0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lotte Friis sikkert videre til finalen i 800 m fri

11-08-2016

OL-bronzevinder fra Beijing 2008, Lotte Friis, er sikkert videre til finalen i 800 m fri i den udmærkede tid: 8.22,54.

Af: Nora Thomsen

På sjettedagen af de olympiske svømmekonkurrencer i Rio kunne vi alle glæde os til at se Lotte Friis i konkurrence i favoritdisciplinen 800 m fri.

 

Svømmeren fra Gentofte Svømmeklub/USA vandt ved OL i Beijing i 2008 bronze på netop denne distance. Og senere, ved VM i 2009, blev den i dag 28-årige svømmer verdensmester på distancen.
Ved OL i London i 2012 blev der desværre ikke plads til en medalje til danskeren, som måtte se sig placeret på en femteplads.
Men nu skriver vi 2016 og de Olympiske Lege i Rio. Hvad kan den erfarne svømmer Lotte Friis, der til daglig bor og træner i USA, præstere i den hårde og ubarmhjertige indledende konkurrence i Olympic Aquatics Stadium? Det fik vi svaret på torsdag aften dansk tid.

Danskeren svømmer med i det tredje af i alt fire heats og det tager kun Lotte Friis de første par meter i vandet at tage føringen i heatet. Herfra følger ellers et flot og kontrolleret løb af Lotte Friis, som først på de allersidste meter er lige ved at blive indhentet af den australske svømmer, Jessica Ashwood. Hun formår dog at holde australieren stangen med blot 3/100 sekunder i den udmærkede tid: 8.22,54.
Lotte Friis bliver således hurtigste svømmer i sit heat og slutter som nummer fem i det samlede resultat. Dermed har vi nu Lotte Friis sikkert videre til finalen.
Et fint resultat af 28-årige Lotte Friis.
Den amerikanske svømmer, Katie Ledecky, kunne ingen røre i det indledende afsnit og hun formår endda at sætte tyk streg under hendes skræmmende fysik ved at præstere olympisk rekord i tiden 8.12,86. Katie Ledecky, som blot er 19 år gammel.

Oven på sit løb udtalte Lotte Friis til DR:

- Det er et okay løb. Det går lige efter planen. Jeg skal gå hurtigt ud, og det gør jeg. Så det er jo rigtig godt. Og med en bane i finalen kan alting jo ske.

Finalen i 800 m fri afvikles i fredagens finaleafsnit. Her er SvømmeDanmark uden tvivl klar til at heppe på danske Lotte Friis.

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results

Senere i dag, torsdag, venter et uhyggeligt spændende finaleafsnit med dansk deltagelse i to finaler.

Rikke Møller Pedersen svømmer finale i favoritdisciplinen 200 m brystsvømning og Jeanette Ottesen er klar til finalen i 100 m fri.
Skal det mon lykkes på sjettedagen af OL-svømmekonkurrencerne at svømme den første OL-medalje hjem til Danmark? Vi krydser fingre og venter med spænding på finaleafsnittet, der begynder klokken 03.00 dansk tid.


Fakta om OL-svømmekonkurrencerne

Svømmekonkurrencerne forløber frem til og med lørdag den 13. august. Der svømmes hver dag indledende afsnit klokken 18.00 (dansk tid) og semifinaler/finaler klokken 03.00 (dansk tid).

Detaljeret program, hvor du også kan se, hvornår der er dansk deltagelse, fremgår her.

På FINAs hjemmeside finder du nemt alle informationer om svømmekonkurrencerne: http://fina.org/content/xxxi-olympic-games

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/
Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts
Twitter: @svoemDK
 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger