0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Jeanette Ottesen finaleklar i 100 fri i dansk rekordtid og Rikke M.P. finaleklar i 200 bryst

11-08-2016

I tiden 53,35 slettede Jeanette Ottesen sin syv år gamle danske rekord i 100 fri onsdag aften i Rio.

Af: Nora Thomsen

Alt tyder på at Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, har fået hvilet godt ud i pausen mellem indledende afsnit og finaleafsnittet onsdag ved OL i Rio.

I hvert fald var det en topmotiveret dansker, der hoppede i langbane-bassinet i Olympic Aquatics Stadium da semifinalerne i 100 m fri blev sat i gang.

Den rutinerede svømmer lægger roligt og behersket ud og vender som nummer seks. På hjemturen kommer den 28-årige dansker stærkt mod slutningen og slår hånden i bassinkanten i den forrygende danske rekordtid 53,35. Et rigtig godt resultat af Jeanette Ottesen, som forbedrer sin egen rekord fra 2009 med 6/100 sekunder. Ekstra flot er præstationen taget i betragtning, at rekorden sat i 2009 var iført en af de dengang tilladte hurtige plast-dragter.
Tiden rækker til en samlet placering som nummer seks og dermed en finaleplads for Jeanette Ottesen, som vi kan glæde os til at følge i torsdagens finaleafsnit.

Til DR udtaler Jeanette Ottesen efterfølgende:

- Jeg har ventet i syv år på den rekord. Det er bare så godt. 28 år – jeg kan sgu’ stadig, hva’? For mig er det rigtig godt.

Ja, det er bestemt rigtig godt gået af Danmarks Jeanette Ottesen.

Med i samme semifinaler onsdag aften var også Pernille Blume, som overraskede sig selv ved at kvalificere sig til semifinalerne på denne distance oven på et par dage med maveonde. I semifinalen, som er den 22-årige danskers første semifinale ved et OL, lægger svømmeren fra Gladsaxe Swim/NTC fint ud og følger rigtig godt med på førstedelen af turen. På de sidste meter kniber det dog at hamle op med de hurtigste i heatet og Pernille slutter som nummer seks og som nummer 11 i det samlede resultat i tiden 54,19. Hurtigste svømmer i semifinalerne bliver Cate Campbell, Australien, der endnu engang formår at sætte olympisk rekord – denne gang i tiden 52,71.
En fin præstation af den danske svømmer Pernille Blume, som slet ikke er færdig med at konkurrere ved disse Olympiske Lege. Således kan vi også se frem til at følge Pernille Blume på fredag, når der svømmes 50 m fri – danskerens primære løb ved OL.

Men her sluttede de mest spændende løb, set med danske øjne, ikke i onsdagens finaleafsnit. For også Rikke Møller Pedersen skulle i konkurrence i semifinalerne i det, der for hende er favoritdisciplinen – 200 m brystsvømning – hvor danskeren er verdensrekordindehaver.

Som i det indledende løb lægger danskeren behersket og fornuftigt ud og dog lidt hurtigere end vi så i det indledende løb. Hun bygger sit løb op og svømmer sig på de sidste meter ind på en fjerdeplads i heatet i tiden 2.22,45. Således også lidt hurtigere sammenlignet med indledende afsnit.
Svømmeren fra Holbæk Svømmeklub/NTC sikrer sig en samlet femteplads og er dermed, som ventet, klar til finalen, som bliver særdeles spændende at følge.

Rikke Møller Pedersen fortæller oven på sit løb til DR:

- Helt ærligt, så føler jeg det nok lidt tungere nu end i morges. Men jeg skal ikke komme med dårlige undskyldninger for, hvorfor det er sådan. Jeg har forberedt mig alt hvad jeg kan. Og jeg tror virkelig på, at der er mere at komme efter og det håber jeg på også at bevise i morgen.

Vi krydser fingre for Rikke Møller Pedersen i finalen i 200 m brystsvømning torsdag aften. Løbet er programsat til klokken 03.09 dansk tid. 

 

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results

 

Fakta om OL-svømmekonkurrencerne
Svømmekonkurrencerne forløber frem til og med lørdag den 13. august. Der svømmes hver dag indledende afsnit klokken 18.00 (dansk tid) og semifinaler/finaler klokken 03.00 (dansk tid).

Detaljeret program, hvor du også kan se, hvornår der er dansk deltagelse, fremgår her.

På FINAs hjemmeside finder du nemt alle informationer om svømmekonkurrencerne: http://fina.org/content/xxxi-olympic-games

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/
Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts
Twitter: @svoemDK
 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger