0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk rekord til Pernille Blume i 50 m fri og damerne finaleklar i 4x100 medleyholdkap

12-08-2016

Fredagens indledende afsnit ved OL bød på flere flotte danske resultater.

Af: Nora Thomsen

Vi er nu nået til næstsidste dag af svømmekonkurrencerne ved OL i Rio, hvor indledende afsnit bød på både dansk rekord, en dansk personlig rekord, to danske kvalifikationer til semifinaler og endelig dansk kvalifikation til en finale.

 

I fredagens indledende afsnit var der dansk deltagelse i damernes indledende 50 m fri, i herrernes indledende 1500 m fri og i damernes 4 x 100 m medleyholdkap.

I det første løb, 50 m fri for damer, stillede Jeanette Ottesen og Pernille Blume til start. De svømmer i henholdsvis heat 11 og 12 ud af de i alt 12 heats.
Og her overrasker Pernille Blume alt og alle ved at levere et sublimt løb, der resulterer i dansk rekord i tiden 24,23. Den 22-årige dansker sletter således her Jeanette Ottesens tidligere rekord på distancen og forbedrer tiden med 17/100 sekunder. Et stærkt løb af svømmeren fra Gladsaxe Swim/NTC, der sikrer hende en plads videre til semifinalerne i den samlet hurtigste tid.

Oven på det overraskende resultat udtalte en meget glad Pernille Blume til DR:

- Jeg havde slet ikke forventet det her. Jeg sagde til mig selv, ”Der bliver bare svømmet hurtigt. Så jeg skal lige tage mig sammen og svømme hurtigt”. Og det gjorde jeg så.

Ja, Pernille Blume svømmede i sandhed hurtigt, og det bliver spændende at følge hende i semifinalerne senere i dag, fredag.

Jeanette Ottesen leverede ligeledes et udmærket løb i sit heat og bliver noteret for tiden 24,48, som sikrer svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC, en plads i semifinalerne som samlet nummer fem.

Oven på damernes indledende 50 m fri var det tid for herrernes maratondistance 1500 m fri. Her havde Danmark også to svømmere til start – Anton Ørskov Ipsen og den færøske svømmer, Pál Joensen, som til OL stiller op for Danmark.
21-årige Anton Ø. Ipsen, som på førstedagen af OL-svømmekonkurrencerne svømmede 400 m fri i ny personlig rekordtid, lagde fredag fornuftigt ud på 1500 m distancen. Et veldisponeret løb af svømmeren fra Sigma Swim Birkerød/USA, der stille og roligt sætter farten op under løbet og slutter med at være hurtigste svømmer i sit heat i den fremragende personlige rekordtid 15.05,91. Tiden rækker til en samlet placering som nummer 18.

Til DR udtalte Anton Ø. Ipsen efterfølgende:

- Jeg svømmede et meget planlagt løb. Jeg går lidt hurtigt ud, men henter den meget godt. Det er vigtigt at holde den strategi, der er planlagt på forhånd. For der er en hårfin grænse for, hvornår det går rigtig godt og hvornår man syrer til.
  
For Pál Joensen var fredagens 1500 m fri svømmerens første og eneste løb ved disse Olympiske Lege.
Den 25-årige svømmer lægger lidt stille ud på de første meter. Derefter forsøger han at finde ind i en god rytme, hvilket desværre aldrig synes at lykkes. Derfor bliver det til den noget skuffende tid 15.18,49 for den færøske svømmer, der i Danmark svømmer for Aalborg Svømmeklub/NTC.

Oven på det ærgerlige løb, kunne Pál Joensen fortælle til DR:

- Det var langt fra det løb, jeg havde håbet på. Det føltes bare rigtig dårligt lige fra start af. Jeg har en virkelig dårlig følelse i kroppen hele vejen. Det var ret frustrerende.

Ærgerligt for den færøske svømmer, som har præsteret tider der er betydeligt hurtigere end vi så fredag i Olympic Aquatics Stadium. Det bliver til en samlet 30. plads for Pál Joensen.
     

Herefter var det så damernes tur til at svømme indledende 4 x 100 m medleyholdkap.

Danmark stiller til start i første af i alt to heats.

Det bliver til en rigtig god samlet holdpræstation af de fire danskere, hvor Pernille Blume igen viser, at hun er virkelig godt svømmende for øjeblikket. Holdet bliver to’er i heatet, kun overgået af holdet fra Canada, og samlet nummer tre i tiden 3.56,98. Dermed har vi holdkappen sikkert videre til finalen, som er på programmet lørdag aften i OL-svømmekonkurrencernes allersidste afsnit.

Det danske hold bestod af:
Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub: 59,48
Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC: 1.06,88
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC: 57,38
Pernille Blume, Gladsaxe Swim/NTC: 53,24

I fredagens finaleafsnit kan vi opsamlende glæde os til at følge Pernille Blume og Jeanette Ottesen i 50 m fri semifinaler. Derudover venter også en rigtig spændende finale i damernes 800 m fri, hvor danske Lotte Friis stiller til start i femtehurtigste tid.

Finaleafsnittet begynder klokken 03.00 dansk tid.

 

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results
 

Fakta om OL-svømmekonkurrencerne

Svømmekonkurrencerne forløber frem til og med i morgen, lørdag den 13. august. Lørdag den 13. august svømmes der ikke indledende afsnit men udelukkende finaler, der sættes i gang klokken 03.00 dansk tid.

 

Detaljeret program, hvor du også kan se, hvornår der er dansk deltagelse, fremgår her.

På FINAs hjemmeside finder du nemt alle informationer om svømmekonkurrencerne: http://fina.org/content/xxxi-olympic-games

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/
Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts
Twitter: @svoemDK
 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger