0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rikke Møller Pedersen slutter på skuffende 8. plads i favoritdisciplinen 200 m bryst ved OL

12-08-2016

I samme afsnit bliver Jeanette Ottesen også nr. otte i finalen i 100 fri. 

Af: Nora Thomsen

Mange danske forhåbninger lå i luften forud for torsdagens finaleafsnit ved OL-svømmekonkurrencerne i Rio. Her skulle to danske svømmere i konkurrence i hver sin finale.

Særligt var fokus på Rikke Møller Pedersen, der skulle stå distancen i favoritdisciplinen 200 m brystsvømning – en disciplin, hvor danskeren er indehaver af verdensrekorden sat tilbage i 2013. Den 27-årige dansker stillede her til start i femtehurtigste tid.
Og lad det være sagt med det samme – det bliver bare slet ikke danskerens løb.
Svømmeren fra Holbæk Svømmeklub/NTC kommer ellers rigtig fint med fra start og vender som nummer tre efter de første 100 meter. Herefter svømmer det øvrige felt sig tydeligvis ind på den 27-årige dansker, der dog stadig vender som tre’er ved 150 meter. Men herfra mister Danmarks Rikke Møller Pedersen desværre pusten og falder tilbage i feltet for at slutte på ottendepladsen i den skuffende tid 2.23,74.
En virkelig ærgerlig præstation af Rikke Møller Pedersen, der bare ville det løb så meget.

Efter at have sundet sig noget lykkedes det for DR at få en udtalelse fra en tydeligvis meget skuffet dansker:

- Jeg prøvede at holde mig til mig selv og svømmer hurtigt ud. Og så sker der det, som mange svømmere kender til, at jeg bliver lidt stiv i min svømning og får også følelsen af at feltet nærmer sig. Og det samlede sig i, at det blev lidt meget at kapere.

Et løb, hvor nerverne desværre kommer til at spille for meget ind, for den ellers rutinerede svømmer.

Guldmedaljevinder bliver Japans Rie Kaneto i tiden 2.20,30.
Sølvmedalje til Ruslands Yulia Efimova i tiden 2.21,97.
Og endelig bronzemedalje til Kinas Jinglin Shi i tiden 2.22,28.

Rikke Møller Pedersen får heldigvis mulighed for at rejse sig fra den skuffende oplevelse allerede i fredagens indledende afsnit, når Danmark stiller til start i damernes 4 x 100 m medleyholdkap. Et løb, som danskeren i interviewet med DR fremhæver som noget meget positivt, hun nu ser frem til.

Oven på den skuffende oplevelse ventede endnu en finale med dansk deltagelse torsdag aften. Her var det Jeanette Ottesen, som stod klar til damernes finale i 100 m fri. En finale, som svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC kvalificerede sig til i semifinalerne i en flot dansk rekordtid, der rakte til en samlet sjetteplads og dermed finalepladsen.
I finalen formår Jeanette Ottesen at svømme op til gårsdagens fremragende danske rekord pånær 1/100 sekunder. Således noteres danskeren for tiden 53,36. Trods en fin tid rækker det desværre også her kun til ottendepladsen for 28-årige Jeanette Ottesen, som svømmer med i et løb, hvor guldet fordeles på to svømmere i olympisk rekordtid.

Til DR udtaler Jeanette Ottesen oven på sit løb:

- Målet var jo ikke at blive nummer otte. Men det er sgu’ okay. Jeg skulle ud og ha’ det sjovt. Det er min tredje OL-finale. Så det er, som det er.

Medaljerne i damernes 100 m fri fordeler sig på guld til USA’s Simone Manuel og til Canadas blot 16-årige svømmer, Penny Oleksiak, i olympisk rekordtid 52,70.
Bronze til Sveriges Sarah Sjøstrøm i tiden 52,99.

Også Jeanette Ottesen udtaler til DR oven på sit løb, ligesom Rikke Møller Pedersen, at hun nu glæder sig til morgendagens holdkap.

Holdkappen venter som næstsidste løb i fredagens indledende program. Forinden kan vi i samme afsnit se frem til at følge Jeanette Ottesen og Pernille Blume i indledende 50 m fri samt Pál Joensen og Anton Ørskov Ipsen på maratondistancen 1500 m fri.

 

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results
 

Fakta om OL-svømmekonkurrencerne

Svømmekonkurrencerne forløber frem til og med lørdag den 13. august. Der svømmes hver dag indledende afsnit klokken 18.00 (dansk tid) og semifinaler/finaler klokken 03.00 (dansk tid).

Detaljeret program, hvor du også kan se, hvornår der er dansk deltagelse, fremgår her.

På FINAs hjemmeside finder du nemt alle informationer om svømmekonkurrencerne: http://fina.org/content/xxxi-olympic-games

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/
Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts
Twitter: @svoemDK
 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger