en Europa Cup i åbent vand-svømning. Her konkurrerer flere af Europas stærkeste åbent vand-svømmere på en seks kilometer lang strækning, der tilbagelægges ved at svømme tre runder om Christiansborg.
Europa Cuppen afholdes som en separat event med start allerede klokken 08.30 lørdag morgen. Dermed er denne mere elitære svømmedel afsluttet før motionssvømmerne tager over med start på Trygfonden Christiansborg Rundt klokken 10.00.

Program:
Klokken 07.30: Teltet for registrering åbner.
Klokken 08.30: Europa Cup 6 km. starter.
Klokken 09.55: Åbningstale forud for TrygFonden Christiansborg Rundt ved Frank Jensen, Københavns Overborgmester.
Klokken 10.00: Første heat i TrygFonden Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 10.30: Præmieoverrækkelse Europa Cup 6 km.
Klokken 13.20: Første heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 13.40: Sidste heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 14.10: TrygFonden Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 36.
Klokken 15.00: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 16.00: Sidste heat i TrygFonden Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 16.30 – 17.00: Præmieoverrækkelser TrygFonden Christiansborg Rundt.
Klokken 17.00: Arrangementet slutter og havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.
På pladsen vil det være muligt at hygge i telte og nyde Café Øieblikkets lækkerier fra grill.

For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, i presseområdet på Søren Kierkegaards Plads.

Læs meget mere om lørdagens aktiviteter på eventsiden: www.copenhagenswim.com 
#chrborgrundt
#KRÜGERstafetten

TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten afholdes i samarbejde med Sport Event Denmark, Københavns Kommune og By & Havn.

Derudover sponseres TrygFonden Christiansborg Rundt af følgende sponsorer:

TrygFonden
KrügerVeolia
REMA1000

DSV
Craft
Speedo
Svømmespecialisten
Dansk Erhverv
SwimEars
Kompan

Nybolig


Uden økonomisk støtte og samarbejde med både sponsorer og samarbejdspartnere, kan et arrangement som dette ikke løftes af Dansk Svømmeunion.


Kontaktpersoner:
Caroline Kleemann Falster, projektleder på Trygfonden Christiansborg Rundt, Dansk Svømmeunion, mobil: 61 12 81 87.
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger